از طراحی پاور کامپیوتر چه می دانید؟
آشنایی با انواع طراحی پاور کامپیوتر
پاور کامپیوتر یکی از مهم ترین مباحثی است که در هنگام خرید رایانه با آن مواجه می شوید. بنابراین به بررسی انواع طراحی پاور کامپیوتر می پردازیم. همانطور که می دانید برای راه اندازی هر وسیله ی برقی، به یک انرژی نیازداریم که در رایانه این انرژی توسط پاور تامین می شود.
در واقع می توان گفت پاور کامپیوتر همان قلب رایانه است که وظیفه برق رسانی به سایر نقاط کامپیوتر را به عهده دارد. پس در نتیجه بسیار حائز اهمیت است.
power به سه دسته کلی پاور غیرماژولار، پاورماژولار و پاور نیمه ماژولار تقسیمبندی میشوند.
یک نکته قابل توجه: در رابطه با پاور می توانید به مقاله پاور کامپیوتر چیست؟ مراجعه نمایید. با ما همراه باشید در ادامه به بررسی مزایا و معایب انواع پاورها می پردازیم.
پاور غیر ماژولار
راه شناخت پاور غیرماژولار از انواع پاور کامپیوتر بسیار آسان است.
پاورهایی که در پشت آنها تعداد زیادی کابل وجود داشته باشد که در انتهای خود کانکتور داشته باشند به طراحی پاور کامپیوتر غیرماژولار معروف هستند.
مزایای پاور غیر ماژولار
این پاورها قیمت بسیار پایینتری نسبت به دو مدل دیگر دارند درنتیجه بسیار مقرونبهصرفه تر است.
اگر کاربری حرفهای با سیستم خود ندارید بهتر است از این نوع پاور استفاده نمایید که در هزینههای خرید رایانه خود نیز صرفهجویی کرده باشید.
معایب پاور غیر ماژولار
تمامی کابلها به منبع تغذیه متصل هستند و مهمترین ایراد آن این است که درصورتیکه کاربر بهتمامی خروجیها نیاز نداشته باشد، کابلهای متعدد در کیس باقیمانده و مدیریت اسمبل را با مشکلاتی مواجه میسازند.
در این مدل، کابلها در جلوی فنها قرار دارند درنتیجه ممکن است از عبور جریان هوا کمی جلوگیری کنند و درنتیجه موجب افزایش دما شوند.
دمای بالا، هم بر طول عمر و هم بر عملکرد رایانه تأثیر میگذارد.درواقع این نوع پاور همان چیزی هست که میبینید نه بیشتر و نه کمتر!
پاور ماژولار
بزرگترین مزیت این نوع طراحی پاور کامپیوتر این است که بهراحتی میتوانید کابلی را که نیاز ندارید از دستگاه جدا کنید که این موضوع منجر به مدیریت بهتر کابلها شده است.
کابلکشی یک Power computer در کیفیت اسمبل، تهویه و زیبایی کیس اهمیت بسیاری دارد.
مزایای پاور ماژولار
تعداد کابلهای کمتر، جریان هوای بیشتری را به دنبال دارد که عملکرد بهتر دستگاه را به همراه خواهد داشت.
از طرفی دیگر باکم شدن کابلهای درهمبرهم کمک زیادی به زیبایی دستگاه میشود همچنین قادر هستید با جدا کردن کابلها دستگاه را تمیز کنید.
در صورت خراب شدن کابل میتوانید کابل آسیبدیده را تعویض نمایید اما در پاور غیر ماژولار این امکان وجود ندارد.
معایب پاور ماژولار
به دلیل اتصال و جدا شدن مداوم کابلها به دستگاه این امکان وجود دارد که کابلها سریعتر از حالت معمول دچار آسیب و یا خرابی شوند.
متصل نبودن کابلها به این معناست که شما مجبورید همهچیز را به تنهایی وصل کنید.
اگر شما بهتازگی رایانه خود را خریداری کرده باشید و آشنایی کامل با رایانه خود نداشته باشید در هنگام متصل کردن کابلها با مشکل مواجه خواهید شد.
یک نکته مهم
پاورهای ماژولار به دلیل داشتن کانکتور، ابعاد بزرگتری نسبت به پاورهای غیر ماژولار دارد پس درهنگام خرید حتما به این نکته توجه نمایید.
پاور نیمه ماژولار
این نوع از طراحی پاور کامپیوتر ترکیبی از دو نوع قبلی است. در این نوع پاور یکی از بزرگ ترین مشکلات ثابت بودن طول کابل پاور است.
برخی از کابل هایی که احتمال استفاده از آن ها در یک کامپیوتر بسیار زیاد و ضروری هستند به صورت ثابت در منبع تغذیه نصب شده اند.
برخی دیگر نیز مانند تغذیه اسلات های PCI، بهصورت ماژولار و اختیاری نصبشدهاند تا کاربران بنابر نیاز خود از آنها استفاده نمایند.
بر روی پاور نیمه ماژولار کابل 24 پین مادربرد و EPS سی پی یو از قبل نصبشده است.
اما سایر کابلها به صورت جداگانه داخل جعبه هستند و روی پاور، جای کانکتور دارند و می توانید هرکدام که می خواهید را استفاده نمایید.
(پس یعنی بهجز کابلهای 24 پین مادربرد و EPS سی پی یو بقیه کابلها قابلیت جداسازی دارند)
نتیجهگیری
در طراحی پاور کامپیوتر ماژولار و نیمه ماژولار یا غیرماژولار تفاوت وجود دارد. اما در بین کارایی ان ها هیچ تفاوتی موجود نیست.
شما تنها باتوجه به توضیحات داده شده و نیاز خود می توانید انتخاب کنید که به کدام یک از انواع پاور احتیاج دارید.
وظیفه تمامی پاورها تبدیل ولتاژ ورودی به ولتاژ موردنیاز کامپیوتر است و تنها تفاوت بین این سه، کابلکشی آنها است.
درصورت داشتن هرگونه سوال می توانید با کارشناسان متخصص شرکت دانش بنیان رها تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
ما در رها آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستیم.
هر علمی بهعنوان فلسفه آغاز و بهعنوان هنر پایان مییابد.
پاور کامپیوتر یکی از اجزای حیاتی و بدون آن کارکرد صحیح رایانه تضمین نشده است. این قطعه مسئول تأمین برق به تمامی قسمتهای داخلی کامپیوتر است. بنابراین، امنیت و عملکرد بهتر را با خرید و استفاده از پاور قدرتمند و مناسب با مصرف برق صحیح تجربه کنید.