فناوری ارتباط ماهواره‌ای اسنپدراگون Satellite چه کاربردی در ارتباطات دارد؟

اسنپدراگون Satellite

مدتی می‌شود که بحث ارتباط ماهواره‌ای در دنیای فناوری بسیار داغ شده است. اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر بگوییم اپل با معرفی سری ایفون 14 و ارتباط ماهواره‌ای اضطراری برای این گوشی‌های هوشمند باعث شد توجه همگان به سمت آن جلب شود. اینک  شرکت‌ها می‌خواهند این فناوری را روی محصولات مختلف پیاده سازی کنند. اخیرا شرکت کوالکام به صورت رسمی در رویداد بزرگ MWC 2023 اعلام کرد که با تعدادی از برترین تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی وارد مشارکت شده است. و قرار شاهد فناوری ماهواره‌ای اسنپدراگون Satellite در نسل بعدی از اسمارت‌ فون‌های اندرویدی باشیم.
کوالکام اعلام کرده است که با برخی از شناخته شده‌ترین سازندگان در دنیای گوشی‌های هوشمند اندرویدی همکاری می‌کند. تا فناوری اتصال ماهواره‌ای اسنپدراگون ستلایت (Snapdragon Satellite) را به گوشی‌های نسل بعدی اندرویدی بیاورد. این روش پیام رسانی دو طرفه جدید با تراشه‌های مربوط به رده‌های مختلف بازار گوشی‌های هوشمند سازگار خواهد بود. و ممکن است برای مقاصدی علاوه بر ارسال پیام‌های اضطراری استفاده شود.

فناوری ارتباط ماهواره‌ای اسنپدراگون Satellite چیست؟

اسنپدراگون Satellite یک فناوری ارتباطی زمین به ماهواره است و از آنجایی‌ که بسیاری از گوشی‌های اندرویدی بازار به چیپست‌های کوالکام مجهز شده‌اند. فناوری این شرکت بسیار بیشتر از اپل می‌تواند ارتباط ماهواره‌ای را در اختیار کاربران قرار دهد. به گفته کوالکام، تراشه پرچمدار اسنپدراگون 8 نسل 2 از ارتباط ماهواره‌ای پشتیبانی می‌کند. با این ‌حال، هنوز این ویژگی به‌ صورت عمومی ارائه نشده است. از نظر فنی، مودم اسنپدراگون X70 5G از باندهای با فرکانس فوق‌ العاده بالا پشتیبانی می‌کند که به گوشی‌های هوشمند اجازه می‌دهد به‌ صورت مستقیم با ماهواره‌های مستقر در مدار پایین ارتباط برقرار کنند. این ماهواره‌ها بالاتر از برج‌های مخابراتی قرار دارند و فضای بیشتری را پوشش می‌دهند.

کوالکام برای ویژگی Snapdragon Satellite با شرکت آمریکایی Iridium Communications که 66 ماهواره در مدار دارد، همکاری می‌کند. گارمین هم از فناوری این شرکت استفاده می‌کند و ارتباطات inReach آن مبتنی بر همین فناوری است. اپل اما با شرکت Globalstar که 48 ماهواره در مدار دارد، همکاری می‌کند. برخلاف ارتباط ماهواره‌ای آیفون که در ارتفاع‌های خاصی کار می‌کند، کوالکام از پوشش قطب به قطب بهره می‌برد. برای مثال، کاربران در شمال کانادا یا آلاسکا به فناوری اسنپدراگون Satellite دسترسی دارند. این سرویس ابتدا در اروپا و آمریکای شمالی عرضه می‌شود. 

Snapdragon-Satellite ارتباط ماهواره ای با

مزایای استفاده از فناوری ارتباط ماهواره‌ای اسنپدراگون Satellite

ارتباط ماهواره‌ای برای زمانی طراحی شده که کاربر نمی‌تواند از آنتن دکل‌های مخابراتی روی گوشی خود استفاده کند. در حالی که اکثر شهرها و مناطق از آنتن ‌دهی مخابراتی برخوردارند. اما وقتی به دل کوه یا جنگل که بزنید، عملا نمی‌توانید با گوشی معمولی خود تماسی برقرار کنید. چرا که در این مناطق آنتن مخابراتی وجود نخواهد داشت.

افرادی که دارای مشاغلی در محیط‌های فاقد آنتن‌دهی هستند، از راهکارهای تماس ماهواره‌ای استفاده می‌کنند. اما کاربران عادی از آن تجهیزات برخوردار نیستند؛ بنابراین خیلی مفید به‌ نظر می‌رسد که این افراد بتوانند از طریق گوشی معمولی خود تماس‌های اضطراری بگیرند یا پیام‌هایشان را بر بستر ماهواره ارسال کنند.

در ابتدا قرار است تماس ماهواره‌ای اسنپدراگون فقط به‌عنوان اطلاع‌ دهنده موقعیت مکانی و نیازمندی کمک شما به خدمات اورژانسی عمل کند. اما با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی شاهد اضافه شدن سیستم‌های پیام‌ رسان مبتنی بر ماهواره نیز خواهیم بود که به شما اجازه می‌دهد پیام‌هایتان را بدون نیاز به آنتن گوشی و با استفاده از ماهواره‌های فضایی به دوستانتان ارسال کنید یا آنکه با محل کار خود در ارتباط بمانید.

ویژگی‌های فناوری ارتباط ماهواره‌ای اسنپدراگون ستلایت

قابلیت اسنپدراگون Satellite از روش پیام‌رسانی دوطرفه برای برقراری تماس بهره می‌برد که برای استفاده در مواقع اضطراری، SMS و دیگر برنامه‌های پیام‌رسان کاربرد دارد. به علاوه، کوالکام به روشنی ادعا کرده است این قابلیت جدید تنها برای مواقع اضطراری نیست و کاربران قادرند در مناطقی که سیگنال تلفن همراه وجود ندارد نیز از آن برای ارتباط بهره ببرند.

ویژگی اسنپدراگون Satellite در ابتدا برای گوشی‌های مجهز به تراشه اسنپدراگون 8 نسل دو در دسترس قرار خواهد گرفت. همچنین کوالکام اذعان داشته است که این ویژگی برای گوشی‌های نسل بعدی اندرویدی و در نیمه دوم سال میلادی جاری عرضه خواهد شد. البته باید اشاره کرد که قابلیت اسنپدراگون Satellite در ابتدا تنها برای مناطق خاصی در دسترس قرار می‌گیرد و احتمالا سپس برای سایر کاربران در سطح جهان نیز عرضه خواهد شد.

در نهایت باید اشاره کرد که قابلیت تماس ماهواره‌ای کوالکام با دیگر دستگاه‌های هوشمند مانند: لپتاپ‌ها، تبلت‌ها و خودروهای هوشمند نیز سازگار است و از طیف وسیعی از محصولات مختلف پشتیبانی می‌کند. به علاوه، تولید‌کنندگان گوشی‌های هوشمند و Developers of third-party applications نیز قادر خواهند بود تا به کمک قابلیت اسنپدراگون Satellite سرویس‌های مخصوصی را برای کاربران ارائه دهند.

کوالکام و سرویس اسنپدراگون

ارسال و دریافت پیام در ماهواره‌ اسنپدراگون چگونه است؟

کاربران با استفاده از این فناوری علاوه بر تماس‌های اضطراری و اورژانسی، می‌توانند از آن برای ارسال و دریافت پیام نیز استفاده کنند. البته که این فناوری هنوز در حال توسعه است و شاید تولیدکنندگان موبایل خدماتی را ارائه کنند که به واسطه یک سرویس اشتراکی بتوانید برای دوستان خود پیام بفرستید.

این احتمال وجود دارد که کاربران برای ارسال و دریافت پیام از طریق ماهواره مجبور به نصب اپلیکیشن مخصوص باشند. در واقع کاربر باید اتصال ماهواره ای را روی گوشی خود فعال کند، کاربر باید تلفن همراه خود را به طرف آسمان بگیرد و وارد اپلیکیشن پیام رسان مخصوص شود. هر زمانی که مخاطب مورد نظر پاسخی را ارسال کند، از طریق نوتیفیکیشن ارسال پیام اطلاع رسانی می‌شود. ارسال پیام‌ها میتواند در عرض چند ثانیه انجام شود. البته تماس ماهواره‌ای دائما فعال نمی‌ماند. بنابراین اگر کاربر از صفحه چت خارج شود، باید مجددا به آن برگردد تا نوتیفیکیشن پیام‌های دریافت شده روی صفحه گوشی کاربر نشان داده می‌شود.

نتیجه گیری  

شرکت کوالکام یک فناوری‌ با نام اسنپدراگون Satellite را توسعه داده است تا تراشه‌های آینده ساخت این شرکت برای تلفن‌های همراه اندرویدی، امکان اتصال به ماهواره برای ارسال پیامک و سایر نیازهای پیام‌رسانی را داشته باشند. با استفاده از این پردازنده و تراشه‌های جدید، نسل‌های بعدی موبایل‌های اندرویدی امکان ارتباط دوطرفه با ماهواره خواهند داشت. در ابتدا این فناوری فقط به گوشی‌هایی که از پردازنده‌های پرچمدار کوالکام قدرت می‌گیرند، اضافه خواهد شد؛‌ اما این شرکت برنامه دارد تا فناوری ماهواره‌ای خودش را به پردازنده‌های میان‌رده نیز اضافه کند.

دانلود PDF مقاله اسنپدراگون Satellite

ثبت امتیاز post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *