آغاز سفر فضاپیمای Crew-7 ناسا به فرماندهی یاسمن مقبلی

ماموریت فضاپیمای Crew-7

ماموریت فضاپیمای Crew-7 ناسا که یاسمن مقبلی، فضانورد ایرانی-آمریکایی در آن حضور دارد، با موشک اسپیس‌ ایکس راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی شد. ماموریت Crew-7 هفتمین ماموریت ناسا به دستور اسپیس ایکس است. این فضانورد متشکل از چهار فضانورد بین‌ المللی به نمایندگی از چهار کشور با موفقیت از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا‌ در ساعت 3:27 بامداد روز شنبه، 26 آگوست به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد. در این ماموریت چهار فضانورد از چهار سازمان فضایی متفاوت حضور دارند. یاسمن مقبلی از ناسا فرمانده ماموریت است و دومین فرد ایرانی محسوب می‌شود که به فضا رفته است. در کنار او «اندریاس موگنسن» از سازمان فضایی اروپا که ملیت دانمارکی دارد، به ‌عنوان خلبان ایفای نقش می‌کند. «ساتوشی فوروکاوا» و «کنستانتین بوریستوف» هم از سازمان فضایی ژاپن و روسیه به ایستگاه فضایی می‌روند.

این پرتاب از مرکز فضایی کندی در ایالت فلوریدای آمریکا انجام شد و حدود 8 دقیقه پس از پرتاب، بخش اول این راکت با موفقیت به زمین برگشت. حالا کپسول دراگون در مسیر رسیدن به ISS قرار دارد و یاسمن مقبلی پس از رسیدن به نقطه بی‌ وزنی، ضمن تشکر از اسپیس ‌ایکس بابت پروازی آسان به فضا گفت: «اسپیس ‌ایکس ممنون بابت پرواز. شگفت ‌انگیز بود. ما شاید چهار نفر از چهار ملیت مختلف باشیم، دانمارک، ژاپن، روسیه و ایالات ‌متحده، ولی یک تیم متحد با ماموریتی مشترک هستیم.»

فضاپیمای Crew-7 چه زمانی به ایستگاه بین المللی می‌رسد؟

فضاپیمای دراگون که Endurance نام دارد، در ساعت 8:39 صبح یکشنبه، 27 آگوست (حوالی ساعت 16:20 پنجم شهریور به وقت ایران) به ایستگاه فضایی ماژول هارمونی می‌رسد. به عبارتی دیگر، سفری تقریبا 29 ساعته در انتظار این فضانوردان است. در طول پرواز دراگون، اسپیس ایکس مجموعه‌ای از مانورهای خودکار فضاپیما را از مرکز کنترل ماموریت خود در هاثورن کالیفرنیا رصد خواهد کرد. و تیم‌های ناسا عملیات ایستگاه فضایی را در طول پرواز از مرکز کنترل ماموریت در مرکز فضایی جانسون در هیوستون زیر نظر خواهند داشت.

spacex

مدت زمان انجام این ماموریت چقدر است؟

فضانوردان Crew-7 به ایستگاه فضایی Expedition 69 متشکل از فضانوردان ناسا استفن بوون، وودی هوبورگ و فرانک روبیو، و همچنین فضانورد امارات متحده عربی سلطان النیادی، و فضانوردان Roscosmos، سرگئی پروکوپیف، دیمیتری فتلیف، و آندره پتلیا، خواهند پیوست. برای مدت کوتاهی، تعداد فضانوردان ایستگاه فضایی به 11 نفر افزایش می‌یابد. فضانوردان کرو-7 جانشین فضانوردان کرو-6 می‌شوند. کرو-6 حدود پنج روز پس از رسیدن فضانوردان جدید، این پایگاه معلق در مدار را ترک می‌کنند و فضانوردان کرو-7 احتمالا حدود شش ماه در ایستگاه فضایی خواهند ماند.

یاسمین مقبلی در میان فضانوردان Crew-7

این اولین سفر یاسمین مقبلی به فضا از زمان انتخابش به عنوان فضانورد ناسا در سال 2017 است. این شهروند نیویورکی مدرک لیسانس مهندسی هوافضا را از موسسه فناوری ماساچوست در کمبریج و کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا را از دانشکده نیروی دریایی کالیفرنیا دریافت کرد. مقبلی به عنوان خلبان آزمایشی این فضانورد، بیش از 150 ماموریت رزمی و 2000 ساعت پرواز در بیش از 25 هواپیمای مختلف را در کارنامه خود دارد. او همچنین فارغ التحصیل مدرسه خلبانی آزمایشی نیروی دریایی ایالات متحده در مریلند است. و به عنوان فرمانده ماموریت، مسئول تمام مراحل پرواز، از پرتاب تا ورود مجدد است. او به عنوان مهندس پرواز 69/70 در ایستگاه خدمت خواهد کرد.

ماموریت فضاپیمای Crew-7 چیست؟

Crew-7 تحقیقات علمی جدیدی را برای سودمندی بشر روی زمین انجام خواهد داد و برای حیات انسان فراتر از مدار زمین آماده می‌شود. آزمایش‌ها شامل جمع‌آوری نمونه‌های میکروبی از فضای بیرونی ایستگاه فضایی، واکنش انسان به مدت‌ زمان پرواز فضایی و بررسی جنبه‌های فیزیولوژیکی خواب فضانوردان است. این‌ها تنها بخشی از آزمایش‌های علمی و فناوری است که در طول ماموریت آن‌ها انجام می‌شود. ماموریت Crew-7 ناسا را قادر می سازد تا به طور حداکثری از ایستگاه فضایی استفاده کنند. جایی که فضانوردان در آن فناوری‌ها را آزمایش می‌کنند و مهارت‌های مورد نیاز برای مقاصد تجاری آینده در مدار زمین را توسعه می‌دهند. تحقیقات انجام شده در ایستگاه فضایی مزایای بسیاری را برای مردم روی زمین فراهم کرده است. و راه را برای سفرهای طولانی مدت به ماه هموار می‌کند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *