انواع پسوند دامنه سایت را بشناسید

انواع پسوند دامنه سایت

هنگام راه اندازی یک وبسایت جدید، انتخاب نام دامنه می‌تواند یکی از سخت‌ترین تصمیمات باشد. نام دامنه در نوار آدرس همان شناسه وبسایت محسوب می‌شود. از آنجایی که نام دامنه چهره برند شماست، انواع مختلفی از آن‌ها وجود دارد که می‌توانید از بین آن‌ها یکی را انتخاب کنید. قبل از ثبت دامنه باید به بررسی انواع دامنه‌ها و نحوه عملکرد آن‌ها بپردازید تا بهتر بتوانید دامنه مناسب خود را انتخاب کنید. امیدواریم این مقاله به شما در انتخاب انواع پسوند دامنه سایت کمک کند.

دامنه چیست؟

نام دامنه فقط یک پایه است که نشان دهنده آدرس IP رایانه یا وبسایت است. هر دستگاهی که از اینترنت استفاده می‌کند یک IP خاص دارد که به عنوان یک شناسه متمایز عمل می‌کند و نمی‌تواند به طور همزمان توسط دستگاه دیگری استفاده شود. هر وبسایت یا برنامه وب در اینترنت باید بر روی سرور میزبانی شود، خواه یک سرور کوچک باشد یا یک سرور رک واقع در یک مکان مشخص. بنابراین، همه آن‌ها یک آدرس IP اختصاصی دارند. مانند هر خیابانی که به یک نام نیاز دارد و هر خانه که یک شماره پست اختصاصی دارد، تمام دستگاه‌های متصل به اینترنت به آدرس خاصی نیاز دارند تا ترافیک را منتقل کند.
دانشمندان سیستم آدرس پروتکل اینترنت را برای ساخت آدرس مجازی ایجاد کردند. این یک رشته ارقام منحصر به فرد 32 یا 128 بیتی به نام آدرس IP (یعنی آدرس پروتکل اینترنت) را به هر رایانه یا وبسایت اختصاص می‌دهد تا هرکدام با نام اختصاصی خود قابل شناسایی باشند. البته، به خاطر سپردن آدرس IP هر سایتی که اغلب از آن بازدید می‌کنید برای کاربران ماهر اینترنت هم غیرممکن است. به همین دلیل سیستم نام دامنه ابداع شد که به هر آدرس IP یک نام منحصر به فرد اختصاص می‌دهد.

دلایل وجود نام های دامنه

نام‌های دامنه میانبری برای به خاطر سپردن آدرس‌های IP سخت و پیچیده هستند. بدون دامین شما باید برای اتصال به وبسایت مورد نظر، آدرس IP کامل را در نوار آدرس مرورگر خود وارد کنید. دامنه‌ها به عنوان یک واسطه عمل کرده و این فرآیند را فوق العاده ساده می‌کنند. این فرآیند با کمک سیستم نام دامنه تحت عنوان DNS انجام می‌شود و در آن نام دامنه به آدرس IP تبدیل می‌شود.
سرورهای DNS در سراسر جهان قرار دارند، اما به عنوان یک پایگاه داده واحد عمل می‌کنند. بنابراین برای درک بهتر این مفهوم، فرض کنید آدرس یک وبسایت را در نوار جستجوی گوگل کروم تایپ می‌کنید. هنگامی که اینتر را فشار دهید، کروم با سرور DNS ارتباط برقرار می‌کند تا آدرس IP مربوط به وبسایتی را که وارد کرده‌اید را پیدا کند. این فرآیند در عرض چند میکروثانیه اتفاق می افتد و جستجو در اینترنت را بسیار آسان می‌کند.

دلایل وجود نام های دامنه

انواع پسوند دامنه سایت

وقتی به یک وبسایت فکر می‌کنید، معمولا پسوند “.com” در ذهن شما ظاهر می‌شود. اگرچه این پسوند بسیار است، اما انواع مختلفی از پسوندها در سرار جهان برای استفاده در دسترس هستند. در واقع، پنج پسوند وجود دارد که می‌توانید با نام دامنه مورد نظر خود استفاده کنید. برخی از آن‌ها تنها برای دسترسی به یک وبسایت خاص استفاده می‌شوند.

رایج‌ترین انواع پسوند دامنه

در دهه 1990، Internet Assigned Numbers Authority (یعنی IANA) شش دامنه سطح بالا را منتشر کرد. انواع پسوند دامنه سایت سطح بالا (TLD) به عنوان پسوند نام دامنه شناخته شدند و بالاترین سطح را در سلسله مراتب سیستم نام دامنه نشان می‌دهند. در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

دامنه .COM

این دامنه اولین دامنه رایج در جهان بود. در حالی که com در ابتدا برای استفاده توسط سازمان های تجاری ایجاد شد، محدودیت‌ها در این مورد سختگیرانه نبود. در اواسط دهه 1990، دامنه کام به محبوب‌ترین و رایج‌ترین دامنه سطح بالا برای مشاغل، وب سایت‌ها و ایمیل تبدیل شد.

net.

این دامنه به یکی از محبوب‌ترین انواع پسوند دامنه سایت تبدیل شده است و رده دوم دامنه‌ها بعد از دات کام قرار می‌گیرد. این پسوند مخفف network به معنای شبکه است و برای شرکت‌های فعال در زمینه ارائه خدمات اینترنتی مانند امنیت اطلاعات، فروش دامنه و غیره مناسب می‌باشد؛ مانند دامنه rahaco.net که در حوزه مجازی سازی فعالیت دارد.

edu.

این پسوند برای موسسات آموزشی ساخته شد. اگرچه edu برای دانشگاه‌های سراسر دنیا در نظر گرفته شده بود، در ابتدا تنها برای نامگذاری مراکز آموزشی در آمریکا استفاده می‌شد. پس از آن، آموزشگاه‌ها و مدارس کشورهای دیگر از edu در ارتباط با دامنه کشور خود استفاده کردند.

org.

دامنه org این روزها به عنوان یک دامنه سطح بالا توسط سازمان‌های غیرانتفاعی، مدارس و جوامع استفاده می‌شود.

mil.

این نام برای شاخه‌های نظامی ایجاد شده است. پسوند mil از دامنه‌های سطح دوم و سوم همراه با .mil TLD استفاده می‌کند.

gov.

یکی از انواع پسوند دامنه سایت مخفف واژه دولت (government) است. نام دامنه gov توسط سازمان‌های دولتی، وزارتخانه‌ها و قوه قضاییه نیز استفاده می‌شود.

 

ccTLDs به عنوان پسوند دامنه کشورها

نوع بعدی دامنه، دامنه‌های کد کشورهاست. همانطور که از نام آن مشخص است، این دامنه‌ها از نظر فنی به کشورهای مختلف مرتبط هستند و هر کشور دارای ccTLD مخصوص به خود می‌باشد. در ادامه معرفی انواع پسوند دامنه سایت به معرفی پسوند سایت کشورها می‌پردازیم:

de

آلمان
cn چین
uk بریتانیا
us ایالات متحده آمریکا
nl هلند
eu اتحادیه اروپا
ru روسیه
ae ایالات متحده عربی
ar آرژانتین
br برزیل
ca کانادا
ch سوئیس
es اسپانیا
fr فرانسه
it ایتالیا
qa قطر
ir

ایران

پسوند‌های عمومی ‌یا gTLDs

یکی از انواع پسوند دامنه سایت Generic top-level domains یا به اختصار gTLD هستند که به کشورها یا مناطق خاص ارتباط ندارند. استفاده از این پسوندها هیچگونه محدودیتی ندارد که چند نمونه از آن‌ها را در ادامه معرفی می‌کنیم.

  • loan
  • club
  • work
  • Stream یا live
  • blog
  • guru
  • miami

پسوندهای اختصاصی یا sTLDs

Sponsored top-level domains یا sTLD حامی ‌یا اسپانسر دارند که نشان دهنده یک جامعه خاص است. این دامنه‌ها قوانین سختگیرانه‌ای برای مالکیت دارند که برخی از آن‌ها را در ادامه می‌بینید.

  • gov
  • post
  • mil

نتیجه گیری

برای انتخاب نام دامنه در مرحله اول مطمئن شوید که دامنه‌های موجود و انواع پسوند دامنه سایت را می‌شناسید. آشنایی با نحوه کار دامنه‌ها و انتخاب نام دامنه مناسب برای حوزه کاری شما بسیار مهم است. نام دامنه یک سرمایه گذاری بلند مدت برای کسب و کار شماست زیرا اولین چیزی است که مشتریان شما می‌بینند. در واقع، نام دامنه مانند بذری است که باعث رشد کسب و کار شما خواهد شد.

ثبت امتیاز post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *