پارک دامنه در هاست چیست و چه کاربردی برای وب سایت‌ها دارد؟

پارک دامنه

پارک دامنه قابلیتی است که به شما اجازه می‌دهد از طریق کنترل پنل هاست وب سایت خود، چند دامین مختلف را روی یک دامین اصلی پارک کرده و مخاطبان می‌توانند با ورود به هر دامنه، محتوایی که روی دامین اصلی است را مشاهده کنند. دامنه‌های پارک شده اغلب توسط مشاغلی که هدف تبلیغاتی دارند و نیازمند بیش از یک ادرس وب هستند، استفاده می‌شوند. پارک کردن دامنه در هاست دقیقا همان محتوای (همان وب سایت) را با دامین میزبانی اصلی شما نمایش می‌دهد. اگر می‌خواهید چندین دامنه برای وب سایت خود داشته باشید، این کار گزینه مناسبی است.

پارک دامین چیست؟

به طور کلی می‌توان گفت که پارک دامین (Park Domain) یک راهکار مناسب است تا وب سایت خود را علاوه بر دامنه اصلی از طریق دامنه‌های دیگر نیز معرفی نمایید. با این راهکار می‌توانید کسب و کار خود را نه تنها با یک دامنه بلکه از طریق چندین دامنه به دیگران معرفی کنید. حتما تا کنون مشاهده نموده‌اید که برخی سایت‌ها دو دامنه ir و com دارند، اما محتوا یکسان است. در چنین حالتی یکی از دامنه‌ها به روی دامنه اصلی پارک می‌شود. از چنین فرایندی در cPanel با تعبیر پارک دامین یا اتصال دامنه نام برده می‌شود. کاربر نیازی به خرید هاست جداگانه برای این دامنه‌ها و نشان دادن محتوای سایت اصلی خود ندارد. زیرا سی پنل کاربران را از دامنه پارک شده به دامنه اصلی هدایت می‌کند.

چه زمانی از پارک دامنه استفاده می‌کنیم؟

گاهی اوقات از پارک کردن دامنه برای فعال کردن تبلیغات گوگل ادز استفاده می‌شود. زیرا دامنه‌های ایران با پسوند .ir به علت تحریم‌های موجود نمی‌توانند از تبلیغات google استفاده کنند. ولی با پارک یک دامنه بین المللی مانند com. می‌توان این کار را انجام داد. برای جلوگیری از سو استفاده رقبا یا افراد دیگر از برندینگ می‌توانید دامنه‌های مختلفی را با نام برند خود خریداری کرده و روی دامنه سایت پارک نمایید. با این کار این دامنه‌ها به سایت اصلی شما متصل می‌شوند.

پارک دامین در سی پنل

اهمیت پارک دامین در سی پنل

پارک کردن دامین در cPanel به کاربر این امکان را می‌دهد تا علاوه بر دامین اصلی وب سایت، دامین های دیگری را نیز بر روی هاست خود نصب کند. کاربر می‌تواند نام‌های متفاوت را با پسوندهای مختلف که به دامنه اصلی کاربر شباهت دارد در هاست خود پارک کند. با پارک دامنه در cPanel در صورتی که کاربران هر کدام از موارد ثبت شده را وارد کنند، به صفحه اصلی شما هدایت خواهد شد. شما از این طریق حتی می‌توانید دامنه‌های پارک شده در هاست cPanel خود را به هر آدرس و صفحه دیگری از وب سایتتان انتقال دهید.

نام دامنه چیست و چه اهمیتی دارد؟

نام دامنه ابزاری برای کمک به افراد در یافتن وب سایت‌های مختلف در سرورهای موجود در سراسر جهان است. به زبان ساده وقتیURL  را وارد مرورگر خود می‌کنید، مرورگر URL را به آدرس IP آن سرور تبدیل می‌کند. به بیانی ساده‌تر دامنه آدرسی است که با وارد کردن آن در مرورگر می‌توانیم وارد سایت مورد نظر شویم.

پارک دامنه در سی پنل به چه صورت است؟

برای پارک کردن دامنه در سی پنل شما باید وارد صفحه cPanel شوید. برای وارد شدن به سی پنل باید در مرورگر عبارت yoursite.com/ cPanel را تایپ کنید. با وارد شدن به صفحه مورد نظر باید به بخش Aliases در Domains مراجعه کنید. منظور از بخش Aliases یا نام مستعار، همان پارک دامنه است. در این مرحله وارد بخش پارک دامین در سی پنل می‌شوید. شما باید از بخش Create a New Alias  یک نام مستعار جدید ایجاد کنید. فقط کافی است دامنه را وارد کرده و روی Add کلیک کنید. بعد از گذراندن تمام این مراحل، حالا دامین شما روی دامنه اصلی هاست پارک شده است. شما می‌توانید بعد از حدود 15 دقیقه پارک شدن دامین خود را چک کنید.

چه نکاتی باید در ایجاد پارک دامنه رعایت شود؟

پوشش دادن همه پسوندهای دامنه مانند .net .com .ir  باید اطمینان پیدا کنید که اگر کاربرانی اسم سایت شما را اشتباه تایپ کردند، همچنان می‌توانند به آدرس سایت دسترسی پیدا کنند. به عنوان مثال می‌توانید اطمینان داشته باشید که اگر کاربری به جای وارد کردن سایت Telegram.com، عبارت Talegram.com را وارد کرد به سایت مورد نظر وارد می‌شود.

park-domain

تفاوت ریدایرکت و پارک دامنه چیست؟

در بسیاری از مواقع، عبارت پارک دامین و ریدایرکت به عنوان مترادف در کنار هم قرار می‌گیرند. این موضوع کاملا اشتباه است چون این دو مفهوم دارای تفاوت‌های کاربردی هستند. به طور کلی در دایرکت ادمین صفحه‌ای به صفحه‌ی دیگر منتقل می‌شود. در این صورت اگر کاربر آدرسی را وارد مرورگر کند و بعد از یک صفحه به صفحه دیگری ریدایریکت شود، می‌تواند به طور کامل مشاهده کند که آدرس و دامین صفحه تغییر کرده است. اما این موضوع در مورد پارک دامین صدق نمی‌کند، بدین معنی که اصلا هیچ تغییری در دامین شما اتفاق نمی‌افتد. در نهایت اینکه در ریدایرکت کاربر به یک صفحه‌ی جدید منتقل می‌شود ولی در پارک دامین آدرس تغییری نمی‌کند و محتوای سایت اصلی در چند آدرس مختلف نمایش داده می‌شوند.

مزایا و معایب پارک دامنه چیست؟

یکی از مزایای پارک کردن دامنه‌ها این است که کاربرانی که به آدرس سایت مورد نظر مراجعه می‌کنند دچار سردرگمی نشوند و بتوانند سایت اصلی را مشاهده کنند. این امر برای کاربرانی که به دنبال خرید یک جنس و یا خدماتی هستند خیلی مناسب و کار آمد است. چرا که کاربر به قصد خرید وارد سایت شده و احتمال فروش موفق بسیار بالاست. از دیگر مزایای پارک کردن دامین صرفه جویی در هزینه و منابع هاست شماست. چرا که برای مثال اگر هاست لینوکس برای سایت خود تهیه کرده باشید، با پارک دامنه نیازی به تهیه هاست جداگانه برای دامنه‌های دیگر ندارید و صرفا از طریق بخش مربوطه دامنه‌ها را بر روی هاست قبلی میزبانی می‌کنید. با این روش هم در هزینه اولیه و تمدید هاست خود صرفه جویی می‌کنید.

بزرگ‌ترین عیب پارک دامنه مشکلاتی است که از نظر SEO برای موتورهای جستجو ایجاد می‌کند. درست است که شما می‌دانید برند شما یک سایت دارد و دامین اصلی کدام است ولی برای موتورهای جستجو بررسی دامنه‌هایی که بر روی هم پارک شده‌اند بسیار سخت و گیج کننده است.

از نظر موتورهای جستجو هر دامنه میزبان یک سایت است. و از آن جا که تمامی دامنه محتوای یکسانی را نمایش می‌دهند. این محتوا به عنوان محتوای تکراری یا duplicate content در نظر گرفته می‌شود و عملا محتوای چندین دامین در نمایش موتورهای جستجو نظیر گوگل نمایش داده نخواهند شد. از انجا که موتورهای جستجو دقیق نمی‌دانند کدام دامین اصلی است، شاید دامنه اصلی را از نمایش نتایج حذف کنند که این مورد مشکلاتی را برای شما ایجاد خواهد کرد.

نتیجه گیری

با پارک یک دامنه هر کاربری که وارد سایت‌های فرعی شما شود، به صورت اتوماتیک به آدرس اصلی سایت شما منتقل می‌شود. برای جلوگیری از اشتباه تایپی برای کاربران و رسیدن همه آدرس‌ها به یک سایت باید دامنه‌های جدید را روی دامین اصلی پارک کنید.

دانلود PDF مقاله پارک دامنه

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *