آشنایی با فناوری MEMS و کاربردهای آن

 فناوری MEMS

امروز در حالی که بر اساس آمار های ارائه شده نیاز به « MEMS » روز به روز در حال گسترش است. بازار فناوری MEMS در سال 2011 از مرز 11 میلیارد دلار گذشت، ضمن این‌ که نکته ای که قابل تامل است دخالت تنها چند کشور در صادرات محصولات این فناوری است. یک جهان کاملا جدید به همراه کابل فیبر نوری و فناوری MEMS را تجربه خواهید کرد. باتوجه به این مساله که بشر دریافته باید نیازهای خود را بدون ایجاد آلودگی و اشغال فضای بیهوده توأم با سرعت بیشتر برطرف کند.
موجب افزایش نیاز به این فناوری شده است.

به طور کلی مطالعه و ارزیابی عملکرد برای توسعه تولید و تجاری‌ سازی محصولات بر پایه ریزفناورانه می‌ تواند،
الگویی مفیدی برای شکل‌ دهی یک مدل توسعه در کشور ما باشد، زیرا تجارت پر سود این فناوری و آینده صنعتی دنیا و ارتباط آن با این فناوری کتمان ناپذیر است.
ضمن این‌ که برطرف کردن نیازهای اصلی صنعتی کشور در گرو توسعه این فناوری است.

فناوری MEMS در حال آمدن است. آماده‌اید؟

امروزه کشورهای پیشرفته در همه جای دنیا از تلفیق سیستم های مکانیکی و الکترومکانیکی در ابعادی همچون میکرون و بسیار ریز استفاده می کنند. زیرا این دانش موجب افزایش سرعت و کم حجم شدن ابعاد صنایع در صنعت می شود.
این فناوری در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی تراشه ها و غیره کاربرد بسیاری دارد. طبق معمول کشورهای ژاپن و کره جنوبی از پیشگامان توسعه فناوری سیستم های میکروالکترومکانیکی هستند.
MEMS را با نام فناوری سیستم های میکروالکترومکانیکی نیز می‌شناسند. این فناوری حاصل تلفیق اجزای مکانیکی بر روی یک لایه ی سیلیکونی به کمک فناوری ساخت تراشه های میکرونی است.

جهانی را تصور کنید که وسایل بی سیم به اندازه یک دانه نمک کوچک هستند. این دستگاه های کوچک دارای سنسور ، دوربین و مکانیسم های ارتباطی برای انتقال داده های جمع آوری شده به یک پایه برای پردازش هستند.
امروز دیگر نیازی به تصور نیست زیرا سیستم های ریز الکترومکانیکی (فناوری MEMS) واقعی هستند. چه این واقعیت شما را تحریک کند یا باعث ترس شما شود، خوب است بدانید که امروزه در مورد چه چیزی در دنیا صحبت می‌شود.
فناوری MEMS مجهز به سنسورهای مینیاتوری‌ است که می‌توانند از نور گرفته تا ارتعاشات و دما را تشخیص دهند.

سیستم های میکروالکترومکانیکی

موارد استفاده از فناوری MEMS

بزرگترین مصرف کننده فناوری مبتنی بر MEMS صنعت خودروسازی است زیرا روز به روز نیاز به سیستم های ایمنی کارآمدتر و تمایل به افزایش عملکرد در این صنعت رو به افزایش است.
MEMS عامل ضروری برای پیشرفت فناوری در قرن 21 خواهد بود و نوید می دهد که دسته های کاملا جدیدی از محصولات را ایجاد کند.

در برنامه های پزشکی شامل تشخیص توالی DNAها و جهت کنترل فشار خون کاربرد دارد.
حسگرهای زیستی MEMS هم چنین می توانند چندین ماده شیمیایی را به طور هم زمان کنترل کنند و آن ها را برای تشخیص سموم در محیط عالی می کند.
با این فناوری می‌توان با یک پیچیدگی باورنکردنی مقابله کرد و برخی از موانع تولید که باعث محدودیت و  کوچک بودن کارها می شدند را برطرف نمود.

معایب فناوری سیستم های میکروالکترومکانیکی

هنوز نگرانی های زیادی در مورد استفاده گسترده از فناوری ممز که به عنوان یک گرد و غبار هوشمند شناخته شده است وجود دارد که باید برطرف شود.
در این‌جا چند نمونه از معایب گرد و غبار هوشمند را بیان می‌کنیم.

نگرانی‌های حریم خصوصی

بسیاری از افرادی که در مورد پیامدهای واقعی گرد و غبار هوشمندانه سوال می‌کنند، نگران مسائل مربوط به حریم خصوصی هستند.
از آنجا که  سنسورها مینیاتوری می‌باشند، می‌توانند هر چیزی را که برای ضبط برنامه ریزی شده اند ریکورد کنند. به دلیل این‌که بسیار کوچک هستند، تشخیص آن‌ها دشوار است.

هزینه

مانند هر فناوری جدید، هزینه اجرای این سیستم هوشمند گرد و غبار برای اجرای کامل زیاد است.
تا زمانی که هزینه ها پایین نیاید، این فناوری برای بسیاری از افراد از دسترس خارج خواهد بود.

مزایای فناوری MEMS

سنسورهای MEMS در حال حاضر در موارد زیر استفاده می شود:

  • کنترل تجهیزات
  • مدیریت ربات ها
  • اتومبیل ها
  • گیرنده ها
  • چاپگرهای جوهر افشان
  • پروژکتورهای رنگی
  • سیستم های نمایش
  • ساعت ها
  • تجهیزات اسکن
  • و….

نتیجه گیری

به مرور زمان شاهد خواهیم بود که فناوری MEMS در اکثر صنایع استفاده خواهد شد. تکنولوژی سریع تر از هر آنچه که فکرش را بکنید در حال پیشرفت است. MEMS عامل ضروری برای پیشرفت فناوری در قرن‌های عاطی خواهد بود.

به طرز وحشتناکی آشکار شده است که تکنولوژی از انسانیت ما فراتر رفته است.

دانلود pdf آشنایی با فناوری MEMS

4.6/5 - (11 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *