فراخوان اعلام مشکلات تخصیص ارز اعضای نصر تهران

مشکلات تخصیص ارز

فرایند تولید در کشور ‌ما به واردات وابسته است و تاخیر‌ در‌ تخصیص ارز باعث توقف فعالیت شرکت‌ها خواهد شد. سازمان نظام صنفی رایانه‌ای همواره در تلاش بوده است تا وزارت صمت و بانک مرکزی، کالاهای فاوا را با اولویت بالاتری در واردات و تخصیص ارز قرار دهند. در همین راستا، اعضای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران می‌توانند مشکلات تخصیص ارز خود را از طریق تکمیل فرم مربوطه به سازمان اعلام نمایند.

فرم ثبت مشکلات تخصیص ارز

سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران از فعالان حوزه فاوا دعوت کرد. تا با تکمیل فرم مربوطه، اطلاعات لازم را به منظور رسیدگی و پیگیری به دبیرخانه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران ارسال کنند. اعضایی که در خصوص تخصیص ارز واردات تجهیزات آماده یا مواد اولیه تولید مشکلاتی دارند. و مدت زمان سپری شده در صف تخصیص ارز ایشان بیشتر از 55 روز شده است، می‌توانند فرم ثبت مشکلات ارزی را تکمیل کنند. طبق گفته سازمان نصر تهران، در صورت نیاز به مدارک یا اطلاعات بیشتر، دبیرخانه سازمان نصر برای دریافت آن‌ از اعضا اقدامات و پیگیری های لازم را انجام می‌دهد.
کلیه اعضایی که این فرم را تکمیل می‌کنند یعنی خرید ارز را اعلام کرده‌اند و اگر به هر دلیلی خرید در زمان مقرر صورت نگیرد شرکت مذکور در لیست سیاه سازمان قرار خواهد گرفت. سازمان نظام صنفی تهران در تلاش است تا وزارت صمت و بانک مرکزی، کالاهای فاوا را با اولویت بالاتری در واردات و تخصیص قرار دهند و امیدوار است که این مهم با همکاری اعضا امکان‌پذیر شود.

تاثیرات تاخیر در دریافت ارز

تاخیر در دریافت ارز توسط تامین ‌کننده اثرات جبران ناپذیری را به دنبال دارد. یکی از این مشکلات، چالش‌های افزایش نرخ ارز و تاخیر انجام تعهدات قراردادی ‌است زیرا تا تخصیص ارز صورت نگیرد، کالا از گمرک ترخیص نمی‌شود. از سویی دیگر، شرکت‌های شرکت کننده در مناقصه با قیمت ارز مصوب همان روز قرارداد بستند. با گذر مدت زمان طولانی و تاخیر در دریافت ارز احتمال بالا رفتن قیمت ارز نیز وجود دارد. این موضوع یکی از دغدغه های اصلی تامین ‌کنندگان ‌است؛ چرا که شرکت‌ها مطابق قرارداد مشمول جریمه تاخیر در تحویل کالا خواهند شد.

مازیار نوربخش، عضو هیات مدیره نصر تهران در این باره می‌گوید: «تولید به واردات بستگی دارد و وقتی مواد اولیه نباشد، تولیدی نیز نخواهد بود. و بنابراین، احتمال بیکاری و حتی تعطیلی موقت نیز وجود دارد. همچنین در برخی موارد که ضررهای وارده از توان شرکت‌ها خارج باشد ممکن است کار به تعطیلی دائم نیز کشیده ‌شود. مدل کسب ‌و ‌کار برخی شرکت‌‌ها هم واردات کالا و هم فروش آن است. و وقتی زمان تخصیص و تامین ارز طولانی می‌شود، کالایی برای فروش وجود نخواهد داشت و دوران بیکاری آغاز خواهد شد.

کمبود کالا و افزایش قیمت

وقتی شرکت‌ها امکان تولید و وارد کردن نداشته باشند، کالا در بازار کمیاب می‌شود و در نهایت قیمت آن‌ها به صورت حبابی بالا می‌رود. علاوه بر این، شرایط موجود به نفع قاچاقچی‌ها نیز میباشد و به راحتی میتوانند از آن سواستفاده کنند. چرا که طبیعتا شرکتی که 3 الی 4 ماه نتواند کالا وارد کند، مجبور می‌شود از راه‌های دیگر کسب ‌و ‌کار خود را زنده نگه دارد. شرایط تخصیص ارز به تولید کنندگان ایرانی در مقایسه با کشورهای همسایه به مراتب بیشتر است. زیرا موضوع ارز چند نرخی و سهمیه‌ای فقط در کشور ‌ما وجود دارد. به دلیل همین مشکلات، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران تدابیری را در راستای تخصیص ارز واردات تجهیزات یا مواد اولیه تولید در نظر گرفته است.

ثبت امتیاز post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *