فایربیس گوگل چه کاربردی در ساخت اپلیکیشن‌ها دارد؟

فایربیس گوگل

زمانی که گوشی‌های هوشمند با سرعت زیادی در بین مردم نفوذ کردند اپلیکیشن‌ها هم به همان اندازه در بین کاربران محبوب و حیاتی شدند. به همین دلیل کسب وکارها به دنبال استفاده از فایربیس هستند تا بتوانند از طریق این پلتفرم با ساخت و توسعه اپلیکیشن به درآمد زایی بیشتری برسند. در واقع فایربیس گوگل یک جایگزین خوب و حرفه‌ا‌ی در زمینه صرفه ‌جویی زمان برای نوشتن کدهای بک اند تکامل یافته برای نرم افزارهای جانبی موبایل است. با بهره‌گیری از فایربیس می‌توانید به سادگی اپلیکیشن‌های موبایل و وب را بسازید که از یک کاربر تا یک میلیون کاربر مقیاس‌پذیر باشند. Firebase مجموعه‌ای از خدمات محاسبات ابری و پلتفرم‌های توسعه برنامه‌های کاربردی است که توسط گوگل ارائه می‌شود. این میزبان پایگاه‌های داده، خدمات، احراز هویت و یکپارچه‌ سازی برای برنامه‌های مختلف از جمله: Android، iOS، JavaScript، Node.js، جاوا، Unity، PHP و C++ است.

فایربیس گوگل چیست؟

firebase (فایربیس گوگل)، پلتفرمی برای ساخت اپلیکیشن‌های iOS، اندروید و وب است که از بسته خدمات گوگل پلی استفاده می‌کنند. فایربیس از یک سری ویژگی‌هایی ساخته شده که برنامه نویسان می‌توانند با ترکیب کردن آن‌ها نیازهای خود را برطرف کنند. شما برای اینکه بخواهید یک برنامه موبایل یا وب تولید کنید باید API های مختلفی پیاده‌سازی کنید که همین زمان زیادی را از شما خواهد گرفت. گوگل با معرفی فایربیس انجام این کارها را بسیار راحت‌تر می‌کند. اولین محصول بر پایه فایربیس، یک سیستم دیتابیس real time بود که به کاربران مختلف این امکان را می‌داد تا داده‌های خود را بر روی آن ذخیره کنند و خود را با آن sync کنند. بعدها این پلتفرم خود را گسترش داد تا بتواند امکانات بیشتری برای اپلیکیشن ها ارائه دهد.

استفاده از فایربیس در ایران چگونه است؟

به دلیل تحریم‌ها و مشکلات سیاسی استفاده از فایربیس در ایران دچار چالش‌ها و مشکلاتی است. اگر سرویسی که از آن استفاده می‌کنید لازم دارد که با سرور شما در ایران، تبادل داده داشته باشد، برای استفاده از فایربیس گوگل دچار مشکل خواهید شد. و برای حل این چالش می‌توانید از یک سرور خارج از ایران یا از سرورهای آنتی تحریم، استفاده کنید. پیش از این امکان این بود که با فیلترشکن به پنل متصل شد اما با تحریم‌های جدید، کاربران اپلیکیشن‌ها اگر از اینترنت داخلی استفاده کنند، گزارش مشکلات به فایربیس منتقل نمی‌شود مگر اینکه کاربران نیز از فیلترشکن استفاده کنند.

دلایل استفاده از فایربیس

دلایل استفاده از فایربیس گوگل چیست؟

فایربیس در طراحی اپلیکیشن‌های تلفن همراه گوگل بستری فراهم کرده که به شما در ساخت، بهبود و رشد اپلیکیشن خود کمک می‌کند. با استفاده از فایربیس هم اندروید و هم iOS می‌توانند با کارایی بیشتری کار کنند. کار با فایربیس نسبت به نوشتن کدهای بک اند به صورت کامل ساده‌تر و سریع‌تر است.

اگر قرار است اپلیکیشن شما در کلود میزبانی و مدیریت شود، می‌توانید از این ابزار استفاده کنید که نیاز به رسیدگی به جنبه‌های فنی پیکربندی ابر را از بین می‌برد. همچنین با این ابزار به محصولات و امکانات گوگل مثل گوگل درایو و گوگل شیت هم دسترسی دارید. با فایربیس به راحتی می‌توانید از خدمات گوگل، فیسبوک، توئیتر برای احراز هویت استفاده کنید و یک رابط کاربری از پیش ساخته هم برای احراز هویت در اختیار دارید. این امکانات به کاهش هزینه و زمان توسعه کمک می‌کنند. بعلاوه مدل قیمتی فایروال بسیار انعطاف پذیر است و می‌توانید به صورت رایگان از آن استفاده کرده و به مرور هزینه خدمات استفاده شده را پرداخت کنید.

هدف فایربیس گوگل چیست؟

فایربیس بک اند را به عنوان یک سرویس ارائه می‌دهد این یک پایگاه داده میزبان ابری و بدون SQL است. با فایربیس، هماهنگی بین داده‌های کاربر تضمین شده است. در چتر نیلی ما در کنار برترین فناوری‌های برنامه نویسی به مشتریانی که درخواست طراحی اپلیکیشن می‌دهند امکان اتصال به Firebase نیز فراهم شده است. بک اند به عنوان یک سرویس به برنامه نویسان یک API می‌دهد که داده‌ها را قادر می‌سازد تا از طریق مشتری هماهنگ شوند و آن‌ها را در سرور ابری فایربیس نگه دارند. علاوه بر این، فایربیس گوگل در همگام سازی مرورگرها و دستگاه‌ها با استفاده از یک پایگاه داده مشابه نیز ضروری است. همه این‌ها در زمان واقعی انجام می‌شود.

FCM چیست؟

FCM اختصاری برای عبارت پیام‌رسانی ابری فایربیس یا همان Firebase Cloud Messaging است. و جایگزین نسخه قدیمی‌تر آن یعنی GCM یا پیام‌رسانی ابری گوگل شده است. پیام‌رسانی ابری فایربیس یک راه‌کار پیام‌رسانی چند پلتفرمی برای انواع مختلفی از دستگاه‌های کاربر نهایی از قبیل: iOS، اندروید و حتی وب به صورت رایگان است. فایربیس گوگل امکان ارسال دو نوع پیام را فراهم ساخته است. نوع اول این پیام‌ها، نوتیفکیشن‌ها هستند که به صورت خودکار از سوی Firebase SDK مدیریت می‌شوند. تنها کاری که شما باید انجام دهید، این است که این SDK را در اپلیکیشن خود پیاده‌ سازی کنید و شروع به ارسال نوتیفکیشن‌ها از کنسول فایربیس نمایید. نوع دوم پیام‌ها به صورت پیام‌های داده‌ای هستند که از سوی اپلیکیشن کلاینت مدیریت می‌شوند.

فایربیس

مزایای فایربیس گوگل

رایگان بودن

تعدادی از سرویس‌های کاربردی فایربیس به صورت رایگان ارائه می‌شود که از مهم‌ترین آن‌ها سرویس آنالیتیکس و ارسال نوتیفیکیشن است. سایت‌های زیادی هستند که این دو سرویس را برای اپلیکیشن‌ها ارائه می‌دهند. اما اکثر آن‌ها پولی است و نیاز به خرید اشتراک دارد. به همین دلیل رایگان بودن بعضی سرویس‌های فایربیس را می‌توان مهم‌ترین مزیت آن دانست.

امکانات متنوع

فایربیس گوگل سرویس‌های متنوعی را ارائه می‌دهد که می‌توان تمامی نیازهای مرتبط با یک اپلیکیشن را برطرف کند. یکپارچگی این سرویس‌ها نیز اهمیت زیادی دارد. چرا که ممکن است پلتفرم‌های دیگری یکی از این سرویس‌ها را ارائه دهند. اما همسو کردن تمامی این سرویس‌ها از سایت‌های مختلف کاری سخت است.

استفاده آسان

محیط پلتفرم فایربیس و منوهای آن کاملا مشخص و ساده طراحی شده‌اند تا هر کاربر مبتدی نیز بتواند به‌ راحتی سرویس مورد نظر خود را پیدا کند و به استفاده از آن مشغول شود. این موضوع در مقایسه با بعضی ابزارهای پیچیده و سخت در هنگام کار با اپلیکیشن‌ها می‌تواند بسیار مهم باشد.

تاریخچه فایربیس

Firebase از Envolve، یک استارت آپ که توسط جیمز تامپلین و اندرو لی در سال 2011 تاسیس شده بود، تکامل یافت. Envolve به برنامه نویسان یک API ارائه کرد که امکان ادغام عملکرد چت آنلاین را در وب سایت‌های آن‌ها فراهم می‌کرد. پس از انتشار سرویس چت، تامپلین ولی دریافتند که از آن برای ارسال داده‌های برنامه استفاده می‌شود که پیام‌های چت نیستند. برنامه نویسان از Envolve برای همگام سازی داده‌های برنامه مانند وضعیت بازی در زمان واقعی بین کاربران خود استفاده می‌کردند. تامپلین ولی تصمیم گرفتند تا سیستم چت و معماری بلادرنگی را که به آن قدرت می‌داد جدا کنند. آن‌ها Firebase را به عنوان یک شرکت جداگانه در سال 2011 تاسیس کردند و در آوریل 2012 برای عموم راه اندازی شد. در اکتبر 2014 شرکت گوگل این شرکت را از آن خود کرد.

انواع خدمات فایربیس گوگل

  • یادگیری ماشین (Firebase Machine Learning)
  • عملکرد (Firebase Performance)
  • آزمایشگاه فایربیس (Firebase Test Lab)
  • توزیع اپلیکیشن (Firebase App Distribution)
  • آنالیز (Firebase Analytics)
  • پیش‌بینی (Firebase Predictions)
  • تست ای/بی (Firebase A/B Testing)
  • پیام رسانی درون برنامه‌ای (Firebase In-App Messaging)
  • پیکربندی از راه دور (Firebase Remote Config)
  • لینک‌های پویا (Firebase Dynamic Links)

نتیجه گیری

همانطور که می‌دانید اگر بخواهید یک برنامه موبایل یا وب را طراحی کنید، باید مجموعه عملیات های زیادی را درسمت سرور در یک شبکه کلاینت_سرور ایجاد کنید و API گوناگونی را اجرا کنید؛ بنابراین اتلاف وقت زیادی خواهید داشت. فایربیس از خصوصیت‌هایی تشکیل شده تا برنامه‌نویسان بتوانند با تجزیه کردن آن‌ها نیازهای خود را رفع کنند. استفاده از فایربیس گوگل یک میانبر برای ایجاد کارکردهایی مانند: احراز هویت، عملیات پایگاه داده و ذخیره‌سازی داده‌ها محسوب می‌شود.

دانلود PDF مقاله فایربیس گوگل

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *