چگونه چالش های واقعیت افزوده را حل کنیم؟

چالش های واقعیت افزوده

واقعیت افزوده (AR) یک فناوری نوظهور است که دنیای واقعی را با اطلاعات دیجیتال ترکیب می‌کند. این فناوری کاربردهای گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف از جمله آموزش، سرگرمی و تجارت دارد. اگرچه بسیاری از شرکت‌ها، موسسات آموزشی و سازمان‌ها از واقعیت افزوده استفاده می‌کنند، هنوز چالش‌های زیادی بر سر راه این تکنولوژی قرار دارد. برخی از این چالش‌ها صرفا به شرکت‌هایی مرتبط است که آن را در برنامه‌های تجاری خود پیاده سازی می‌کنند، در حالی که برخی دیگر ماهیت اخلاقی‌ دارند. در حالی که بسیاری از متخصصان مطمئن هستند که با گذشت زمان و پیشرفت فناوری، تمام مشکلات واقعیت افزوده حل خواهند شد، ما هنوز در دنیای امروز باید راهکارهایی برای آن بیابیم. با در نظر گرفتن همه این موارد بیایید نگاهی به چالش های واقعیت افزوده بی‌اندازیم.

1. قیمت بالا؛ یکی از چالش های واقعیت افزوده

دو عنصر در هزینه بالای محصولات واقعیت افزوده نقش دارند: سخت افزار و نرم افزار. هزینه شامل قطعاتی مانند عینک واقعیت مجازی است که قدرت پردازش کافی برای پخش محتوای VR از نظر سخت افزاری را ارائه می‌دهد. جنبه نرم افزاری آن نیز گران است زیرا شرکت‌ها باید توسعه دهندگانی را با دانش و تخصص کافی برای ایجاد محصولات VR استخدام کنند. هزینه بالای هدست‌ها و رایانه‌ها به احتمال زیاد با گذشت زمان برطرف می‌شود زیرا واقعیت مجازی یک پدیده نسبتا جدید است و محصولات جدید معمولا هزینه بالایی دارند. به عنوان مثال، زمانی که Oculus برای اولین بار در سال 2016 عرضه شد، قیمت اولیه آن 599 دلار بود. امروز می‌توانید Oculus Rift S یا Quest 2 را با قیمت کمتر از 400 دلار خریداری کنید. مشکل کامپیوترهای گران قیمت را نیز می‌توان با میزبانی تمام قدرت پردازش کامپیوتر در فضای ابری حل کرد. در حالی که قیمت آن بالاست، بسیاری از شرکت‌ها توانسته‌اند از طریق آن به اهداف تجاری مختلفی دست یابند، بنابراین این امر هزینه‌های بالای این تکنولوژی را توجیه می‌کنند.

راهکارهای مقابله با چالش واقعیت افزوده

2. یافتن مدل مناسب کسب و کار یکی از چالش های واقعیت افزوده

این مشکل یکی از بزرگ‌ترین چالش های واقعیت افزوده است که صنعت با آن مواجه است. در واقع می‌توان از دو دید به این مشکل نگاه کرد. از یک طرف، چالشی را داریم که در بالا به آن اشاره کردیم و کسب‌ و کارها نمی‌دانند که چگونه از VR استفاده کنند. از طرفی دیگر، شرکت‌های تولید کننده محصولات VR نمی‌دانند چگونه با محتوای واقعیت افزوده درآمد کسب کنند. این چالش‌ VR با یافتن مشکلات خاصی که محصول می‌تواند حل کند کاملا برطرف می‌شود. برای مثال، اگر کسب ‌و کارها با آموزش کارمندان مشکل دارند، باید راهکارهایی در حوزه واقعیت افزوده خاصی برای حل این مشکل وجود داشته باشد. بنابراین، محصولات VR باید هدفمندتر باشند و برای رفع یک مشکل خاص یا دستیابی به یک هدف مورد توجه قرار بگیرند.

3. خلاقیت کافی نیست

اگرچه واقعیت افزوده می‌تواند تجربیات دنیای واقعی را شبیه ‌سازی کند، اما دنیای امروز ما چیزهای بیشتری از آن می‌خواهد. به عنوان مثال، رانندگی ماشین در VR باید یک عنصر جدید به تجربه کاربری ما بیافزاید تا استفاده از آن را ارزشمند کند. این امر یکی از جالب‌ترین چالش‌ های واقعیت افزوده است زیرا هم کسب ‌و کارها و هم شرکای فناوری این نوع خلاقیت را می‌طلبند. هیچ‌کس نمی‌خواهد عینک واقعیت افزوده را بزند و همچنان تجربه‌ کسل ‌کننده زندگی واقعی خود را در دنیای مجازی تجربه کند. خبر خوب این است که با یک ارائه ‌دهنده مناسب تقریبا هر محصولی را می‌توانید مطابق با نیازهای خود سفارشی کنید و به همین ترتیب، این محصولات می‌توانند قدرت تخیل شما را زنده کنند. بنابراین، با توجه به جنبه تجاری این فناوری، نرم افزار همیشه می‌تواند متناسب با آن توسعه یابد.

مزایای واقعیت افزوده

4. اثرات VR بر سلامتی

یکی از چالش‌ های واقعیت افزوده مشکلات مرتبط با سلامتی است. این عقیده وجود دارد که استفاده از عینک‌های VR علاوه بر حالت تهوع، سردرد، بی‌حالی، باعث مشکلات چشمی نیز می‌شود. مشکلات چشمی می‌تواند به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض عینک‌های واقعیت افزوده باشد، اما این مشکل را می‌توان با عینک‌های باکیفیت‌تر که مانع از رسیدن نور به چشم کاربر می‌شود، برطرف کرد. هنوز تحقیقات زیادی در مورد مسائل پزشکی VR انجام نشده است، بنابراین هنوز زود است که بگوییم آیا این فناوری قطع بر یقین به سلامت ما آسیب می‌رساند یا خیر.

5. مسائل اخلاقی واقعیت مجازی

مسائل اخلاقی از جمله موضوعاتی است که در مورد واقعیت مجازی بسیار مورد بحث قرار گرفته است. یکی از بزرگ‌ترین چالش های واقعیت افزوده مسئله انزواست. کاربر با استفاده از VR می‌تواند آنقدر در دنیای مجازی غرق شود که دیگر دنیای واقعی را فراموش کند. همچنین این امر منجر به مشکلاتی در تعاملات اجتماعی فرد می‌شود که در نهایت به او را به انزوا می‌کشد. افراد ممکن است نسبت به انواع خاصی از تعاملات حساس شوند که می‌تواند به روابط اجتماعی آن‌ها آسیب برساند. حتی ممکن است کارهایی انجام دهند که مهارتی در آن ندارند و فقط در محیط VR آن را تجربه کرده‌اند. این موارد تنها برخی از مسائل اخلاقی VR هستند که در مورد آن‌ها صحبت می‌شود و باید با توسعه فناوری حل شوند.

نتیجه گیری

در حالی که هنوز بسیاری از چالش ‌های واقعیت افزوده در دنیای امروز ما وجود دارد، این فناوری کاربردهای مفید بسیاری دارد و بسیاری از شرکت‌ها در حال حاضر از مزایای آن بهره می‌برند. در حال حاضر، ما به تحقیقات و گفتگوی انسان محور بیشتری با واقعیت مجازی نیاز داریم تا این فناوری تا حد امکان کاربر پسند شود. همچنین، از آنجایی که فناوری‌ها و برنامه‌های جدید به سرعت در حال ظهور هستند، بهتر است که تحقیق و توسعه دست به دست هم بدهند تا ما از چالش‌های احتمالی VR در آینده آگاه باشیم.

ثبت امتیاز post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *