آموزش پیاده سازی VDI: ارائه عملکرد بهینه

آموزش پیاده سازی vdi

چشم انداز کسب و کار در چند سال اخیر دچار تغییر و تحول شده است و راهکارهای ابری مانند زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) با توسعه دورکاری به عنوان یک عنصر موثر عمل کرده‌ است. این تکنولوژی به کسب و کارها کمک می‌کند تا با صرفه جویی در هزینه، مسیر خود را به سمت افزایش بهره وری هموار کنند. راه اندازی دسکتاپ مجازی (VDI) شامل چندین مرحله و نکات است که رهاکو با آموزش پیاده سازی VDI شما را در این فرآیند راهنمایی می‌کند.

تاریخچه مختصری از VDI

اصطلاح “VDI” در ابتدا توسط VMware، یکی از پیشگامان صنعت رایانش ابری در سال 2006 معرفی شد. از اوایل دهه 2000، کاربران از سرورهای VMware و ESX برای میزبانی دسکتاپ مجازی با استفاده از RDP (پروتکل دسکتاپ از راه دور) مایکروسافت استفاده میکردند، اما VMWare در آن زمان هیچ پلتفرمی ارائه نمی‌کرد. در سال 2006، VMware اولین محصول VDI خود را برای پشتیبانی از این برنامه به نام VDM یا Virtual Desktop Manager منتشر کرد. VDM بعدا به View تغییر نام داد و سپس به VMware Horizon محبوب این روزهای دنیای فناری تبدیل شد.

از سال 2014 که مایکروسافت اجازه داد مجوزهای ویندوز به جای هر دستگاه به کاربر اختصاص یابد، محبوبیت VDI بیشتر شد. به دنبال پذیرش VDI، بسیاری از شرکت‌ها در اواسط دهه 2010 شروع به ارائه دسکتاپ مجازی در مدل اشتراکی کردند که امروزه به نام DaaS (دسکتاپ به عنوان سرویس) شناخته می‌شود. آمازون، سیتریکس و VMware از جمله شرکت‌هایی بودند که محصولات خود را در آن زمان عرضه کردند و از آن زمان، بازار VDI به سرعت در حال رشد است. بر کسی پوشیده نیست که همه‌گیری COVID-19 در سال‌های 2020 و 2021 دورکاری را در سراسر جهان افزایش داده است و بسیاری از شرکت‌ها از این فناوری برای تسهیل انتقال کارمندان خود به محیط دورکاری استفاده کردند.

آموزش پیاده سازی VDI شامل چه مراحلی است؟

مرحله 1

نیازها و برنامه‌های خود را ارزیابی کنید و اهداف خود را برای پیاده سازی VDI مشخص نمایید. در ابتدا باید زیرساخت فعلی خود از جمله نیازهای سخت افزاری، شبکه و نرم افزاری را بررسی کنید. سپس تعداد کاربران و برنامه‌هایی که استفاده می‌کنند را تعیین نمایید. در کنار همه این‌ها الزامات امنیتی، مقیاس پذیری و عملکردی را نیز باید در نظر بگیرید.

آموزش VDI

مرحله 2

در مورد راهکارهای مختلف VDI موجود در بازار مانند VMware Horizon و دسکتاپ‌ مجازی Citrix یا Microsoft تحقیق کنید و عواملی مانند هزینه، ویژگی‌ها، سازگاری با زیرساخت‌های موجود و تجربه کاربری را در نظر بگیرید. راهکاری که انتخاب می‌کنید باید به بهترین شکل نیازهای شما را برآورده کند.

مرحله 3

در مرحله سوم آموزش پیاده سازی VDI یک طراحی دقیق بر اساس راهکار VDI ایجاد نمایید. تعداد و مشخصات سرورها و تجهیزات شبکه مورد نیاز سازمان را تعیین کنید. برای اطمینان از دسترسی بالا، راهکارهای پشتیبان گیری و بازیابی فاجعه را در نظر بگیرید.

مرحله 4

سخت افزار سرور و تجهیزات شبکه لازم را نصب و پیکربندی کنید. نرم افزار Hypervisor مانند: VMware ESXi یا Microsoft Hyper-V را روی سرورها نصب کنید. راهکارهای SAN یا NAS را برای فضای ذخیره سازی در دسکتاپ‌های مجازی پیکربندی کنید. علاوه بر این، زیرساخت شبکه را برای اتصال و پهنای باند مناسب برای VDI تنظیم نمایید.

مرحله 5

یک تصویر پایه برای دسکتاپ‌های مجازی از جمله سیستم عامل و برنامه‌ها ضروری بسازید. توجه داشته باشید که این تصویر را باید با توجه به پروفایل های کاربر یا بخش‌های مختلف طراحی کنید.

مرحله 6

در مرحله بعد آموزش پیاده سازی VDI، نرم افزار را روی سرورها نصب و پیکربندی کنید. دسکتاپ های مجازی باید بر اساس نیاز کاربر ایجاد شده و دسترسی، تخصیص منابع و گزینه‌های سفارشی سازی دسکتاپ بر همین اساس تعریف شوند.

مرحله 7

یک گروه آزمایشی از کاربران برای آزمایش محیط VDI و جمع آوری بازخورد راه اندازی کنید. سپس عملکرد، مقیاس پذیری و تجربه کاربر را در مرحله آزمایش نظارت کنید. در نهایت، تنظیمات و بهینه سازی‌های لازم را بر اساس نتایج فاز آزمایشی انجام دهید.

مرحله 8

پس از موفقیت آمیز بودن مرحله آزمایشی، محیط VDI را برای استفاده تنظیم نمایید و داده‌ها و پروفایل کاربران را به این محیط منتقل کنید. با کاربران ارتباط برقرار کنید و آموزش و پشتیبانی‌های لازم را ارائه دهید.

مرحله 9

به طور منظم محیط VDI را برای عملکرد و امنیت بهینه سازی کنید و پروفایل‌های کاربر، برنامه‌ها و به روز رسانی‌ها را به صورت مرکزی مدیریت نمایید. استراتژی‌های پشتیبان گیری و بازیابی فاجعه پیاده سازی کنید.

به یاد داشته باشید که این آموزش یک نمای کلی از فرآیند پیاده سازی VDI ارائه می‌دهد. مراحل خاص ممکن است بسته به راهکار VDI انتخاب شده و نیازهای سازمان شما متفاوت باشد. توصیه می‌شود در طول فرآیند پیاده سازی از کارشناسان مربوطه کمک بگیرید.

چرا VDI؟

زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) مزایای قابل توجهی را برای سازمان‌هایی که به دنبال انعطاف‌پذیری بیشتر هستند، به همراه دارد و هزینه و پیچیدگی مدیریت دستگاه‌های مختلف را کاهش می‌دهد. با VDI یک دسکتاپ متمرکز خواهید داشت که مزایای بسیاری را ارائه می‌دهد: راه اندازی سریع، هزینه‌های پشتیبانی کمتر و امنیت بهبود یافته. با این حال پروژه VDI ممکن است به دلیل اجرای ضعیف فناوری شکست بخورد. این امر منجر به مشکلات عملکردی و کاربران ناراضی می‌شود. سه رویکرد عملیاتی برای پیاده سازی دسکتاپ مجازی وجود دارد:

  • در محل مرکز داده
  • در ابر عمومی
  • برون سپاری دسکتاپ‌های مجازی

مزایای آموزش پیاده سازی VDI

انعطاف پذیری

کسب ‌و کارها با آموزش VDI می‌توانند فرآیندهای نصب، ارتقاء و عیب‌یابی را از سوی کاربران نهایی انجام دهند؛ بدون اینکه هیچگونه اختلالی در بهره ‌وری آن‌ها ایجاد شود. این فناوری برای مشاغلی که از BYOD پشتیبانی می‌کنند، سودمند خواهد بود.

مدیریت ساده

یکی از مزایای کلیدی VDI مدیریت متمرکز است زیرا همه کارها را می‌توان در یک مکان مرکزی انجام داد. به عنوان مثال، اگر یک به روز رسانی جدید برای برنامه منتشر شود، به جای نصب روی صدها یا هزاران دستگاه، می‌توان آن را روی یک دسکتاپ مرکزی نصب کرد. به همین ترتیب، کاربران می‌توانند از راه دور برنامه‌ها را نصب و مشکلات را برطرف کنند؛ بدون اینکه خللی در کارشان ایجاد شود. علاوه بر این، مدیران IT می‌توانند با یک کلیک ساده کاربران را اضافه یا حذف کرده و در زمان ارزشمند خود صرفه جویی کنند.

دسترسی

کاربران با دسترسی از راه دور که توسط VDI پشتیبانی می‌شود، می‌توانند از هر مکان و با هر دستگاهی کار کنند. همچنین، با آموزش پیاده سازی VDI و یادگیری قابلیت‌های منحصر به فرد این فناوری می‌توانید کارهای خود را با سرعت بیشتری انجام دهید.

راه اندازی VDI

صرفه جویی در هزینه

VDI باعث صرفه جویی در هزینه‌ها و کاهش مصرف انرژی می‌شود. از آنجایی که این فناوری متمرکز است، کسب و کارها می‌توانند هزینه‌های هنگفت را کاهش دهند. ایستگاه‌های کاری VDI طول عمر بیشتری نسبت به کامپیوتر سنتی دارند بنابراین در هزینه خرید سخت افزار نیز صرفه جویی می‌شود. همچنین، VDI در مقایسه با کامپیوترهای سنتی که مقدار قابل‌توجهی برق مصرف می‌کنند به انرژی چندانی نیاز ندارند.

امنیت

امنیت داده‌ها همیشه یک نگرانی بزرگ برای کسب و کارها بوده است. از آنجایی که VDI ویژگی‌های امنیتی بسیاری دارد، احتمال حملات ویروس یا دسترسی غیرمجاز به داده‌های مهم در این پلتفرم وجود ندارد. البته به یاد داشته باشید که آموزش پیاده سازی VDI را با آموزش راهکارهای امنیتی اشتباه نگیرید.

آیا VDI راه حل مناسبی برای مشاغل کوچک است؟

هدف سازمان‌ها استفاده از یک راهکار کارآمد است که به افزایش بهره وری کمک کند. هر کدام از این راهکارها نیازهای عملیاتی متفاوتی دارند و برای همه آن‌ها می‌توان از مزایای VDI استفاده کرد. علاوه بر این، اگر به دنبال صرفه جویی در هزینه‌های پشتیبانی هستید، VDI انتخاب مناسبی برای شماست.

نتیجه گیری

آموزش پیاده سازی VDI مزایای بی‌شماری را برای کسب‌ و کارهایی که به دنبال افزایش بهره‌وری، افزایش امنیت، مدیریت کارآمد و بهبود تجربه کاربری هستند، ارائه می‌کند. VDI با فراهم کردن دسترسی در هر زمان و هر مکان به محیط دسکتاپ، کارمندان را قادر می‌سازد تا از راه دور کار کنند. کسب‌وکارها با VDI می‌توانند از اطلاعات حساس سازمانی محافظت کنند و آسیب‌های فیزیکی را کاهش دهند. صرفه جویی در هزینه VDI نیز در اینجا قابل توجه است، زیرا نیاز به ارتقاء سخت افزار و نگهداری را کاهش می‌دهد. مشاغل با پذیرش VDI می‌توانند زیرساخت دسکتاپ خود را تغییر داده، بهره وری را افزایش دهند و امنیت داده‌ها را فراهم نمایند. VDI یک راهکار مقیاس پذیر و کارآمد برای سازمان‌هایی است که به دنبال سازگاری با محیط‌های کاری در حال توسعه و ارائه یک تجربه کاربری یکپارچه برای کارکنان خود هستند. با آموزش پیاده سازی VDI به کارمندان می‌توانید سازمان خود را برای موفقیت در عصر دیجیتال آماده کنید.

دانلود pdf مقاله آموزش پیاده سازی VDI

ثبت امتیاز post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *