دیپ وب چیست آیا برای همه کاربران مناسب است؟

دیپ وب

ما روزانه در حال استفاده از وب سایت‌های مختلفی هستیم. فضای اینترنت دارای میلیون‌ها صفحه، پایگاه داده‌های مختلف و سرورهای متعددی در سراسر دنیاست که 24 ساعت شبانه روز در دسترس کاربران هستند. تمام بخش‌های مختلف اینترنت به سه گروه دسته بندی می‌شوند که اصلی ترین آن ها به ترتیب Dark Web ،Deep Web و Dark Net است. در این مقاله به توضیحات واضحی در رابطه با دیپ وب میپردازیم. که شما را با حقایق کمی ترسناک روبرو خواهیم کرد پس اگر به هیجان علاقه دارید در ادامه با ما همراه باشید.

نگاهی کلی به دیپ وب

شاید برایتان سوال باشد سیاستمداران مطرح در چه فضایی از اینترنت به سر می برند که حریم شخصی شان به راحتی قابل شناسایی نیست؟ پاسخ این سوال دیپ وب هست. کاربرانی در اینترنت فعالیت می‌کنند که کمیاب ترین سلاح ها و داروها را در سطح عمیق این بستر به فروش می رسانند که این بستر را با نام Deep web خواهیم شناخت. انجام تبادلات تجاری غیر قانونی، اصلی ترین دلیل شکل گیری Deep Web است

دیپ وب بخش‌هایی از اینترنت است که با استفاده از موتورهای جستجوی استاندارد مانند: گوگل، بینگ و یاهو به طور کامل قابل دسترسی نیستند. بسیاری از محتوای وب عمیق شامل پیام‌های ایمیل، پیام‌های چت، محتوای خصوصی در سایت‌های رسانه‌های اجتماعی، صورت‌ حساب‌های بانکی الکترونیکی، پرونده الکترونیک سلامت (EHR) و سایر محتوایی است که به هر طریقی از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند. هر وب سایتی که دارای درگاه پرداخت باشد، مانند متن مقالات خبری یا سایت محتوای آموزشی که نیاز به اشتراک دارد، از ربات‌های موتور جستجو نیز مسدود می‌شود. سایت‌های هزینه‌ای مانند نتفلیکس نیز توسط ربات‌ها خزیده نمی‌شوند.

deep web

نقدهای وارده بر دیپ وب

شاید جدی‌ترین انتقاد به این بخش از اینترنت این باشد که باز بودن و برابری اینترنت را تضعیف می‌کند. در دهه 1990 این امید وجود داشت که اینترنت به همه فرصتی برابر برای دسترسی به اطلاعات بدهد. اما در عوض سایت‌ها هزینه‌ای برای خدمات، دسترسی به ابزارهای بهره ‌وری ممتاز را فقط به کسانی می‌دهند که توانایی پرداخت آن‌ها را دارند. در بسیاری از موارد، ابزارهای حیاتی صدها و حتی هزاران دلار هزینه دارند و موانعی برای ورود ایجاد می‌کنند. دارک وب مجموعه دیگری از مسائل را برای دیپ وب ایجاد می‌کند. کسانی که از نظر دانش به جای پول دارای مزیت هستند، می‌توانند از آن برای ارتکاب جرم استفاده کنند. در برخی موارد، افرادی که در پشت وب تاریک پنهان می‌شوند، به کاربران قانونی حمله می‌کنند و کیفیت اینترنت را برای همه کاهش می‌دهند.

آیا دسترسی به Deep Web غیرقانونی است؟

همانطور که گفتیم به علت فعالیت های غیر قانونی در Deep Web، دسترسی عمومی این صفحات وب تقریبا سخت است. و هیچ موتور جستجویی این صفحات را ایندکس نمی کنند و با مرورگر های رایج، امکان دسترسی وجود ندارد. در صورت ورود به این فضا باید آماده هرگونه خطری از جانب مافیا باشید. به گفته دیگر رسانه ها از نمونه اتفاقاتی که برای افراد راه یافته به Deep Web به گوش رسیده است، می توان به دسترسی وقت و بی وقت به حریم خصوصی این افراد اشاره کرد.

صاحبان دیپ وب چه کسانی هستند؟

با توجه به گستردگی فضای این ناحیه از وب میتوان گفت که اهالی Deep Web افرادی قدرتمند هستن که بر پلیس و نیروهای امنیتی در سراسر دنیا تسلط دارند. بنابراین بهتر است سری را که درد نمیکند را دستمال نبندید و وارد این فظا از اینترنت نشوید. به همین دلیل افرادی مانند: روزنامه نگاران، محققان و تجار که بنا به موقعیت شغلی که دارند در گیر بخشی از Deep Web هستند روی میکروفون و دوربین لپ تاپ یا اسمارت فونشان را می پوشانند تا کمی این تهدیدات خنثی شود.

سطوح مختلف اینترنت

قواعد امنیتی Deep Web

در ادامه به موارد امنیتی که برای استفاده از deep web باید رعایت کنید اشاره خواهیم کرد:

  • حفظ حریم شخصی: داشتن هویت ناشناس یا دروغین اولین درسی است که کاربران ناحیه ی مخفی اینترنت باید بیاموزند.
  • هویت مجازی دروغین: برای معرفی پروفایل خود از نام های بی ربط استفاده کنید تا دیرتر شناخته شوید.
  • استفاده ازفایروال های امنیتی : مرورگر Tor و وبگاه های Deep Web از هر طریقی می کوشند تا اطلاعات شما را به دست بیاورند و سپس شما را تخریب کنند. این اعمال با دانلود خودکار بدافزار ها و باج افزار ها اتفاق می افتد و اگر شما مجهز نباشید، بی شک یک بازنده ی مطلق هستید.
  • پوشاندن ورودی های صوت و تصویر : با این که پوشاندن دوربین و میکروفون گوشی یا لپ تاپ، صد در صد تضمین امنیت شما نیست اما خالی از لطف نیست. حداقل دیرتر هویت شما لو می رود.

طبقات دیپ وب

به گفته رسانه ها Deep Web از 7 طبقه مختلف تشکیل شده است که در هر طبقه موارزد مختلفی دسته بندی شده و به خرید و فروش میرسند.

  1. طبقه اول: فروشگاه هایی که نایاب ترین کالاها را دارا هستند و ان ها را به فروش می‌رسانند
  2. طبقه دوم: پول شویی در رده بندی دوم قرار دارد. این طبقه مخصوص فسادهای مالی بزرگ کمپانی ها می باشد.
  3. طبقه سوم: سلاح های گرم و سفارشی شده در این بخش معامله می شود.
  4. طبقه چهارم: این طبق از وب به خرید و فروش هرگونه مواد مخدر تعلق دارد.
  5. طبقه پنجم: فروش اطلاعات شخصی هر فردی را که بخواهید میتوانید در این طبقه از دیپ وب پیدا کنید.
  6. طبقه ششم: پس از موارد بالا نوبت به فروش انسان ها برای سواستفاده های به وقوع می‌پیوندد.
  7. طبقه هفتم: متشکل شده از جدی ترین کاربران Deep Web برای انجام هر کار غیر مجاز و غیر ممکن است. در این طبقه سفارش هر کاری پذیرفته می شود. مانند قتل هرگونه چهره ی مطرح

آیا دیپ وب و دارک وب یکسان هستند؟

پاسخ این است که خیر. عموما عبارات DEEP WEB و DARK WEB  را یکی می‌دانند به گونه ای که انگار به موضوعی واحد اشاره دارند. با این حال حقیقت این است که این دو یکی نیستند و با یکدیگر تفاوت دارند. دیپ وب به مجموع صفحاتی اشاره دارد که در موتورهای جستجوی سنتی ایندکس نشده‌اند، اما دارک معمولا برای اشاره مستقیم به آن بخش‌هایی از deep web استفاده می‌شود که میزبان فعالیت‌های غیرقانونی هستند.

نتیجه گیری

با توجه مواردی که در بالا ذکر شدند مفهومی که راجع به دیپ وب و دارک وب در ذهن ما کاشته شده می‌تواند بسیار رعب‌آور و خطرناک جلوه کند. deep web فضایی مملو از اطلاعات است که از دید همگان خارج است. و تضمین می‌دهیم که همین اینترنت 4 درصدی بتواند کل ملزومات زندگی مجازی شما را تامین کند و نیازی به ورود شما به این دنیای تاریک وجود ندارد. بنابراین این مقاله را به ذهن خود بسپارید و هویت خود را به خطر نیندازید.

دانلود PDF مقاله دیپ وب

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *