HYSTOU برترین کمپانی تولید کننده تین کلاینت
ابتدا لازم است به توضیح مختصری در ارتباط با تین کلاینت بپردازیم. تین کلاینت همان رایانه با ابعاد کوچک و بدون قطعات مکانیکی است. تین کلاینت، مینی کامپیوتر و مینی پی سی همگی به یک معنا و کاربرد هستند. HYSTOU از بزرگترین تولیدکنندگان تین کلاینت و مینی کامپیوترهای بدون فن در جهان میباشد. هیستو از معدود کمپانیهای چینی است که محصولاتش در بازارهای اروپایی و آمریکایی نیز به فروش میرسد.
لازم به ذکر است کیفیت ساخت مادربردهای این کمپانی بسیار بالا و از نوع سرد (بدون تولید حرارت) است. و تمام خازنهای استفاده شده در آن از نوع جامد میباشد. که تجمیع این موارد سبب افزایش عمر مفید این محصولات تا حدود ۷ سال میباشد.
دقت داشته باشید که انواع مینی کامپیوترها حتی با باکسهای مشابه در بازار در دسترس است. بیش از ۴۰ تولیدکننده تین کلاینت در چین وجود دارد که شما میتوانید محصولات آنها را در سایتهایی مانند: علیبابا مشاهده کنید.
اما کیفیت ساخت این محصولات قلابی که متأسفانه در بازار ایران با انواع برچسبها به نامهای مختلف ازجمله: PAT ،GIADA، … به فروش میرسند بسیار پایین است. همچنین میانگین عمری کمتر از ۳ سال دارند. جهت اعتبار سنجی این موضوع حتما باکس دستگاهها را بازکنید و تولیدکننده مادربرد آنها را بررسی کنید. این تین کلاینت های فیک و یا قلابی معمولا مادربردهایی بینام دارند و یا در بهترین حالت برندهای ناشناخته هستند.
پیشنهاد رها: تین کلاینت هیستو (Hystou)
جایگزین مناسبتر بجای تین کلاینت
اما آیا میدانستید راهکاری بهینهتر، مقرون به صرفه تر، پایدارتر، ایمنتر، با بازدهی بیشتر نسبت به مینی کامپیوترها برای مجموعه شما وجود دارد؟
این راهکار با استفاده از زیروکلاینت ها ممکن است.
تین کلاینت چیست؟
تین کلاینت (کاربر لاغر)، مینی کامپیوتر، مینی پی سی همگی به یک معنا و کاربرد هستند، یعنی رایانهی کوچک و هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.
این نام ها صرفا نامهای متفاوت برای یک دستگاه هستند و همانند یک کامپیوتر معمولی دارای انواع سختافزار (RAM ،CPU ،Storage و …) هستند.
تولیدکنندگان این رایانههای کوچک، برای اینکه بتوانند محصولات کوچکتری عرضه کنند، مجبور به حذف یا تغییر شکل برخی از سختافزارهای یک رایانهی معمولی هستند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
اغلب تولیدکنندگان برای قرار دادن پردازشگر در دستگاه خود مجبور به حذف خنک کننده پردازنده میشوند. که برای این منظور لازم است تا به استفاده از پردازندههایی با توان کمتر بپردازند. که دستگاه نیاز کمتری به خنک سازی داشته باشد. دقت داشته باشید که به عنوان مثال: یک سی پی یو i5 داخل یک مینی کامپیوتر با یک سی پی یو معمولی i5 که روی رایانه های معمولی قرار دارد متفاوت است. این سی پی یو علاوه بر داشتن سایز کوچک توان پردازشی کمتری دارد و کم مصرفتر است همچنین حرارت کمتری تولید میکند. البته لازم به ذکر است برای کاهش حجم، تولید کنندهها، سوکت پردازنده را نیز از روی مادر برد حذف کرده و پردازنده را به صورت آن برد (روی برد) استفاده میکنند که قابلیت تغییر و تعویض سی پی یو را از مینی کامپیوترها میگیرد.
رم یا حافظهی اصلی اغلب مینی کامپیوترها از نوع لپ تاپی میباشد به این دلیل که بتواند سایز کوچک تری داشته باشد. این رم تفاوتی از نظر عملکرد با رم رایانههای معمولی ندارد.تنها تفاوت ان ها در باس است. که باس رم مینی کامپیوترها معمولا نسبت به رایانههای معمولی کمتر است.
در اغلب مینی کامپیوترها امکان اتصال هارد دیسکهای معمولی ۳٫۵ اینچی وجود ندارد و بایستی از نوع لپ تاپی که ۲٫۵ اینچی میباشد استفاده کرد. بدیهی است که این مورد نیز به خاطر کوچک کردن سایز دستگاه اتفاق افتاده است. لازم به ذکر است که هاردهای لپ تاپی نیز مانند هاردهای بزرگتر بازدهی یکسانی دارد فقط به جهت کوچک تر شدن از تکنولوژی بالاتری برخوردارند که همین مساله باعث افزایش قیمت آنها شده است. اما بهترین گزینه استفاده از حافظههای اس اس دی(S.S.D) در مینی کامپیوترها میباشد که در دو نوع M2 و SATA موجود میباشد. که سرعت و عمر مفید بسیار بالاتری در مقایسه با هارد دیسکها دارد و طبیعتا قیمت بیشتری نیز دارد.
مادر برد دستگاهها نیز مشمول همین کوچک سازی میشود که در این راستا برخی از پورتهای خود را مانند: پورت سریال، پورت کام، تعداد یو اس بی ها، امکانات آور کلاکینگ و … از ویژگیهای خود را ناچارا از دست میدهد. اما از آنجایی که مینی کامپیوترها معمولا برای مصارف اداری و مشخص استفاده میشوند، این حذفیات مشکل ساز نمیشود. و حتی در برخی از مینی کامپیوترهای خاص پورتهای مذکور به تعداد کمتری وجود دارند.
مصرف برق مینی کامپیوترها به دلیل تغییرات فوق بسیار کاهش مییابد به طوریکه معمولا حدود ۲۰-۵۰ وات مصرف انرژی دارند که این مورد نیز باعث میشود که پاور (منبع تغذیه) دستگاه نیز کوچکتر شود و معمولا پاور مینی کامپیوترها به صورت پاورهای لپ تاپی بیرون آنها قرار میگیرد.
درایو نوری (مثلا دیویدی رایتر) نیز معمولا در مینی کامپیوترها وجود ندارد، مگر در انواع بزرگتر آنها (میان سایزها) که در صورتی که نیاز به استفاده از CD یا DVD باشد، میتوان از انواع درایوهای نوری اکسترنال (پرتابل) استفاده کرد.
کارت گرافیک اغلب مینی کامپیوترها به صورت مجتمع در پردازنده میباشد به عنوان مثال: پردازنده های اینتل دارای کارتهای گرافیک داخل پردازنده هستند، که قطعا از توان پایینتری در مقایسه با رایانههای رومیزی برخوردارند. کارتهای گرافیکی مینی کامپیوترها حافظهی جدا ندارد و حافظهی مورد نیاز خود را از رم (حافظهی اصلی) دستگاه به اشتراک میگیرند، البته در برخی از انواع خاص مینی کامپیوترها کارت های گرافیک مجزا نیز وجود دارد که باز هم از نظر پردازشی ضعیفتر از انواع معمولی کارتهای گرافیک رایانه های رومیزی هستند.
مزایای تین کلاینت (مینی کامپیوتر)
مصرف برق پایین: حدود ۲۰-۵۰ وات مصرف برق مینی کامپیوترها است. که در مقایسه با مصرف ۲۰۰-۳۰۰ واتی کامپیوترهای معمولی، استفاده از مینی کامپیوترها ۶۰ درصد صرفه جویی در مصرف انرژی به دنبال خواهد داشت.
عمر بیشتر: تین کلاینت ها معمولا دو برابر کامپیوترهای معمولی عمر میکنند. که دلیل آن حذف قطعات مکانیکی مانند: فن و هارد دیسک است.
(البته برخی از مشتریان برای کاهش قیمت به جای انتخاب SSD، هارد لپتاپی انتخاب میکنند که معمولا ۴-۶ سال عمر میکند.)اشغال فضای کمتر: سایز مینی کامپیوتر در مقایسه با کامپیوتر معمولی بسیار کوچکتر است.
پایداری بیشتر: به دلیل این که کلیهی سخت افزارهای مینی کامپیوترها توسط یک کمپانی اسمبل شده است. بعضا حتی نیاز به درایور نرم افزاری هم ندارند. و طبق یک استاندارد مشخص مونتاژ شدهاند و ضریب پایداری بیشتری نسبت به یک کامپیوتر دارد.
نحوه قیمت گذاری مینی کامپیوتر ها
با توجه به رشد تکنولوژی، پیچیدگی سیستمهای کامپیوتری، انواع دیوایسهای پیشرفته و گسترش روزافزون انواع سازمانهای اداری، کامپیوترهای رومیزی از کاربرد ویژهای برخوردار هستند.
به طوری که نبودن یک سیستم کامپیوتری در یک سازمان مشکلات فراوانی را به وجود میآورد.
لذا با آمدن کامپیوترها در عرصه زندگی بشر نه تنها بسیاری از مشکلات را برطرف کرد، بلکه بیشترین راحتی ممکن را به وجود آورد.
همانطور که میدانید کامپیوترهایی که امروزه استفاده میشوند بیشتر با ابعاد بزرگ هستند و یک سری مشکلات از قبیل: حجیم بودن، سنگین بودن، مشکلات حملونقل و … رادارند.
ولی مینی کامپیوترها که به تازگی وارد بازار شدهاند جایگزین بسیار خوبی برای حل این مشکلات هستند. (بهسادگی حمل میشوند، از سرعت بالایی برخوردار هستند، نیاز به فضای زیادی ندارند و…). کامپیوترهای کوچک یا همان مینی کامپیوترها در انواع و اقسام مختلف در بازار وجود دارد.