راه اندازی سیستم مانیتورینگ؛ یکی از اصول اساسی مدیریت شبکه

راه اندازی سیستم مانیتورینگ

امروزه استفاده از تکنولوژی در حوزه‌های مختلف بسیار رایج شده‌است و عملکرد بهینه تجهیزات، شبکه‌ها و سیستم‌ها کلید موفقیت کسب و کارها محسوب می‌شود. هرچه خدماتی که به مشتریان خود ارائه می‌دهید بهتر باشد، کسب و کار شما بیشتر رشد خواهد کرد. حتی اگر تکنولوژی های روز دنیا یک عنصر ضروری برای شرکت‌ها باشد، به این معنی نیست که خطاناپذیر باشند. گاهی این خطاها باعث ایجاد موقعیت‌های بحرانی می‌شوند و ما می‌دانیم که این اشتباهات همیشه رایج بوده‌اند. بنابراین، کنترل عملکرد برای شرکت‌هایی با زیرساخت رایانه‌ای ضروری است تا خطای احتمالی در نهایت کم ترین تاثیر خود را بر کاربران داشته باشد. راه اندازی سیستم مانیتورینگ راه حلی برای جلوگیری از این مشکلات است.

چرا به یک سیستم مانیتورینگ نیاز دارید؟

برای شناسایی و جلوگیری از خطاها، راه اندازی سیستم مانیتورینگ خوب بسیار مفید خواهد بود. مانیتورینگ سیستم نظارتی قدرتمندی را در اختیار شما قرار می‌دهد که با استفاده از آن مدیریت بهتری را تجربه خواهید کرد. سیستم‌های مانیتورینگ وظیفه مدیریت بخش‌های مختلف شرکت از جمله: سخت‌افزار، شبکه‌ها و ارتباطات، سیستم‌های عامل و برنامه‌ها را بر عهده دارند. علاوه بر این، شرکت‌ها نیاز دارند تا مشکلات احتمالی را حتی قبل از وقوع شناسایی کنند.

مزایای استفاده از نرم افزار مانیتورینگ شبکه

مزایای راه اندازی سیستم مانیتورینگ

یک سیستم مانیتورینگ باید بتواند بر تمام دستگاه‌ها، زیرساخت‌ها، برنامه‌ها و خدمات نظارت کند. این بدان معناست که یک سیستم نظارتی خوب به افزایش بهره‌وری کمک خواهد کرد و این کار را از چندین جنبه انجام می‌دهد. این ها مزایایی است که از یک سرویس مانیتورینگ انتظار می‌رود:

دستگاه‌ها و سیستم‌های مانیتورینگ استفاده از سخت افزار را بهبود می‌بخشد؛ به این معنی که سیستم از طریق کنترل عملکرد امکان استفاده از تمام منابع سخت افزاری را برای شما فراهم می‌کند. به عنوان مثال، اگر رایانه یا هر دستگاهی دچار مشکل شود، ابزار مانیتورینگ آن را فورا شناسایی می‌کند و نسبت به تعمیر آن هشدار می‌دهد.

سیستم مانیتورینگ نه تنها از بروز حوادث جلوگیری می‌کند، بلکه به شما امکان می‌دهد سریع تر خطاها را شناسایی کنید. اگر یک مشکل را به سرعت تشخیص دهید یا حتی از آن جلوگیری نمایید، می‎توانید در زمان و هزینه شرکت صرفه‌جویی کنید.

تصور کنید که صاحب یک تجارت الکترونیکی هستید و وب سایت فروشگاه شما به خوبی کار نمی‌کند. قطعا این اتفاق ضرر قابل توجهی به کسب و کار شما وارد خواهد کرد. یک سیستم مانیتورینگ خوب هنگام بروز مشکلات به شما هشدار می‌دهد تا بتوانید فورا آن را حل کنید.

راه اندازی سیستم مانیتورینگ چگونه انجام می‌شود؟

مانیتورینگ یکی از مهم ترین عناصر مدیریت شبکه در جهان شناخته می‌شود. هریک از ابزارهایی که برای نظارت شبکه‌ها وجود دارند عملکرد متفاوتی از خود ارائه می‌دهند. راه اندازی این سیستم در 5 بخش انجام می‌شود که عبارتند از: بررسی شبکه، نقشه، نظارت، هشدار، گزارش.

در بخش نخست تمام بخش‌های شبکه به دقت بررسی می‌شود و سپس با استفاده از یک نقشه مناسب، امکان یافتن خطا آسان تر خواهد شد. تمام نقاط حساس موجود در شبکه با ابزارهای مانیتورینگ به راحتی مدیریت می‌شود. در صورت بروز هرگونه مشکل، سیستم مانیتورینگ هشداری به مدیر شبکه ارسال می‌کند. هم‌چنین، این سیستم گزارشات لحظه‌ای و تاریخی ارائه می‌دهد که براساس آن‌ها بهینه سازی در ابعاد وسیع‌تری انجام می‌پذیرد.

مانیتورینگ شبکه چیست

عملکرد مانیتورینگ چگونه است؟

مانیتورینگ یک فعالیت بسیار گسترده و پیچیده است. البته مفهوم دشواری ندارد، اما همانطور که اشاره کرده‌ایم، استفاده از آن به نیازهای هر شرکت بستگی دارد. به طور کلی عملکرد سیستم‌های مانیتورینگ اغلب به صورت موارد زیر است:

  • تجزیه و تحلیل فوری

سیستم خوب یک نظارت مستمر را ارائه می‌دهد که تاخیر در آن راه ندارد یا حداقل این تاخیرها بسیار ناچیز می‌باشند.

  • هشدارها

هنگام وقوع یک اتفاق، هشداری برای افراد ارسال می‌شود. هشدارها معمولا به گونه‌ای تنظیم می‌شوند که مدیران بتوانند رویدادها را انتخاب کنند. به عنوان مثال، اگر حداکثر ظرفیت یک هارد دیسک را 80٪ تعیین کنید، در همان زمان به شما هشدار خواهد داد.

  • اعلان‌ها

هشدارها مهم هستند، اما مهم تر از آن نحوه دریافت آن‌هاست: از طریق ایمیل، پیامک و غیره. مهم این است که هشدارها باید در زمان مناسب به مدیران شبکه برسند تا فرصت داشته باشند نسبت به مشکلات اقدام کنند.

  • داده‌های بصری

به منظور تسهیل تجزیه و تحلیل داده‌های ارائه شده، ابزارهای مانیتورینگ به نمودارهایی نیاز دارند که این داده‌ها را نمایش دهند. این نمودارها ساده و قابل درک خواهند بود و کاربران آن‌ها را همانطور که خارج می‌شوند، مشاهده کنند.

  • گزارش

سیستم مانیتورینگ نه تنها برای مدیران شبکه، بلکه برای مشتریان و دیگر بخش‌های شرکت نوعی ابزار گزارش‌دهی را ارائه می‌دهد.

  • سوابق موجود

عملکرد سیستم‌های مانیتورینگ با گزارشاتی از نظارت‌های پیشین سازمان آسان تر خواهد بود. بر همین اساس، تصمیم گیری در مورد برخی اقداماتی که در آینده باید انجام شود راحت تر می‌شود.

  • پلاگین

اکثر نرم افزارهای مانیتورینگ معمولا از طریق آنچه ما به عنوان افزونه می‌شناسیم قابل گسترش هستند. این قابلیت می‌تواند به روش‌های مختلف و جهت رفع نیازهای مشتری ایجاد شود.

  • پروفایل‌های اختصاصی

در سازمان‌های مختلف، حتی شرکت‌های کوچک، نیازی نیست تمام واحدها به داده‌ها دسترسی داشته باشند. دسترسی به داده‌ها باید بسته به مجوزهای موجود برای هر کاربر تعریف شود.

چگونه یک سیستم مانیتورینگ خوب به پیشرفت سازمان شما کمک می‌کند؟

یک سیستم مانیتورینگ باید به طور موثر بر تمام دستگاه‌ها، زیرساخت‌ها، برنامه‌ها، خدمات و حتی فرآیندهای تجاری نظارت کند. اما این کار برای شرکت چه سودی دارد؟ این بدان معناست که راه اندازی سیستم مانیتورینگ به افزایش بهره وری کمک می‌کند و این کار را از چندین جنبه انجام می‌دهد. در ادامه به مزایای بی شمار این سرویس اشاره خواهیم کرد:

  • استفاده آسان از سخت افزار

با سیستم مانیتورینگ، کار با سخت افزار آسان‌تر می‌شود. از طریق عملکرد خوب سیستم نظارتی می‌توانید از تمام منابع سخت افزاری خود استفاده کنید.

  • جلوگیری از بروز حوادث و خطاها

با خدمات مانیتورینگ می‌توانید خطاهای احتمالی را سریع‌تر شناسایی کنید. این تشخیص خطا باعث صرفه جویی در زمان و هزینه خواهد شد.

  • بهبود تصویر شرکت

با به حداقل رساندن زمان حل مشکل، خدمات ارائه شده به مشتریان بهبود می‌یابد که این موضوع باعث تقویت و بهتر شدن تصویر شرکت شما نیز خواهد شد. اگر به موقع خطا را شناسایی نکنید ممکن است وبسایت فروشگاه اینترنتی شما ساعت‌ها غیرفعال شود، بدون آنکه از آن اطلاع داشته باشید. در این شرایط، نه تنها فروش خود را از دست می‌دهید، بلکه احتمالا مشتری فکر می‌کند که اوضاع کسب و کار شما خوب نیست. به همین راحتی مشتری شما را فراموش می‌کند!

علاوه بر این، مشتری سابق شما که اکنون عصبانی است، ممکن است ناراحتی خود را به دوستان، آشنایان، خانواده یا حتی شبکه‌های اجتماعی منتقل کند. این کار تبلیغات خوبی برای شما نخواهد بود ممکن است و به طور جدی به کسب و کار شما آسیب برساند.

  • صرفه جویی در زمان کنترل زیرساخت

از آنجایی که سیستم مانیتورینگ از زیرساخت‌های سازمان محافظت می‌کند، منابع به روشی کارآمدتر مصرف خواهد شد. کارکنان می‌توانند زمان بیشتری را به کارهای خود اختصاص دهند، چرا که می‌دانند در صورت بروز مشکل، هشدار مربوطه را دریافت خواهند کرد. همچنین این امر باعث افزایش بهره وری شما می‌شود که احتمالا دلیل محکمی برای نیاز به یک سیستم مانیتورینگ است.

نتیجه گیری

در این مقاله توضیح داده‌ایم که چرا راه اندازی سیستم مانیتورینگ برای کسب و کارها مهم است، اما همانطور که گفتیم، بسته به نیاز شرکت، انواع سیستم برای مانیتورینگ وجود دارد. بنابراین، هنگام انتخاب سیستم مانیتورینگ یک فاکتور بسیار مهم باید در نظر گرفته شود: انعطاف پذیری.

دانلود pdf مقاله راه اندازی سیستم مانیتورینگ

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *