کارت شبکه و انواع آن

کارت شبکه

کارت شبکه مفهومی است که در ابتدا با آن  آشنا می‌شویم. و به این موضوع می‌پردازیم که چرا به آن نیاز داریم. هر سیستمی برای ارتباط با شبکه اینترنت به یک کارت شبکه نیاز دارد. این کارت‌ها دارای نام‌های گوناگونی از قبیل: NIC و Network Card است. ارتباط هر رایانه با اینترنت از طریق Network Card صورت می‌گیرد. این قطعه درواقع به‌عنوان پلی بین شبکه و کامپیوتر محسوب می‌شود که می‌تواند یک دستگاه را با دستگاه‌های دیگر در یک شبکه قرار بدهد. Network Interface Card صفحه‌ای پر از مدار است که بر روی مادربرد قرار می‌گیرد و از این طریق امکان اتصال به شبکه را فراهم می‌کند. خوب است که بدانیم این کارت چگونه کار می‌کند؟ وظیفه Network Interface Card تبدیل سیگنال الکتریکی به دیتای قابل‌فهم برای کامپیوتر است. NIC در بیشتر رایانه ها به صورت بخشی از مادربرد هستند.

کارت شبکه از چه اجزایی تشکیل شده است؟

چیپ: وظیفه پردازش داده‌ها را بر عهده دارد.
مموری: برای ذخیره موقت داده استفاده می‌شود.
پردازنده یا کنترلر: به عنوان مهم‌ترین بخش داده‌ها را پردازش می‌کند. که پردازنده در سرعت پردازش داده‌ها بسیار حائز اهمیت است.
کانکتور: برای متصل شدن به مادربرد استفاده می‌شود.
باس: موجب ارتباط بین کامپیوتر، سرور و شبکه می‌شود و حضور آن الزامی است.
مک آدرس: آدرس منحصربه‌فردی است که به این کارت داده می‌شود.

کارت شبکه چه مزایایی دارد؟

  • موجب ارتباط رایانه با اینترنت می‌شود.
  • امکان اتصال چند کامپیوتر را با یکدیگر فراهم می‌کند.
  • امکان به اشتراک گذاشتن دیتاها را بین کاربران فراهم می‌نماید.

انواع کارت شبکه

Network Card انواع مختلفی دارد که در این مقاله به معرفی دو نوع آن می‌پردازیم.
کارت شبکه کامپیوتر را با عناوین Network Adapter ،NIC و Network Card نیز می‌شناسیم.

اترنت(Ethernet)

در این نوع کارت های شبکه، یک سرکابل به کارت و سر دیگر آن به مودم یا روتر متصل است که به عنوان رابط بین کابل شبکه و رایانه محسوب می شود.

کارت شبکه اترنت

وایرلس(Wireless)

Network Interface Card بی‌سیم هم مانند کارت های شبکه‌ باسیم، از ساختار مشابهی برای ارتباطات داده در آن استفاده‌ شده است.
با این تفاوت که در آن به‌جای کابل و پورت‌های ارتباطی از فرستنده‌ها و گیرنده‌های امواج مغناطیسی استفاده‌شده است.
این نوع کارت های شبکه‌ بر روی دستگاه‌هایی نظیر: تلویزیون‌های هوشمند، گوشی‌های موبایل، مودم‌های وایرلس و … تعبیه‌شده‌اند.
به‌طورکلی وایرلس، به دلیل آسان‌تر کردن برقراری ارتباطات بین چند دستگاه از محبوبیت بیشتری در بین افراد برخوردار است و به عنوان رابط، بین امواج الکترومغناطیسی و کامپیوتر است.

 

کارت گرافیک وایرلس

 

کارت‌های شبکه بر اساس سرعت انتقال دیتاها دسته‌بندی می‌شوند و در حال حاضر کارت‌های شبکه‌ای که در بازار موجود هستند دو سرعت 10 و 100 مگابیت در ثانیه را ساپورت می‌کنند.
شرکت‌های بسیاری وجود دارند که تولید کننده این کارت ها هستند اما از معروف‌ترین آن‌ها دی لینک، تی پی لینک و ای سوز را می‌توان نام برد.
یک شبکه کامپیوتری وظیفه دارد تا ارتباطات بین سیستم‌ها را برقرار کند که موجب می شود کاربران آن شبکه بتوانند داده‌ها و تجهیزات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

نتیجه گیری

نصب کارت شبکه تنها دارای دو مرحله است: اول اینکه کارت‌شبکه را به کامپیوتر متصل کنیم بعد درایو مربوط  را نصب نماییم.
در هنگام خرید Network Interface Card حتماً از قبل نیازهای خود را بسنجید و متناسب با آن Network Card بی‌سیم و یا اترنت تهیه نمایید.
پیشنهاد می‌کنیم باکمی بیشتر هزینه کردن، از تمامی مزایای برندهای معتبر بهره‌مند شوید و با خیال راحت به فعالیت خود ادامه دهید در واقع به قول معروف: کیفیت را فدای کمیت نکنید.
پس بامطالعه این مطالب به این نتیجه میرسیم که: به هیچ وجه بدون Network Card امکان دسترسی به اینترنت را نخواهیم داشت!!
هدف ما راهنمایی و مشاوره شما برای یک خرید مناسب است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان متخصص شرکت دانش بنیان رها تماس حاصل فرمایید تا مناسب ترین راهکار را به شما ارائه دهند.

هیچ چیز کاملا تصادفی اتفاق نمی افتد، بلکه مسئله افزایش اطلاعات و تجربه است. 

دانلود pdf کارت شبکه و انواع آن

5/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *