آموزش نحوه کار با دستگاه فکس

دستگاه فکس

احتمالا همه‌ی شما با دستگاه فکس و هدف استفاده از آن آشنایی دارید. دستگاه Fax یکی از کاربردی‌ترین ماشین‌های اداری است که امکان ارسال و دریافت نامه‌های اداری را با استفاده از خطوط تلفن مهیا می‌سازد و از این حیث راحتی فراوانی برای کاربران به همراه داشته است. با توجه به این که فناوری‌های بدون کاغذ دنیای امروزی را فرا گرفته اما باز هم دستگاه‌های فکس برای ارسال سریع اسناد مهم در سازمان ها و شرکت ها بسیار کاربرد دارند. صاحبان کسب و کار به این استدلال تکیه می‌کنند که در کنار فناوری‌های نوین, هنوز هم داشتن یک فکس قابل اعتماد مورد نیاز است. جهت مشاهده لیست قیمت انواع فکس بر روی لینک موجود کلیک نمایید.

کاربرد دستگاه فکس

فکس یا دورنگار تکنولوژی است جهت انتقال اسناد از طریق خط تلفن و یا امواج رادیویی و تولید مجدد آن در مقصد. دستگاه‌های فکس وظیفه اسکن اسناد و انتقال آن‌ها از طریق خط تلفن به فکس دیگر را به عهده دارند. دستگاه‌های فکس بخاطر هزینه ارزان، قابلیت اطمینان بالا، سرعت و سهولت کار با آن‌ها هنوز استفاده می‌شوند. فکس، دورنگار، نمابر و پست تصویری همه اسامی این وسیله‌ی ارتباطی هستند که تصویر مدرک یا هر چیز دیگری را به شخص دیگر مخابره می‌کند. ارسال و دریافت نامه‌ها به این صورت است که کاغذ اسکن می‌شود سپس از طریق تلفن ارسال می‌گردد.
دستگاه Fax نوشته یا همان نامه‌های اداری را به کدهای مناسب برای ارسال در خطوط تلفن تبدیل می‌کند. این کار توسط فکس مبدا اتفاق می‌افتد، پس از تبدیل نوشته به سیگنال‌های قابل ارسال در خطوط تلفن و ارسال آن به فکس دیگر، فکس مقصد سیگنال‌های دریافتی را به نوشته تبدیل می‌کند و نوشته‌ها بر روی کاغذ چاپ می‌شوند. از آن جا که با سوالات زیادی از جانب کاربران در خصوص کار با دستگاه Fax و چگونگی استفاده از آن روبرو هستیم، این مقاله را به موضوع آموزش کار با دستگاه فکس، اختصاص دادیم. با ما همراه باشید تا با طرز کار دستگاه Fax به طور کامل آشنا شوید.

انواع دستگاه فکس

انواع دستگاه فکس  

این دستگاه‌های فکس به سه دسته‌ی لیزری، کاربنی و حرارتی تقسیم می‌شوند که با توجه به نیاز شرکت و افراد استفاده کننده مورد نظر نوع آن مشخص می‌شود. دستگاه‌های فکس نیز بر مبنای سرعت دسته بندی می‌شود. در شرکت‌های کوچک و استارتاپ که فعالیت شرکت کم است یک فکس حرارتی کافی می‌باشد. میزان دفعات ارسال و دریافت فکس تعداد معینی دارد پس بهتر است از دستگاه‌های فکس کاربنی استفاده شود. در شرکت‌هایی که حجم ارسال و دریافت فکس بالاست فقط فکس لیزری جوابگوی نیاز شرکت می‌باشد.

  • فکس حرارتی: تکنیک دستگاه Fax همان طور که از نام آن مشخص است براساس ابزارهای حرارتی داخل دستگاه فکس می‌باشد. برای کار با فکس باید از کاغذ ویژه حرارتی در فکس استفاده کنید. عملکرد این فکس مشابه دستگاه‌های پرینتر حرارتی می‌باشد.
  • فکس کاربنی: تکنیک این نوع فکس برای انتقال مطالب بر روی کاغذ مشابه فکس حرارتی می‌باشد. اما کاغذ مورد استفاده در این نوع از فکس‌ها کاغذ سفید معمولی است. کاربن ویژه‌‎ای که در داخل ماشین فکس قرار دارد کار چاپ مطالب را انجام می‌دهد.
  • فکس لیزری: بالاترین تکنولوژی فکس‌ها متعلق به فکس لیزری می‌باشد. فکس لیزری از سرعت و کیفیت بالایی برخوردار است. نکته مهمی که در استفاده از فکس لیزری وجود دارد این است که می‌توانید آن را به کامپیوتر متصل کنید.

انواع پروتکل دستگاه فکس

پروتکل ارسال اطلاعات شامل 5 فاز یا مرحله می‌باشد که به نام‌های زیر شناخته می‌شوند:

  • Phase A: آماده سازی تماس
  • Phase B: مشخصات و انتخاب تنظیمات تماس
  • Phase C: ارسال تصویر
  • Phase D: اطلاعات صفحات بعدی و اتمام انتقال
  • Phase E: قطع تماس

نحوه کار با دستگاه فکس

اگر برای انتقال اطلاعات قصد استفاده از فکس  را داشته باشید، لازم است از مراحل آموزش کار با دستگاه فکس پیروی کنید.

  • مرحله اول: ابتدا باید یه جمع آوری اسناد و صفحات بپردازید سپس لازم است سربرگ‌ها را آماده کنید.
  • مرحله دوم: یک برگه که شامل اطلاعاتی از قبیل نام و شماره فکس فرستنده، نام و شماره فکس گیرنده، تاریخ و تعداد صفحات را در آن وارد کنید و سپس آن را ارسال کنید.
  • مرحله‌ی سوم: در این مرحله کاغذ را وارد فکس کنید این عملیات با توجه به مدل Fax، انجام می‌شود. به طور حتم روی خود فکس نشان داده شده است که برگه را به چه صورت قرار دهید. در این کار دقت کنید زیرا ممکن است گیرنده یک برگه سفید را دریافت کند.
  • مرحله چهارم: پس از اتمام قرار دادن صفحات، حال باید شماره گیرنده فکس را همراه با کد وارد کنید که همانند گرفتن شماره تلفن می‌باشد.
  • مرحله پنجم: دکمه‌ی ارسال را فشار دهید. بعد از زدن دکمه ارسال، شما صدایی خواهید شنید که دستگاه Fax شروع به خواندن اطلاعات می‌کند و تک تک برگه‌ها وارد دستگاه می‌شوند.
  • مرحله آخر: در نهایت لازم است به صفحه نمایش دستگاه فکس نگاهی بیندازید تا از موفقیت در ارسال پیام مطمئن شوید.

آموزش کار با فکس

فکس چگونه کار می‌کند؟

وقتی که کاغذی جهت ارسال فکس وارد دستگاه می‌شود ابتدا توسط اسکنر اسکن می‌شود. این اسکنر شامل یک خط از سنسورهای CCD است که تعداد آن‌ها 1728 سنسور نقطه‌ای است. هر سنسور با توجه به شدت بازتاب نوری که بر روی کاغذ می‌تابد مقداری ولتاژ تولید می‌کند که بستگی به سفیدی و یا سیاهی نقطه مورد نظر دارد. این سطوح مختلف ولتاژ، به اطلاعات بیتی تبدیل شده و به رشته‌ای از اطلاعات دودویی تبدیل می‌شود. سپس این اطلاعات توسط Encoder فشرده شده و سپس توسط دستگاهی بنام مودم به امواج صدا تبدیل می‌شود. مودم‌ها می‌توانند اطلاعات را با سرعت حداکثر 56 کیلو بایت در ثانیه انتقال دهند که در نتیجه انتقال یک صفحه تقریبا 15 ثانیه طول خواهد کشید.
ارسال کننده فکس پس از تماس با شماره تلفن مقصد ابتدا عملیاتی به نام Handshake انجام می‌دهد که در این عملیات اطلاعاتی مانند سرعت مودم، اطلاعات ارسال کننده و دقت چاپ هر صفحه بین طرفین رد و بدل می‌شود. سپس اطلاعات مربوط به صفحه ارسال می‌شود و در آخر سیگنالی مبنی بر اینکه صفحه دیگری وجود ندارد ارسال می شود. در طرف گیرنده اطلاعات صوتی به اطلاعات دودویی تبدیل شده و دیکد می‌شوند سپس جهت چاپ به چاپگر ارسال می‌گردند.

نحوه ارسال و دریافت فکس

برای ارسال فکس ابتدا اطمینان حاصل کنید که دستگاه به برق و تلفن متصل باشد. سپس دستگاه فکس را روشن کنید. در مرحله بعدی شماره مورد نظر جهت ارسال فکس را شماره گیری نمایید. پس از این مرحله صفحاتی را که قصد ارسال آن‌ها را دارید به ترتیب دریافت در قسمت بالای فکس قرار دهید. حتما به علامت جهت قرار گرفتن کاغذ توجه کنید. معمولا جهت نوشته شده رو به بالا است. در نهايت بايد کليد FAX يا Send را فشار دهيد. ارسال فکس يکی از مراحل مهم در طرز کار فکس می‌باشد. درحقيقت طرز کار فکس مهم‌ترين نکته‌ای است که کاربران دورنگار بايد نسبت به فراگيری آن اقدام نمايند.

نکاتی که برای دریافت فکس حتما باید به آن‌ها توجه داشته باشید

  1. مطمئن شويد که فکس، کاغذ و جوهر کافي دارد.
  2. منتظر صدای دريافت فکس می‌شويم و گوشی را برنميداريم.
  3. دستگاه Fax به صورت خودکار نسبت به چاپ صفحات دريافتي اقدام می‌نمايد.
  4. در ابتدا مطمئن شويد که دستگاه فکس به برق و همچنين تلفن متصل است.
  5. سپس فکس را روشن کنيد.
  6. فکس را در حالت اتوماتيک يا Fax قرار دهيد.

نتیجه گیری

دگرگونی حیرت انگیز تکنولوژی در عصر ارتباطات قادر است در گذر زمان، هر اختراع و دستگاهی را که شاید روزی جدید و فوق‌العاده به نظر می‌رسیده‌اند از یادها ببرد. اما دستگاه فکس با وجود تغییر شکل‌ها و روش‌های گوناگون کماکان جای خود را به دلیل مزیت منحصر به ‌فرد خود حفظ کرده‌ است. و با توجه به تغییرات سخت‌افزاری، نحوه‌ی ارسال اطلاعات با این دستگاه نیز تغییرات گوناگونی را به خود دیده است. آشنایی با انواع دستگاه‌ها و روش‌ها‌ی مختلف ارسال اطلاعات این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید خود را با پیشرفت باشتاب تکنولوژی همراه کنید و از مزیت‌های این تکنولوژی بهره ببرید. پیشنهاد می‌کنیم تا به مطالعه مقاله فکس سرور بپردازید.

دانلود PDF مقاله دستگاه فکس

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *