آیا انواع مجازی سازی شبکه را می‌شناسید؟

انواع مجازی سازی شبکه

مجازی سازی شبکه یکی از انواع مجازی‌سازی‌ها می‌باشد. نام دیگر مجازی‌سازی شبکه Network virtualization است.
انواع مجازی سازی شبکه به سازمان‌ها کمک می‌کند تا به‌صورت متمرکز و بدون تماس فیزیکی با زیرساخت شبکه، مدیریت باکیفیت‌تر و بهتری را ارائه نمایند. این تکنولوژی کمک زیادی را در بخش‌های مختلف به ارگان‌ها و سازمان‌ها می‌کند.

کاربردهای مجازی‌ سازی شبکه

اگر در سازمان خود برای انجام فعالیت‌ها نیازمند چند سرور هستید ما به شما مجازی سازی شبکه را پیشنهاد می‌دهیم. این راهکار بسیار حائز اهمیت می‌باشد.
زیرا شما با افزایش تعداد سرورها هزینه‌های جاری از قبیل هزینه برق مصرفی چند سرور، هزینه نگهداری و تعمیر قطعات سرورها، اتاق سرور و … را به دنبال خواهید داشت. که با این راهکار از هزینه‌های اضافی جلوگیری خواهید کرد.

مزایای مجازی‌سازی شبکه

۱. امکان بهره‌وری بهتر از سیستم شبکه
۲. افزایش سرعت تبادلات
۳. صرفه‌جویی در هزینه‌ها
۴. بالا بردن ضریب امنیت
۵. پشتیبانی و مدیریت بهتر شبکه
۶. ایجاد تجمیع سرویس‌های سازمان در یک بخش

مزایای مجازی‌سازی شبکه

۵ مدل از انواع مجازی سازی شبکه

درواقع شبکه VLAN یک نمونه ساده از انواع مجازی‌سازی شبکه به شمار می‌رود. با استفاده از این بخش می‌توان یک LAN را به چندین بخش تقسیم کرده و در چند دامین پخش نمود.
VLAN را می‌توان با استفاده از یک سوئیچ به حالت پورت به پورت کرد و نام‌گذاری خاصی را برای آن قرارداد.

با توجه به این‌که این نوع از تقسیم‌بندی دیجیتالی می‌باشد. و به شکل فیزیکی نیست ایستگاه‌های فعال متصل به پورت‌ها نباید به شکل هم‌زمان و با یکدیگر به کار روند.
جهت ایجاد یک LAN باید کاربران طبقات مختلف یک ساختمان با ساختمان‌های گوناگون به یکدیگر وصل شوند.

VRF یا همان روتینگ و فورادینگ به شکل مجازی، در شبکه‌های MPLS بهره گرفته‌شده است. تا نمونه‌های گوناگونی که در جدول روتینگ استفاده‌شده در یک بازه زمانی بتوانند در یک روتر ادامه حیات دهند.
به همین علت است که آن را می‌توان نمونه دیگری از مجازی‌سازی شبکه دانست.

با استفاده از این کار می‌توان مقدار توان عملیاتی با استفاده از مسیرهای شبکه تقسیم‌بندی شده را بدون کمک از دستگاه‌های زیاد استفاده کرد.
با توجه به این تقسیم‌بندی مقدار امنیت شبکه بالا رفته است و دیگر نیازی به رمزدار کردن نیست.

یکی دیگر از انواع مجازی سازی شبکه تجمیع دستگاه‌های مختلف لایه شبکه در یک فضای مجازی می‌باشد. از نمونه‌های آن می‌توان به VSS سیستم سوئیچینگ مجازی اشاره کرد.
جهت سوئیچ‌های ((Catalyst6500)) این بخش ترکیب مجازی‌سازی شده دو شاسی جدا در یک سوئیچ بزرگ‌تر و سریع‌تر catalyst است.

VDC آخرین نوع در مجازی‌سازی شبکه است.

این بخش در مجازی‌سازی دیتاسنتر که جهت مجازی‌سازی خود دستگاه است به کار می‌رود. در این بخش سوئیچ‌های فیزیکی را می‌توان مثل دستگاه‌های دیجیتالی چندگانه استفاده کرد.
در VDC می‌توان مجموعه‌ای به شکل مستقل یا منحصربه‌فرد از VLAN ،VRF را انتخاب کرد. هر VDC می‌تواند دارای پورت‌های فیزیکی خود باشد و با این امکان قادر هستیم داده‌های سخت‌افزاری را به‌صورت مجازی‌سازی شده درآورد.

VN شبکه مجازی که مبتنی بر کامپیوتر هستند که به‌طور حداقلی بخشی از آن‌ها در لینک VN قرار دارند. یک VN به معنای یک اتصال فیزیکی بین دو منبع نبوده و بلکه با روش‌های مجازی‌سازی شبکه پیاده‌سازی می‌شود.
این فن‌آوری جهت ارتباط و پل سای بین سرورها، حافظه‌ها و دامین های مدیریت شبکه به وجود می‌آید. که درواقع با استفاده از مجازی سازی شبکه می‌توان منابع شبکه و بخش محاسباتی را به یک شبکه مجازی واگذار کرد.
انواع مجازی سازی شبکه به سازمان‌ها کمک می‌کند تا به‌صورت متمرکز و بدون تماس فیزیکی با زیرساخت شبکه، مدیریت باکیفیت‌تری را ارائه نمایند.

مجازی سازی شبکه گذرگاه شما برای هر فعالیتی که فکرش را نمی‌کردید.

دانلود pdf انواع مجازی سازی شبکه

5/5 - (4 امتیاز)
3 نظر برای "آیا انواع مجازی سازی شبکه را می‌شناسید؟" ارسال شده
  1. mobina گفت:

    سایت شما همیشه بهترین مطالب را به اشتراک میگذارد

  2. delaram گفت:

    سلام وقت بخیر
    مرسی که مطالب تخصصی را انقدر ساده و روان توضیح میدهید

  3. ahmad گفت:

    سلام خسته نباشید
    مرسی از توضیحات کامل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *