فریم ور بومی رها

با رشد شتاب دار تکنولوژی در حوزه فناوری اطلاعات، سالهاست که سازمان‌ها به دلایلی که در ادامه مطرح خواهد شد، به سمت استفاده از انواع تکنولوژی مجازی سازی اقبال روز افزونی پیدا کرده اند، برخی از این دلایل عبارتند از :

  •  هزینه بالای تعمیر، نگهداری و پشتیبانی انواع اشکال رایانه ها.
  • نرخ خرابی بالای رایانه ها و پایین بودن راندمان.
  • عدم پشتیبانی از سیستم عامل ها و نرم افزارهای روز.
  • سرعت و قدرت سخت افزاری پایین.
  • امنیت اطلاعات پایین .
  • نظارت و مدیریت پایین بر عملکرد کاربران این رایانه ها.
  • عدم تحقق تمرکز داده ها.
  • ترافیک بالای شبکه.
  • هزینه بالای تعویض این رایانه ها با زیرو کلاینت یا تین کلاینت.

در این راستا یعنی مهاجرت سازمان به سمت مجازی سازی میز کار، چند بخش اصلی زیر مطرح است:

  • زیرساخت: امروزه تمامی سازمان ها زیرساخت فناوری اطلاعات شامل: بستر شبکه، سرورها و سرویس‌هایی دارند و زیرساخت میزکار مجازی نیز بر بستر همین موارد قرار خواهد گرفت و معمولا با تمامی زیرساخت ها سازگار است، لذا از این حیث نیاز به تعریف و توضیحی نیست.
  • سامانه یا پلتفرم مجازی سازی میزکار: پلتفرمهای مختلف و متنوعی در حوزه میز کار مجازی یا به اختصار ۱VDI وجود دارند که مطرح ترین آن‌ها محصولات ۳ شرکت مایکروسافت، سیتریکس و وی ام ور۲ هستند که تقریبا تمامی سازمان ها در ایران مصرف کننده پلتفرم‌های مذکور از این سه شرکت هستند
  • پایانه کاربران:‌‌ منظور از پایانه کاربران یعنی دستگاهی که کاربران برای اتصال به زیرساخت میز کار مجازی به آن نیاز دارد، این پایانه انواع و اشکال مختلف می‌تواند داشته باشد مانند:

    1. رایانه شخصی شامل: PC, Laptop, All in One
    2. تین کلاینت
    3. زیرو کلاینت یا اکسس ترمینال

کاربران در تمامی سازمان ها از یکی از انواع پایانه های مذکور استفاده میکنند، که با توجه به اینکه سازمان تصمیم به استقرار زیر ساخت میز کار مجازی نموده است، لازم است تا پایانه ها به نحوی تغییر کنند تا بتوانند به صورت مطلوب با این زیرساخت ارتباط برقرار کنند. بهترین روش بهره بردن از ویژگی های زیرساخت میز کار مجازی استفاده از زیرو کلاینت است. اکنون لازم است به تعریف و تفسیر برخی از واژه ها بپردازیم:

مینی پی سی: یعنی یک کامپیوتر شخصی کوچک و ضعیف که می‌تواند به تنهایی کار کند و دارای رم و سی پی یو و فضای ذخیره سازی است.فقط کوچک شده و ضعیف شده ی یک رایانه‌ی معمولی است. تین کلاینت: همان مینی پی سی است. (اغلب، حتی کارشناسان امر و یا تولید کننده ها نیز این دستگاه‌ها را با زیرو کلاینت اشتباه می‌گیرند.) زیروکلاینت: یک درگاه (درب و پنجره) است برای متصل شدن به یک رایانه ی مرکزی، در واقع تمامی برنامه ها و سیستم عامل‌ها روی رایانه ی مرکزی نصب می‌شوند. و کاربران از طریق این درگاه‌ها (زیروکلاینت) به آن رایانه ی مرکزی وصل شده و از آن‌ها استفاده می‌کنند. و منابع سخت افزاری مورد نیاز خود مانند: RAM و CPU و فضای ذخیره سازی را از رایانه ی مرکزی می‌گیرند. دقت داشته باشید که منظور از کلمه ی زیرو این‌ است که این دستگاه‌ها قابلیت ارائه هیچ‌گونه سرویس مناسب برای کاربر را در غیاب یک سرویس دهنده ی اصلی ندارند. و یا به عبارت دیگر بدون وجود سرور قادر نیستند به نیازهای کاربر پاسخ گویند. اکسس ترمینال: اکسس ترمینال، همان زیرو کلاینت است!

تمامی دستگاه‌های سخت‌افزاری که کاربر می‌تواند از طریق رابط نرم‌افزاری با آنها ارتباط برقرار کند، دارای سیستم‌عامل هستند،و هر سیستم عاملی به منابع سخت افزاری (رم، پردازنده، فضای ذخیره سازی و…) نیاز دارد،لذا تمامی دستگاه‌های زیرو کلاینت دارای این منابع سخت‌افزاری هستند و همچنین دارای سیستم‌عامل هستند، اکثرا یک نسخه ساده و سفارشی شده لینوکسی.(حتی سخت‌افزارهای ساده‌تری مانند آیفون تصویری، تلفن (با قابلیت برنامه‌ریزی) و… همگی دارای سیستم‌عامل و در نتیجه پردازنده، رم و استوریج هستند).
فریم ور همانطور که در شکل زیر مشخص است، سبک ترین و پایه ترین لایه نرم افزاری مستقر شده بر روی سخت افزار است که وظیفه آن اتصال سخت افزار به نرم افزارهای کاربردی است. framver در واقع تفاوت سیستم عامل با فریم ور در این حوزه۱ ، این است که سیستم عامل به یک نرم افزار استاندارد گفته میشود که کاربر میتواند علاوه بر اینکه به صورت مستقیم با آن ارتباط برقرار کند، دارای ظرفیتی است که میتواند میزبان نرم افزارهای دیگر باشد، در صورتیکه فریم ور، از این بابت دارای محدودیت است و صرفا در برگیرنده درایورهای سخت افزاری لازم و نرم افزارهای خاص، محدود و از پیش مستقر شده است که کاربر امکان دخل و تصرف در آنرا ندارد و ارتباط مستقیمی نیز با آن ندارد و فقط میتواند از نرم افزارهای از پیش تعبیه شده بر روی آن استفاده کند.

زیروکلاینت‌ها بسته به نوع ارتباطی که با کامپیوتر مرکزی برقرار می‌کنند و نحوه ی عملکردشان در چند خانواده‌ی متفاوت قرار می‌گیرند: زیروکلاینت‌های RDP: این زیروکلاینت ها برای ارتباطشان با رایانه ی مرکزی از استاندارد مایکروسافتی اتصال از راه دور به نام RDP استفاده می‌کنند، و می‌توانند همگی به یک سیستم عامل یا چند سیستم عامل متصل شوند. زیروکلاینت های VDI: این‌ها حتما به سرور و بستر سرور مجازی نیاز دارند و با استفاده از پروتکل‌های PCoIP ،ICA ،HDX به سرور مجازی متصل می‌شوند (بستر مجازی سیتریکس و یا وی ام ور) و از این طریق می‌توانند میز کار مجازی کاربر (Virtual Desktop) و یا برنامه های مخصوص هر کاربر را برای وی ارائه دهند. زیروکلاینت های DDP: این استاندارد که جدیدترین استاندارد در حوزه ی مجازی سازی دسکتاپ می‌باشد، متعلق به کمپانی وی‌کلودپوینت است و به این‌صورت است که می‌توان به یک کاربر یا یک مجموعه از کاربران یک سیستم عامل اختصاص داد، با حداقل منابع سخت افزاری مورد نیاز (می‌توان یک رایانه ی رومیزی را در اختیار بیش از ۳۰ کاربر قرار داد) و همینطور کمترین میزان مصرف پهنای باند شبکه. زیروکلاینت های رسیوری: این خانواده از زیروکلاینت ها که خانواده ی پر جمعیتی هم هستند از نظر تنوع برند و امکانات به این صورت عمل می‌کنند که دستگاه زیروکلاینت صرفا یک‌سری امکانات خاص را در اختیار کاربر قرار می‌دهد بعنوان مثال: فقط یک مرورگر اینترنت در اختیار کاربر قرار می‌دهد و یا بر روی رایانه ی مرکزی یک نرم افزاری نصب می‌شود که آن نرم افزار صرفا تعدادی برنامه را در اختیار هر کاربر قرار می‌دهد.

سازمان ها برای استقرار زیرساخت میز کار مجازی لازم است تغییراتی در پایانه های کاربران خود ایجاد کنند، که انتخاب های آنها برای این مرحله محدود به سه انتخاب زیر است :

۱- استفاده از رایانه های موجود در بستر میزکار مجازی:

در این حالت فقط لازم است که بر روی رایانه های کاربران، یک نرم افزار مخصوص جهت اتصال به زیر ساخت میز کار مجازی نصب شود، نرم افزارهایی مانند vmware horizon Client یا citrix receiver و یا ... .

۱- همچنان ریسک امنیت اطلاعات وجود دارد، چون کاربران دارای رایانه هایی هستند که هم ریسک ویروسی شدن آنها وجود دارد و هم کاربران میتوانند از طریق آنها اقدام به دخل و تصرف و نفوذ در شبکه کنند. ۲- عدم کاهش مصرف انرژی در مقایسه با دیگر روش ها. ۳- افزایش بار پشتیبانی کاربران، علاوه بر اینکه همانند قبل از استقرار VDI رایانه های کاربران نیاز به پشتیبانی دارد بابت زیرساخت VDI و همچنین نرم افزار نصب شده بر روی پایانه های کاربران نیز نیاز به پشتیبانی دارد.
۱- کم هزینه ترین راهکار. ۲- راه اندازی سریع
این گزینه، صرفا در مواردی استفاده میشود که دو روش دیگر را نتوان اجرا کرد.

۲- جایگزین کردن پایانه های موجود با انواع زیرو کلاینت های آماده در بازار:

در این حالت متناسب به نوع پلتفرم پیاده سازی شده سمت سرورها و نوع پروتکل مورد استفاده در آن پلتفرم، سازمان بایستی اقدام به خرید زیرو کلاینت نماید و آنها را با پایانه های موجود جایگزین کند.

۱- هزینه تحمیلی بسیار بالا. ۲- وابستگی دائم به یک نوع پلتفرم و پروتکل انتخاب شده و عدم امکان تغییر در آینده.

۱- کاه چشم‌گیر مصرف انرژی (هر زیرو کلاینت حدود ۳۰ وات انرژی مصرف می‌کند یعنی تقریبا یک دهم یک رایانه معمولی که حدود ۳۰۰ وات انرژی مصرف میکند. ۲- استفاده از تمامی مزایا و امکانات VDI.

این گزینه، برای آن دسته از مخاطبینی است که با انتخاب سوم آشنایی ندارند.

۳- تغییر کاربری رایانه های موجود در سازمان به زیرو کلاینت:

انواع روش های تغییر کاربری رایانه های موجود (روش دیگری وجود ندارد): ۱- نصب فریم ور TCPOINT بر روی استوریج رایانه و یا فلش مموری. ۲- نصب سیستم عامل ویندوزی TCPOINT با قابلیت چند کاربر همزمان، بر روی استوریج رایانه. ۳- نصب سیستم عامل بر روی استوریج رایانه و یا فلش مموری و برقراری ارتباط با سرور VDI. 4- حذف فیزیکی استوریج رایانه و تنظیم کردن رایانه به صورتی که بر پایه پروتکل RDP از سرور دسکتاپ بگیرد. ۵- حذف فیزیکی استوریج رایانه و تنظیم کردن رایانه به صورتی که بر پایه VDI از سرور دسکتاپ بگیرد. ۶- نصب یک فریم ور کاملا محدود با دارا بودن صرفا یک اکسپلورر بر روی استوریج رایانه و یا فلش مموری و ارائه تمام سرویس های مد نظر سازمان به صورت تحت وب به کاربر رایانه. ۷- حذف فیزیکی استوریج رایانه و تنظیم کردن رایانه به صورتی که بر پایه VDI ایمیج TCPOINT را از سامانه توزیع ایمیج رها بگیرد و بر روی رم رایانه لود کند و از طریق آن به بستر VDI متصل شود. در ادامه به تفصیل به تمامی روشهای مذکور پرداخته میشود.

انواع روش های تغییر کاربری رایانه های موجود (روش دیگری وجود ندارد) :

۱- نصب فریم ور TCPOINT بر روی استوریج رایانه و یا فلش مموری. ۲- نصب سیستم عامل ویندوزی TCPOINT با قابلیت چند کاربر همزمان، بر روی استوریج رایانه. ۳- نصب سیستم عامل بر روی استوریج رایانه و یا فلش مموری و برقراری ارتباط با سرور VDI. 4- حذف فیزیکی استوریج رایانه و تنظیم کردن رایانه به صورتی که بر پایه پروتکل RDP از سرور دسکتاپ بگیرد. ۵- حذف فیزیکی استوریج رایانه و تنظیم کردن رایانه به صورتی که بر پایه VDI از سرور دسکتاپ بگیرد. ۶- نصب یک فریم ور کاملا محدود با دارا بودن صرفا یک اکسپلورر بر روی استوریج رایانه و یا فلش مموری و ارائه تمام سرویس های مد نظر سازمان به صورت تحت وب به کاربر رایانه. ۷- حذف فیزیکی استوریج رایانه و تنظیم کردن رایانه به صورتی که بر پایه VDI ایمیج TCPOINT را از سامانه توزیع ایمیج رها بگیرد و بر روی رم رایانه لود کند و از طریق آن به بستر VDI متصل شود.

۱.نصب فریم ور TCPOINT بر روی استوریج رایانه و یا فلش مموری.

در این روش نیاز است که رایانه یک استوریج داشته باشد و بر روی آن یک سیستم عامل (ویندوز یا لینوکس) نصب شود و جهت برقراری ارتباط با سرویس VDI بر روی آن کانکشن مربوطه نصب شود، تا کاربر بتواند از طریق آن سرویس VDI را دریافت کند. مدیران آی تی سازمان میتوانند تا جایی که میتوانند امکان دخل و تصرف کاربر در این سیستم عامل را محدود کنند. در این روش نیز لازم است که سامانه VDI در سازمان وجود داشته باشد و پردازنده رایانه ها ۶۴ بیتی باشد.

هزینه لایسنس مادام العمر سیستم عامل هر رایانه مبلغ ۳۵ دلار است.
- یکی از کم هزینه ترین راهکارها - امکان سفارشی سازی فریم ور بر اساس نیاز کارفرما - کمترین میزان ترافیک اعمالی بر شبکه - با تمامی سخت افزار رایانه ها سازگار است. - محبوب ترین روش بین مخاطبین. - سیستم عامل TCPOINT برای این راهکار دارای پشتیبانی مادام العمر و قابلیت آپدیت دائم دارد. - پنل مدیریتی نظارتی متمرکز به صورت تحت وب. - متد فشرده سازی و رمز نگاری خاص برای هر مشتری و رعایت تمامی الزامات امنیت اطلاعات در تولید و توسعه آن. - این فریم ور بر پایه سیستم عامل استاندارد لینوکس است و برای تمامی پروتکل ها، AGENT رسمی آن پروتکل بر روی آن نصب است.
- نیاز به هزینه کرد بابت خرید فلش مموری و یا SSD به تعداد رایانه ها دارد.
این روش بعنوان استاندارد ترین روش تغییر کاربری رایانه ها در سازمان ها مورد استفاده است و بیشترین مخاطب را در این زمینه دارد، و تقریبا برای هر نیازی پاسخگو است.

۲.نصب سیستم عامل ویندوزی TCPOINT با قابلیت چند کاربر همزمان، بر روی استوریج رایانه.

در این روش نیاز است که رایانه یک استوریج داشته باشد، این استوریج باید حتما SSD باشد. بر روی استوریج مذکور سیستم عامل ویندوزی TCPOINT بر پایه ویندوز ۱۰ نسخه LTSC نصب میشود و کاملا محدود است و کاربر امکان هیچ دخل و تصرفی در آن ندارد، دلیل ویندوز بودن آن هم این است که آن رایانه بتواند همزمان در اختیار چند کاربر همزمان و مستقل قرار گیرد. لازمه این روش این است که سامانه VDI در سازمان راه اندازی شده باشد و پردازنده رایانه ها ۶۴ بیتی باشد و توان اجرای ویندوز ۱۰ را داشته باشد و حداقل ۲ خروجی تصویر داشته باشد. این سیستم عامل با تمامی پلتفرم های مجازی سازی دسکتاپ (VDI) سازگار است و از تمامی پروتکل ها پشتیبانی میکند و قابلیت های بسیاری برای سفارشی سازی دارد.

لایسنس مادام العمر سیستم عامل دوکاربره برای هر رایانه مبلغ۶۰ دلار است.
- یکی از کم هزینه ترین راهکارها - امکان سفارشی سازی سیستم عامل بر اساس نیاز کارفرما - کمترین میزان ترافیک اعمالی بر شبکه. - با تمامی سخت افزار رایانه ها سازگار است. - سیستم عامل رها برای این راهکار دارای پشتیبانی مادام العمر و قابلیت آپدیت دائم دارد. - این سیستم عامل بر پایه سیستم عامل استاندارد ویندوز است و برای تمامی پروتکل ها، AGENT رسمی آن پروتکل بر روی آن نصب است. - این سیستم عامل چنانچه رایانه تعداد خروجی تصویر بیشتری داشته باشد میتواند همزمان در اختیار تا ۶ کاربر مستقل قرار گیرد. - سازگاری صد درصد با تمامی لوازم جانبی کاربران.
- نیاز به هزینه کرد بابت خرید SSD به تعداد رایانه ها دارد.
این روش برای آن دسته از مخاطبین که دارای رایانه هایی با سخت افزار مطلوب خصوصا کارت گرافیک قدرتمندی هستند بسیار مناسب است چون میتواند تجربه گرافیکی بی نظیری در اختیار کاربران خود قرار دهد و بار ایجاد شده بر روی سرور را نیز کاهش دهد.

۳.نصب سیستم عامل بر روی استوریج رایانه و یا فلش مموری و برقراری ارتباط با سرور VDI.

در این روش نیاز است که رایانه یک استوریج داشته باشد و بر روی آن یک سیستم عامل (ویندوز یا لینوکس) نصب شود و جهت برقراری ارتباط با سرویس VDI بر روی آن کانکشن مربوطه نصب شود، تا کاربر بتواند از طریق آن سرویس VDI را دریافت کند. مدیران آی تی سازمان میتوانند تا جایی که میتوانند امکان دخل و تصرف کاربر در این سیستم عامل را محدود کنند. در این روش نیز لازم است که سامانه VDI در سازمان وجود داشته باشد و پردازنده رایانه ها ۶۴ بیتی باشد.

استفاده از این روش رایگان است و صرفا بحث پیاده سازی آن مطرح است که این مورد را نیز کارشناسان فناوری اطلاعات سازمان میتوانند انجام دهند و نیاز به خریداری لایسنس ندارد.
- کم هزینه ترین راهکار
- ریسک امنیتی (به دلیل وجودسیستم عامل سمت کاربر امکان دخل و تصرف و ورود به آن وجود دارد مگر اینکه دانش هاردنینگ و اعمال محدودیت بر روی آن وجود داشته باشد) - نیاز به پشتیبانی (سیستم عامل رایانه های نیاز به به روز رسانی و پشتیبانی مادام دارد) - عدم سازگاری با لوازم جانبی ( در این راهکار برای استفاده از لوازم جانبی رایانه در محیط VDI ناسازگاری های بسیاری وجود دارد که برای حل هر کدام نیاز به دانش سطح بالا در سیستم عامل، شبکه و VDI وجود دارد)
این روش صرفا برای مجموعه هایی که دانش برنامه نویسی و سیستم عامل و شبکه و VDI دارند میتواند کاربردی باشد در غیر اینصورت به دلیل ریسک های امنیتی و مشکلات کاربردی اصلا توصیه نمیشود.

۴.حذف فیزیکی استوریج رایانه و تنظیم کردن رایانه به صورتی که بر پایه پروتکل RDP از سرور دسکتاپ بگیرد.

در این روش میتوان با حذف استوریج رایانه ها و فعال سازی قابلیت PXE Boot در آنها یک سشن دسکتاپ ویندوزی بر پایه پروتکل RDP به آنها ارائه داد، این روش یکی از روش های PC-Sharing میباشد، که ربطی به VDI ندارد و برای بهره مندی از آن صرفا لازم است که یک سرور ویندوزی را بین کاربران به اشتراک گذاشت.

هزینه راه اندازی این سرویس برای هر مجموعه حدود ۲۰۰ دلار است، فارغ از تعداد کاربران.
- ساده ترین روش به لحاظ پیاده سازی. - بی نیاز از راه اندازی سرویس VDI و پیچیدگی های آن. - کمترین میزان منابع سخت افزاری برای راه اندازی سرور. - بالاترین سرعت بوت شدن (در این روش آماده به کار شدن هر رایانه از زمان روشن شدن تا ورود به ویندوز حدود ۱۰ ثانیه خواهد بود.)
- پرفورمنس پایین به دلیل استفاده از پروتکل ابتدایی RDP - عدم سازگاری مناسب با لوازم جانبی سمت کاربر - مصرف پهنای باند زیاد این پروتکل - تجریه گرافیکی پایین - عدم وجود امکانات نظارتی و مدیریتی سامانه VDI - عدم وجود کنترل پنل مدیریت کاربران - عدم امکان اختصاص منابع سخت افزاری خاص برای هر کاربر (تمامی منابع بین تمامی کاربران بدون اعمال سیاست به اشتراک گذاشته میشود) - عدم وجود HA و FT - عدم پشتیبانی از GPU
این روش صرفا میتواند برای آن دسته از مجموعه هایی استفاده شود که تعداد کاربر کمتر از ۵۰ نفر دارند و زیر ساخت لازم برای راه اندازی VDI ندارند و نوع کاربری آنها آفیس است.

۵.حذف فیزیکی استوریج رایانه و تنظیم کردن رایانه به صورتی که بر پایه VDI از سرور دسکتاپ بگیرد.

در این روش لازم است که زیر ساخت مجازی سازی میز کار بر پایه سیتریکس یعنی Citrix VDI (Virtual Desktop & Application) در سازمان پیاده سازی شده باشد، و بتوان از طریق تکنولوژی PROVISIONING سیتریکس و استفاده از قابلیت PXE BOOT رایانه ها، با حذف استوریج رایانه ها، به آنها سرویس VDI را ارائه نمود.

محصولات سیتریکس لایسنسهای گران قیمتی دارند جهت تسهیل در مقایسه قیمت حدودی، راه اندازی سرویس فوق برای یک مجموعه ۱۰۰ کاربره حدود ۲۰۰۰ دلار خواهد بود.
- پرکاربردترین روش در دنیا - یکپارچه ترین راهکار - بالاترین امتیاز در تامین امنیت اطلاعات بین دیگر روش ها - کامل ترین کنترل پنل نظارتی و مدیریتی - پرفورمنس مطلوب
- سازگار با صرفا پلتفرم CITRIX VDI. - هزینه بالای لایسنس. - آپدیت بعد از ۲ سال نیاز به هزینه مجدد دارد. - نیاز به تخصص و دانش برای بهینه سازی و نگهداری. - عدم سازگاری کامل با لایه مجازی ساز سرور که عمدتا در ایران vmware استفاده میشود. - مصرف پهنای باند زیاد در هنگام لود شدن فریم ور بر روی رم رایانه ها. -
این روش بهترین انتخاب برای مجموعه هایی است که مجازی سازی سرور را با پلتفرم CITRIX انجام داده اند و محدودیت بودجه نیز ندارند، عمدتا شرکتهای بین المللی که ملزم به رعایت قانون COPY RIGHT هستند مانند پتروشیمی ها از این روش استفاده میکنند.

۶.نصب یک فریم ور کاملا محدود با دارا بودن صرفا یک اکسپلورر بر روی استوریج رایانه و یا فلش مموری و ارائه تمام سرویس های مد نظر سازمان به صورت تحت وب به کاربر رایانه. 

فریم ور های زیادی (سیستم عامل بسیار سبک و محدود که فقط یک مرورگر داخل آن تعبیه شده است) در اینترنت وجود دارد که اغلب نیز رایگان هستند، میتوان آنها را بر روی یک استوریج روی رایانه نصب کرد و از طریق مرورگر به کاربر سرویس VDI را بر پایه HTML5 ارائه نمود.

استفاده از این روش رایگان است و صرفا بحث پیاده سازی آن مطرح است که این مورد را نیز کارشناسان فناوری اطلاعات سازمان میتوانند انجام دهند و نیاز به خریداری لایسنس ندارد.
- هزینه بسیار پایین.
- از پروتکل های جدید مانند BLAST پشتیبانی نمیکند. - نیاز به وجود استوریج در رایانه کاربر. - به روز رسانی این فریم ور ها به صورت دستی بایستی انجام پذیرد. - با لوازم جانبی کاربر سازگاری ندارد. - بسیاری از قابلیت های AGENT را ندارد.
این روش به هیچ عنوان برای استفاده توصیه نمیشود و صرفا در کشورهای خارجی مشمول قانون Copy Right توسط مشتریانی استفاده میشود که توانایی مالی پرداخت هزینه لایسنس برای دیگر روش ها را ندارند.

۷.حذف فیزیکی استوریج رایانه و تنظیم کردن رایانه به صورتی که بر پایه VDI ایمیج TCPOINT را از سامانه توزیع ایمیج رها بگیرد و بر روی رم رایانه لود کند و از طریق آن به بستر VDI متصل شود. 

در این روش سه بخش اصلی وجود دارد، اول همانند اکثر روشها وجود سامانه VDI لازم است، بخش دوم سامانه توزیع ایمیج رها است، که از طریق آن ما میتوانیم فریم ور (بخش سوم) را از طریق شبکه بر روی RAM رایانه ها که استوریج آنها را از مدار خارج کرده ایم سوار کنیم، این فریم ور سازگاری تقریبا کاملی با انواع لوازم جانبی دارد و طبق بالاترین استانداردهای امنیت اطلاعات، به صورت کامل فرآیند هاردنینگ در مورد آن انجام شده است و از نظر پرفورمنس و سایز بسته نیز در بهترین شرایط است. در این روش نیز لازم است رایانه های کاربران دارای پردازنده ۶۴ بیتی باشد و شبکه سازمان از نوع ساختار یافته با با پهنای باند حداقل گیگ باشد.

هزینه پیاده سازی این راهکار در هر سازمان متاثر از عوامل بسیاری منجمله نیاز و سیاست کارفرما و سرویس های مد نظر وی است اما به طور حدودی، پیاده سازی کامل (هر سه بخش) این راهکار در یک مجموعه با ۱۰۰ رایانه هزینه ای در حدود ۳ هزار دلار دارد.
- دارای پنل مدیریت و نظارت بر عملکرد تمامی رایانه ها. - قابلیت به روز رسانی از راه دور و از طریق CMS تحت وب. - سازگاری مطلوب با انواع لوازم جانبی سمت کاربر. - پشتیبانی از تمامی پلتفرم ها و پروتکل ها. - بی نیاز از پشتیبانی سمت کاربران. - مدیریت متمرکز . - قابلیت به روز رسانی کاملارایگان. - توسعه سریع. - قابلیت سفارشی سازی فریم ور بر اساس سیاست کارفرما. - تجربه کاربری بسیار روان و مطلوب. - پایداری و سهولت در استفاده.
- مصرف پهنای باند زیاد در هنگام لود شدن فریم ور بر روی رم رایانه ها.
این روش مناسب ترین روش برای آن دسته از مخاطبینی است که شبکه ساختار یافته و با پهنای باند مناسب داردن و برای آنها ضروری است که استوریج سمت رایانه کاربر نباشد.
۵/۵ - (۱۱ امتیاز)