تفاوت نمایشگر با تلویزیون در چیست؟

تفاوت نمایشگر با تلویزیون

بسیاری از افراد درک درستی از تفاوت نمایشگر با تلویزیون ندارند و فکر می‌کنند این دو یکی هستند و در نتیجه انتظار کار کردی مشابه میان نمایشگرها با تلویزیون‌ها دارند. درست است که هر دو برای نمایش تصاویر و محتوای ویدیویی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما نمایشگر با تلویزیون تفاوت‌های بسیار ریز و درشتی دارد که در این مقاله به تفاوت این دو خواهیم پرداخت. در گذشته تلویزیون‌ها دستگاه‌های مشبک، حجیم و سنگینی بودند که کیفیت بسیار بالایی نداشتند و مانیتورها با استفاده از پورت VGA و DVI قادر به اتصال به هیچ دستگاه دیگری نبودند. اما حالا تلویزیون‌ها و مانیتورها پنل‌های تختی هستند که با پورت HDMI به دستگاه‌های مختلف متصل می‌شوند، واضح‌ترین تفاوت مانیتور و تلویزیون ابعاد آن‌ها است.

تفاوت نمایشگر با تلویزیون

تفاوت مانیتور با تلویزیون را می‌توان در بخش‌های مختلف این دو سیستم اعم از ساختارهای نرم افزاری و از همه مهم‌تر اجزای سخت افزاری جست و جو کرد. در واقع منظور دستگاهی است که میتوان از آن برای نمایش محتواهای موجود در یک رایانه یا لپ‌تاپ شخصی استفاده کرد. خود نمایشگر به تنهایی نمی‌تواند داده‌های تصویری را پردازش کرده و نمایش دهد. این موضوع یکی از مهم‌ترین نکاتی است که می‌تواند در روشن شدن تفاوت نمایشگر با تلویزیون کمک کننده باشد.

در واقع نمایشگرها تصویر و محتوایی را نمایش می‌دهند که پیش از نمایش در واحدهای پردازنده سیستم کامپیوتری، نظیر GPU و CPU پردازش شده و اکنون نمایشگر تنها آن را پخش می‌کند. از این رو نمایشگر‌های مختلفی مانند مانیتور acer یا مانیتور LG و دیگر برندها در بازار موجود است که هر یک را می‌توان متناسب با نوع سیستم مورد استفاده خریداری و استفاده کرد.

اما در مقابل نمایشگرها، تلویزیون‌ها خود دارای قطعات سخت افزاری هستند که تصویر را دریافت کرده و آن را پردازش می‌کنند. RF Tuner قطعه‌ای است که با دریافت سیگنال، محتواهای تصویری را پخش می‌کند. به این ترتیب بر خلاف مانیتورها، تلویزیون‌ها به دستگاه دیگری برای نمایش تصویر نیاز ندارند. تلویزیون‌های قدیمی با گیرنده‌های آنتن تصاویر را دریافت و پخش می‌کردند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی تلویزیون‌ها بزرگ‌تر شده، گیرنده‌ها و ورودی‌های بیشتری دارند و قادر به پخش جریان‌های بیشتری نیز هستند.

تفاوت در ابعاد و سایز نمایشگر و تلویزیون

اولین و قابل توجه‌ترین تفاوت مانیتور با تلویزیون در ابعاد و مشخصات ظاهری آن‌ها است. از لحاظ ابعاد معمولا تلویزیون‌ها با توجه به پیشرفت و طراحی‌های جدید ساخته شده اندازه بزرگ‌تری نسبت به نمایشگرها دارند. این مورد یکی از مشخص‌ترین موارد تفاوت نمایشگر با تلویزیون است. اکثر تلویزیون‌های موجود در بازار سایزی بالاتر از 40 اینچ دارند. در مقابل اما مانیتورها معمولا در ابعاد زیر 30 اینچ بوده و حتی می‌توان از نمایشگرها روی میز مطالعه هم استفاده کرد. در نتیجه معمولا پنل تلویزیون به نسبت نمایشگرها بزرگ‌تر و شفاف‌تر است. شکل پنل نیز خود می‌تواند باعث تفاوت‌هایی در بین دو دستگاه شود. از پنل‌های مسطح و فلت گرفته تا انواع محدب و مقعر، انواع پنل‌هایی هستند که در دستگاه‌های مختلف مشاهده می‌شوند.

تفاوت-مانیتور-و-تلویزیون

تفاوت پورت نمایشگر با تلویزیون

دومین موردی که میتوان در تفاوت این دو سخت افزار اشاره نمود پورت های نمایشگر با تلویزیون هستند.

  • پورت‌های نمایشگر: پورت Display برای پوشش رزولوشن‌های بالاتر، پورت HDMI، جک هدفون، USB ،DVI ،VGA
  • پورت های تلویزیون: ورودی کامپوننت، کامپوزیت، درگاه HDMI جک 3.5 میلیمتری هدفون و درگاه USB اترنت برای اتصال تلویزیون هوشمند به اینترنت.

تفاوت نمایشگر با تلویزیون در رنگ و تراکم پیکسل

یکی دیگر از تفاوت‌های مانیتور با تلویزیون تعادل رنگی دو سخت افزار است. به صورت کلی، خصوصا با وجود عرضه تلویزیون‌های مدرن‌تر، معمولا تلویزیون‌ها کیفیت رنگی بسیار بهتری نسبت به مانیتور‌ها دارند. نکته مهم دیگر در خصوص تفاوت نمایشگر با تلویزیون‌، توجه به تراکم پیکسلی دو سیستم است. تراکم پیکسلی در اصل به معنای تعداد پیکسل‌هایی است که در یک مربع یک اینچی نمایش داده می‌شود. در این خصوص باید دستگاه‌ها در مدل‌های مختلف خود بررسی شوند، اما معمولا تراکم پیکسلی نمایشگرها بالاتر است.

تفاوت نمایشگر با تلویزیون در نمایش تصویر

نکته حائز اهمیت این است که معمولا تصاویر و محتواهای ویدئویی با سرعت بسیار بیشتری در مانیتورها نمایش داده می‌شوند و نمایش تصویر تاخیر کم‌تری نسبت به تلویزیون دارد. این مورد به دلیل تفاوت‌های نرم افزاری و طراحی گرافیکی متفاوت مانیتور با تلویزیون است.

نکته قابل توجه دیگر در تفاوت مانیتور با تلویزیون، در Frame rate دو دستگاه است. اما با وجود تمام این موارد، تفاوت بسیار زیادی در کیفیت تصویر هر دو دستگاه مشاهده می‌شود، که غیر قابل انکار است. تصویر کیفیت تلویزیون به مراتب بهتر و بالاتر از مانیتورها است. البته که ابعاد تلویزیون نیز در این مورد مهم بی تاثیر نیست. معمولا رزولوشن مانیتورها به نسبت تلویزیون‌ها کم‌تر است و این امر نکته مهم در تفاوت نمایشگر با تلویزیون است.

monitor-vs-tv

تلویزیون بهتر است یا مانیتور؟

پاسخ این سوال به عوامل مختلف و نیازهای کاربر بستگی دارد. بسته به این که کاربر می‌خواهد چه کاری انجام دهد می‌تواند بر اساس نیازهای خود تلویزیون یا نمایشگر را انتخاب کند. برای مثال برای بازی با PS4 و فیلم دیدن یا نگاه کردن بازی فوتبال، تلویزیون گزینه مناسبی است. یا به عنوان مثال برای گیمرها استفاده از نمایشگر انتخاب بسیار خوبی است. صرفه جویی در مصرف انرژی با توجه به نوع طراحی مانیتورها، از جمله نکات مهمی است که باید به آن توجه کرد.

تفاوت نمایشگر با تلویزیون در نرخ نوسازی

تفاوت مشخصات و ویژگی‌های مهمی هم چون Refresh Rate یا نرخ نوسازی در نمایشگرها و تلویزیون یکی دیگر از نکات مهمی است که باید به آن اشاره کرد. نسل جدید تلویزیون‌ها با نرخ نوسازی 120 هرتزی انقلابی عظیم را ایجاد کرده‌اند. نرخ نوسازی بیش از 120 هرتزی در برخی از نمایشگرها به واسطه برخورداری از فناوری‌های پیشرفته به چشم می‌خورد اما باید این نکته مهم را در نظر داشت که Refresh Rate در برخی موارد باعث ایجاد تجربه‌های بدی در گیمینگ یا اجرای بازی می‌گردد.

سیستم عامل و قابلیت اتصال به اینترنت در تلویزیون و مانیتور

در حال حاضر، تلویزیون‌های هوشمند موجود در بازار، به وسیله کابل LAN یا Wi-Fi به اینترنت متصل می‌شوند. با استفاده از این قابلیت می‌توان به راحتی وارد دنیای اینترنت شد بدون آنکه نیاز به دستگاه دیگری باشد. اما در مقابل، نمایشگرها نمی‌توانند به تنهایی و بدون نیاز به کیس یا دیگر قطعات، به اینترنت متصل شوند. این محصولات برای نمایش هرگونه محتوایی، نیاز به کیس و رایانه شخصی دارند. البته در محصولاتی مانند All in One یا IMAC، نمایشگر، خود دارای قطعات یک رایانه کامل است و به همین علت می‌تواند به اینترنت متصل شود.

همچنین، تلویزیون‌های هوشمند جدید از سیستم عامل اندروید استفاده می‌کنند. در صورت عدم پشتیبانی آن‌ها از سیستم عامل، می‌توان آن‌ها را با اندروید باکس یا کروم کست به یک تلویزیون هوشمند تبدیل کرد. در مثالی کوتاه، اندروید تی‌وی‌ها به Google Play دسترسی دارند و می‌توان انبوهی از اپلیکیشن‌های مختلف را روی آن‌ها دانلود و نصب کرد. برخورداری از حافظه ذخیره‌ سازی از ویژگی‌های دیگر چنین محصولاتی است، زیرا برای نصب اپلیکیشن‌های مختلف نیاز به حافظه‌ای قابل دسترس وجود دارد. سیستم عامل در مانیتوها به تنهایی وجود ندارد و برای این ‌کار، به یک کیس یا رایانه شخصی نیاز است. البته همانگونه که گفته شد،‌ محصولاتی مانند All in One یا IMAC خود دارای قطعات یک رایانه کامل هستند و به همین علت می‌توان به سادگی روی آن‌‌ها ویندوز نصب کرد.

نتیجه گیری

با وجود تفاوت نمایشگر با تلویزیون اما می‌توان دو دستگاه را برای کاربردی یکسان مورد استفاده قرار داد. خصوصا با توجه به پیشرفت‌های حال حاضر و تغییرات صورت گرفته در این دستگاه‌ها که به مراتب بیشتر به هم شبیه شده‌اند. برای مثال با وجود گیرنده‌های دیجیتال می‌توان در نمایشگر نیز محتوای تصویری را دریافت و پخش کرد. همچنین می‌توان با استفاده از پورت HDMI محتوای موجود در یک لپ تاپ را در تلویزیون پخش کرد یا کنسول بازی را به تلویزیون خانگی متصل کرد. اما به هر حال نمی‌توان نمایشگر و تلویزیون را یکی دانست. و در هر صورت مانیتور و تلویزیون تفاوت‌های ریز و درشتی بسیاری باهم دارند.

دانلود PDF مقاله تفاوت نمایشگر با تلویزیون

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *