امنیت در مجازی سازی: راهکاری برای دنیای امن‌تر

امنیت در مجازی سازی

در طی چند سال گذشته، معرفی مجازی سازی در بخش‌های مختلف رو به افزایش بوده است. در حال حاضر به دلیل قابلیت رضایت بخش مجازی سازی برنامه‌های بسیاری در این پلتفرم در حال توسعه هستند. از آنجایی که مولفه‌های مجازی‌سازی هر روز در حال توسعه هستند، نگرانی‌های زیادی درباره سطح امنیت و یکپارچگی محیط‌های مجازی وجود دارد. گسترش مجازی سازی در سراسر جهان به صنایع مختلف کمک می‌کند تا بهره وری و مقیاس پذیری را تجربه کنند. همچنین مجازی‌سازی چالش‌های امنیتی نوظهوری برای محافظت از اطلاعات ایجاد می‌کند.
در اینجا مفهوم امنیت در مجازی سازی پررنگ می‌شود که شرایط امنیتی بهتری را نسبت به سیستم‌های امنیتی فیزیکی ارائه می‌دهد. امنیت شبکه بخش مهمی از یک استراتژی امنیتی جامع است. در محیط‌های امروزی که بیش از 80 درصد مجازی‌سازی شده‌اند، امنیت باید در تمام لایه‌های مجازی‌سازی اعمال شود. قبل از حرکت به سوی مزایای متعدد امنیت در مجازی سازی، ابتدا با اصول اولیه آن شروع می‌کنیم.

امنیت در مجازی سازی چیست؟

امنیت مجازی‌سازی را می‌توان به عنوان یک استراتژی برای محافظت از محیط مجازی‌ تعریف کرد. از نظر فنی، امنیت در مجازی سازی به یک راه حل امنیتی مبتنی بر نرم افزار اشاره دارد که به طور خاص برای جلوگیری از بروز مشکلات امنیتی ارائه می‌شود. امنیت شبکه از تعدادی مرحله از جمله پیاده سازی، ارزیابی، نظارت و مدیریت امنیت در زیرساخت مجازی سازی تشکیل می‌شود. این سیستم‌ امنیتی از سیستم‌های امنیتی مبتنی بر سخت‌افزار که ماهیت ثابتی دارند و بر روی دستگاه‌هایی مانند روترها، فایروال‌ها و غیره اجرا می‌شوند، متفاوت هستند.

مزایای امنیت در شبکه چیست؟

با افزایش تقاضا برای امنیت شبکه، ضرورت امنیت در مجازی سازی در سراسر محیط مجازی نیز افزایش یافته است. علاوه بر این، اثربخشی و انعطاف‌پذیری امنیت مجازی‌سازی از عوامل اصلی افزایش استفاده از این سیستم‌های امنیتی است. برخی از مزایای خاص این سیستم در زیر ذکر شده است:

  1. صرفه جویی در هزینه: سازمان‌ها با امنیت در شبکه می‌توانند خود را از سخت افزارهای گران قیمت نجات دهند. قیمت گذاری سیستم‌های امنیتی مبتنی بر ابر بیشتر به استفاده از منابع بستگی دارد. این امر به سازمان‌ها کمک می‌کند تا از هزینه‌های بی مورد پرهیز کنند و از منابع به درستی استفاده نمایند.
  2. بهره وری عملیاتی بیشتر: امنیت در مجازی سازی بسیار آسان‌تر از امنیت مبتنی بر سخت افزار است. علاوه بر این، بر خلاف سیستم امنیت مبتنی بر سخت‌افزار، تنظیم و پیکربندی این سیستم مجازی به تیم فناوری اطلاعات نیاز ندارد. این سیستم امنیتی را می‌توان از طریق یک نرم افزار متمرکز به سرعت راه اندازی کرد.
  3. انعطاف‌پذیری بالا: امنیت مجازی‌سازی یک لایه امنیتی بهینه را در چندین محیط ابری ترکیبی فراهم می‌کند. به همین ترتیب سازمان‌ها در عین محافظت از داده‌ها می‌توانند به بهترین شکل از مجازی سازی استفاده کنند.
  4. پیروی از قوانین: از آنجایی که امنیت مبتنی بر سخت‌افزار قادر به پاسخگویی به تقاضا و تهدیدات شبکه‌های مجازی نیست، امنیت مجازی‌سازی در سراسر سازمان‌ها برای حفظ انطباق با مقررات در حال افزایش است.

امنیت مجازی سازی

چرا به امنیت در مجازی سازی نیاز دارید؟

افزایش امنیت در هر شرایطی به سود شماست. حجم نرم افزارهای مخرب و تهدیدات سایبری روزانه افزایش می‌یابد و این بدان معناست که داشتن ابزاری مناسب برای محافظت از محیط مجازی به امری ضروری تبدیل شده است. سیستم شما برای اجرای درایوهای مجازی به قدرت پردازش بالایی نیاز دارد تا در برابر مسائلی مانند فیشینگ و بدافزارهای خارجی از خود محافظت کند. این حملات بسیار رایجند و بنابراین باید با روش‌های مختلف با آن‌ها مقابله کرد.

در درجه اول معمولا این‌ بدافزارها مستقیما به سیستم عامل حمله می‌کنند و ممکن است کل سیستم عملیاتی شما را به خطر بیندازند. لازم به ذکر است که با امنیت در مجازی سازی از مزایای حفاظت از داده‌ها بهره مند خواهید شد. در این فرایند می‌توانید فایل‌های حساس خود را روی درایوهای مجازی ذخیره کنید تا کمتر مورد حمله قرار بگیرند.

امنیت در شبکه چگونه کار می‌کند؟

سیستم مجازی سازی شامل یک سیستم عامل میزبان، یک هایپروایزر و یک سیستم عامل مهمان است. سیستم عامل میزبان سخت افزار زیربنایی مجازی سازی است که منابع محاسباتی (CPU، حافظه، پورت‌ها، سیستم عامل، نرم افزار، هایپروایزر) را فراهم می‌کند. میزبان این منابع فیزیکی را با یک یا چند ماشین مجازی (یا پارتیشن) به اشتراک می‌گذارد.

امنیت در مجازی سازی به عنوان مانعی برای دسترسی به شبکه عمل می‌کند. این تکنولوژی سرویس‌های امنیتی اختصاصی را در فضای ابری به همراه فایروال ارائه می‌کند. شرکت‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات می‌توانند در ایجاد این محیط امنیتی سرمایه گذاری کنند و منابع اختصاصی را در یک ساختار ابری به مشترکین خدمات ارائه دهند.

تهدیدات احتمالی امنیت در مجازی سازی

پیچیدگی امنیت در شبکه می‌تواند خطراتی را برای محیط مجازی به دنبال داشته باشد. مدیریت کارها و برنامه‌های محیط مجازی کار آسانی نیست و این امر نظارت بر سیاست‌ها و تنظیمات امنیتی در چنین زیرساختی را دشوار می‌کند. با این حال، استفاده از بهترین روش‌های امنیتی مانند غیرفعال کردن ماشین‌های مجازی در صورت عدم نیاز یا استفاده از اتوماسیون برای به روز نگه داشتن قوانین امنیتی ممکن است به جلوگیری از چنین خطراتی در محیط مجازی‌سازی شده کمک کند.

مجازی‌سازی در مقایسه با زیرساخت‌ سرور سنتی مزایای امنیتی بیشتری ارائه می‌دهد. این مزایا عبارتند از دسترسی با ماشین‌های مجازی (VM)، جداسازی این ماشین‌های مجازی از سیستم عامل‌ها و سخت افزار فیزیکی که روی آن‌ها اجرا می‌شوند، و ابزارهای امنیتی پیشرفته‌ای که با بیشتر راهکارهای مجازی سازی سازگاری دارند. با این حال، این وضعیت به این معنی نیست که مجازی سازی هیچ خطر امنیتی ندارد. این واقعیت که بسیاری از مشاغل از این فناوری استفاده می‌کنند، آن را به یک هدف معتبر برای هکرها و سایر عوامل مخرب تبدیل کرده است. به جرات می‌توان گفت که خطر امنیت مجازی سازی از سایر بخش‌های زیرساخت فناوری اطلاعات بیشتر نیست.

security-in-virtualization

امنیت فیزیکی چه تفاوتی با امنیت در مجازی سازی دارد؟

امنیت فیزیکی مبتنی بر سخت افزار است و در نتیجه انعطاف ناپذیر و ایستاست. این رویکرد به دستگاه‌های مستقر در سراسر شبکه بستگی دارد و اغلب از محیط کلی شبکه محافظت می‌کند (مانند فایروال). با این حال، محیط یک شبکه مجازی‌سازی شده مبتنی بر ابر بسیار انعطاف پذیر است و برنامه‌ها را به صورت پویا ایجاد می‌کند. همچنین امنیت فیزیکی به شدت به پورت و پروتکل متکی است؛ رویکردی که در یک محیط مجازی کاملا بی‌اثر است. در چنین محیطی، امنیت مبتنی بر سخت افزار سنتی کافی نیست. یک شبکه مبتنی بر ابر نیاز به امنیت مجازی دارد که در سراسر شبکه همراه با حجم کاری و برنامه‌ها حرکت کند.

10 نکته برای توسعه امنیت در مجازی سازی

امنیت در شبکه به حفظ امنیت سیستم‌های سازمان شما کمک می‌کند، اما این کار را به تنهایی انجام نمی‌دهد. بهتر است سازمان‌ها یک قانون امنیتی واضح و قابل اجرا تنظیم کنند. موارد زیر برخی از بهترین روش‌های امنیت مجازی‌سازی هستند که باید در نظر بگیرید:

  1. مطمئن شوید که هاست آخرین سیستم عامل را اجرا می‌کند و همه نرم افزارها به طور منظم به روز می‌شوند.
  2. اطمینان حاصل کنید که سیستم عامل به روز است.
  3. به‌روزرسانی‌های خودکار را برای همه سیستم‌عامل‌ها فعال کنید.
  4. نرم افزار آنتی ویروس مجازی سازی را نصب کنید و از به روز نگه داشتن آن اطمینان حاصل نمایید.
  5. با استفاده از امکانات ادمین به راحتی متوجه می‌شوید که چه کسی چه چیزی را در سیستم تغییر داده است.
  6. مطمئن شوید که تمام ترافیک شبکه رمزگذاری شده باشد.
  7. یک خط مشی کاربری واضح داشته باشید و به کارمندان در مورد بهترین شیوه‌ها برای امنیت رمز عبور آموزش دهید.
  8. اطمینان حاصل کنید که تمام ماشین‌های مجازی هدف مشخصی دارند. تمام ماشین‌های مجازی غیرقابل استفاده را حذف کنید.
  9. برای ماشین‌های مجازی و سرورهای فیزیکی خود بکاپ گیری منظم داشته باشید.
  10. روش‌های VMware برای امنیت را بررسی و راه اندازی کنید.

نتیجه گیری

توسعه روزافزون برنامه‌های مجازی در میان مشاغل کوچک و متوسط در سراسر جهان، فرصت‌های رشد گسترده‌ای را برای بازار امنیت در مجازی‌ سازی در آینده‌ای نزدیک ایجاد خواهد کرد. علاوه بر این، با اتکا به اینترنت و افزایش استفاده از پلتفرم‌های مجازی‌سازی شده در صنایعی مانند مراقبت‌های بهداشتی، خرده‌فروشی و فناوری اطلاعات و ارتباطات، ضرورت امنیت مجازی‌سازی در مقیاس بزرگ‌تر افزایش می‌یابد. به همین ترتیب، سازمان‌های مدرن باید از محیط‌های مجازی خود در برابر طیف وسیعی از تهدیدات محافظت کنند. با بهترین روش‌های دفاعی تهدیدات برطرف می‌شوند؛ بنابراین سرمایه‌گذاری در ابزارهای امنیتی به امری ضروری تبدیل شده است تا در حفظ امنیت به شما کمک کند.

دانلود PDF مقاله امنیت در مجازی سازی

4.4/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *