کاربردهای نوین فناوری Wi-Fi 7 در شبکه‌های بی‌سیم

فناوری Wi-Fi 7

Wi-Fi یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین فناوری‌های ارتباطات در دنیای دیجیتال است که به کاربران امکان اتصال به شبکه‌ را به طور سریع و کاربردی را فراهم می‌کند. با افزایش استفاده از اینترنت و نیاز به انتقال داده‌ها و ارتباطات پرسرعت، فناوری Wi-Fi هم به ‌طور مداوم در حال تحول و به ‌روز رسانی است. Wi-Fi 6 یا 802.11ax نسل قبلی فناوری Wi-Fi بوده است که در سال‌های اخیر به ‌طور گسترده‌ در دستگاه‌ها، تین کلاینت ها و روترها استفاده می‌شود. در حال حاضر Wi-Fi 7 به ‌عنوان نسل جدیدی از این فناوری در مراحل توسعه و طراحی قرار دارد.

این تکنولوژی با سرعت بیشتر، قابلیت‌های پیشرفته‌تر، پوشش گسترده‌تر و امنیت، نسلی جدید از اتصالات بی‌سیم را به کاربران ارائه خواهد داد. فناوری Wi-Fi 7 هنوز در مراحل طراحی و توسعه است و به تعریف استانداردها و پذیرش آن‌ها توسط تولید کنندگان و سازمان‌های مرتبط نیاز دارد. انتظار می‌رود که با عرضه رسمی این فناوری، امکانات و قابلیت‌های بسیار جذابی را به عنوان نسل جدیدی از Wi-Fi برای کاربران فراهم آورد. در این مقاله به معرفی این فناوری جدید می‌پردازیم.

تعریف فناوری Wi-Fi 7  

فناوری Wi-Fi 7 به طور رسمی با نام 802.11be شناخته می‌شود و نسل جدید اتصالات وای فای است. این تکنولوژی پتانسیل بالاتری نسبت به وای فای 6 دارد و از هر سه باند فرکانسی 2.4، 5 و 6 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند. به طور حتم پتانسیل افزایش سرعت در WiFi-7 بسیار بیشتر از نسل‌های قبلی خواهد بود.

Wi-Fi 7

فناوری فناوری Wi-Fi 7 چه زمانی عرضه می‌شود؟

وای فای 7 هنوز در مرحله توسعه قرار دارد و به طور گسترده در دسترس قرار نگرفته است. این فناوری توسط IEEE (موسسه مهندسان برق و الکترونیک) در حال توسعه می‌باشد و هنوز زمان دقیقی برای عرضه رسمی و تجاری وای فای 7 اعلام نشده است. یکی از جدیدترین نسخه‌های وای فای که Wi-Fi 6 نام دارد، در سال 2019 معرفی شد و به طور گسترده‌ در شبکه‌های بی‌سیم در دسترس قرار گرفته است. به عنوان مثال، برخی از گوشی‌های هوشمند و روترهای جدید امروزی از وای فای 6 پشتیبانی می‌کنند.

با توجه به میزان زمان مورد نیاز برای استاندارد سازی و توسعه، قرار گرفتن وای فای 7 در دسترس عموم ممکن است تا چندین سال طول بکشد. با این حال برخی شرکت‌ها و تولید کنندگان ممکن است در طول این فرآیند به شکل‌های مختلفی از این فناوری استفاده کنند. اما به طور کلی نسل بعدی Wi-Fi هنوز در مراحل آزمایشی و استاندارد سازی قرار دارد.

چرا به فناوری Wi-Fi 7  نیاز داریم؟

افراد بسیاری همچنان از روترهای مجهز به وای فای 5 استفاده می‌کنند و وای فای 6 و 6E هنوز کاملا در دسترس عموم قرار نگرفته‌اند. اما یکی از دلایلی که صنعت فناوری‌های بی‌سیم به سرعت نسل‌های جدیدتر وای فای را معرفی می‌کنند به خاطر مزایایی است که این فناوری‌ جدید می‌تواند در ارتقا و بهبود اتصالات بی‌سیم فراهم کند. تحولات و پیشرفت‌هایی که در زمینه کنفرانس‌های ویدیویی و اینترنت اشیاء (IoT) اتفاق افتاده‌اند و همچنین آینده‌ی روشن این صنعت، نشان‌ دهنده افزایش محبوبیت و استفاده گسترده‌ از این خدمات و محصولات است.

در حال حاضر فناوری‌های مرتبط با کنفرانس‌های ویدیویی و تلفن‌های همراه پیشرفت‌های چشم‌ گیری داشته‌اند و به خاطر تغییرات در الگوهای کاری و روند رو به رشد تلفن‌های هوشمند، استفاده از این خدمات بسیار افزایش یافته است. این روزها جلسات مجازی، کلاس‌های آنلاین، کنفرانس‌های تیمی و تماس‌های ویدیویی کاربرد بسیاری دارند و این یکی از عوامل کلیدی رونق این صنعت است.

آیا فناوری Wi-Fi 7  تاثیری در اینترنت اشیا دارد؟

اینترنت اشیاء (IoT) در حال توسعه و گسترش است. این فناوری به سازمان‌ها و افراد امکان می‌دهد که دستگاه‌ها و وسایل مختلف را به هم متصل کرده و داده‌های مفید را جمع ‌آوری کنند. این تکنولوژی به عنوان اساسی‌‌ترین عنصر در توسعه شهرهای هوشمند و صنعت 4.0 نیز معرفی شده است. همانطور که اشاره شد، حضور دستگاه‌های IoT در خانه‌ و زندگی روزمره به شدت افزایش یافته است. لامپ‌های هوشمند، حسگرهای هوشمند، دستگاه‌های خانه ‌هوشمند و بسیاری وسایل دیگر، کاربردهای جذابی در زندگی روزانه افراد دارند و باعث افزایش راحتی در مصرف انرژی و مدیریت هوشمند محیط خانه یا محل کار می‌شوند.

با توجه به این پیشرفت‌ها، احتمال بالایی وجود دارد که در آینده از این خدمات و فناوری‌ها در بخش‌های مختلف از جمله خانه ‌هوشمند، صنعت، حمل و نقل هوشمند، مدیریت انرژی و بیمارستان‌های هوشمند بیشتر استفاده شود. این تحولات بهبود‌های چشم ‌گیری را در زندگی روزمره ما به همراه دارند و به کاربران امکاناتی نوآورانه و پیشرفته‌تر ارائه دهد.

مزایای فناوری Wi-Fi 7  

  1. سرعت بالاتر: Wi-Fi 7 احتمالا سرعت بیشتری نسبت به نسل‌های قبلی خود (مثل Wi-Fi 6) ارائه خواهد داد. این افزایش سرعت به کاربران امکان اتصالات سریع‌ و پایدار را می‌دهد.
  2. پایداری بهتر: Wi-Fi 7 احتمالا از فناوری‌هایی مانند MU-MIMO پشتیبانی می‌کند که در ارتقا تجربه کاربران به منظور استفاده از اتصالات همزمان نقش حیاتی ایفا می‌کند.
  3. محدوده بیشتر: Wi-Fi 7 قدرت ارتباط در فواصل بیشتر را افزایش می‌دهد و کاهش نقاط سیاه (dead spots) را هدف می‌گیرد.
  4. بهره ‌وری بیشتر: با بهره ‌بردن از فناوری‌های مدیریت مصرف انرژی پیشرفته، Wi-Fi 7 امکان صرفه‌ جویی در مصرف باتری دستگاه‌ها را بهبود می‌بخشد.
  5. پشتیبانی از دسترسی چندگانه: فناوری Wi-Fi 7 قابلیت‌هایی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا بتوانند همزمان به چندین شبکه Wi-Fi متصل شوند و بین آن‌ها جابجا شوند.

تکنولوژی Wi-Fi 7

مقایسه فناوری Wi-Fi 7 و وای فای 6

Wi-Fi 7 استانداردهای موجود را تکمیل کرد ,به دنبال آن پیشرفت‌های‌ بسیاری به وجود آمد. وای فای 6 حداکثر سرعتی حدود 9.6 گیگابایت بر ثانیه دارد و وای فای 6E نیز حداکثر همین سرعت را ارائه می‌دهد. این پهنای باند اضافی از ترکیب پخش سیگنال در باندهای فرکانسی و گسترش کانال‌های جداگانه حاصل می‌شود. در نسل قبلی حداکثر از کانال‌های تا 160 مگاهرتز پشتیبانی می‌شد، اما در فناوری Wi-Fi 7 این عدد به 320 مگاهرتز خواهد رسید. همچنین، به لطف فناوری عملیات چند پیوندی (MLO) داده‌ها به طور همزمان در باندها و کانال فرکانسی مختلف داده‌ها ارسال و دریافت می‌شوند.

همچنین بخش‌هایی از کانال که در حال استفاده بوده اما اشباع نشده را می‌توان با استفاده از فناوری MRUP استفاده کرد. این امر به حفظ اتصال در وای فای 7 منجر خواهد شد. زمانی که شبکه شلوغ است به طور خودکار ترافیک را از طریق باندهای فرکانسی که در دسترسی هستند و بیشترین ظرفیت را دارند، هدایت می‌کند.

نتیجه گیری

Wi-Fi 7 ویژگی‌هایی مانند بهبود امنیت و پایداری را بهبود می‌دهد که منجر به ارتقاء کارایی و قابلیت اطمینان شبکه خواهد شد. با این تحولات انتظار می‌رود Wi-Fi 7 در آینده نزدیک به عنوان یکی از پروتکل‌های ارتباطی پرطرفدار و رایج برای اتصال دستگاه‌ها و شبکه‌ها به اینترنت و خدمات آنلاین مورد استفاده قرار بگیرد. تا زمانی که فناوری Wi-Fi 7 به طور رسمی معرفی شود، جزئیات بیشتری در مورد امکانات و ویژگی‌های آن منتشر خواهد شد.

دانلود PDF مقاله فناوری Wi-Fi 7

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *