تعریف مجازی سازی شبکه و نقش آن در مدیریت منابع

تعریف مجازی سازی شبکه

آیا می‌شود همه چیز از جمله استوریج برنامه و شبکه را در فضای ابری مجازی کرد؟ تا همین چند سال پیش فکر می‌کردید که فایروال‌ها، سوئیچ‌ها و روترهای قدرتمند می‌توانند مجازی‌ شوند و قدرتمندتر شوند؟ تبدیل شبکه فیزیکی به مجازی یک انقلاب بزرگ در فناوری است که به سازمان‌ها قدرت مطلق در مدیریت منابع در مکان‌های متفاوت را می‌دهد. فناوری مجازی سازی شبکه به شما امکان می‌دهد چندین شبکه را در یک زیرساخت فیزیکی ایجاد کنید. این کار به شما در کاهش پیچیدگی و هزینه‌های شبکه با ساده سازی مدیریت، افزایش انعطاف پذیری و بهبود عملکرد کمک می‌کند. در این مقاله با تعریف مجازی سازی شبکه و نحوه کار و مزایای آن نگاهی می اندازیم.

مجازی سازی شبکه چیست؟

مجازی سازی شبکه فرآیندی است که برای جداسازی عملکرد شبکه از اجزای مختلف مانند زیرساخت فیزیکی و نرم افزار مدیریت از آن استفاده می‌شود. در این فرآیند نرم افزار عملکرد اجزای سخت افزاری که معمولا بخشی از یک شبکه سنتی است را شبیه سازی می‌کند. خدمات شبکه از سخت افزار فیزیکی جدا می شوند و هر یک از آن‌ها را می توان به طور مستقل استفاده کرد. با حرکت به سمت مجازی سازی شبکه‌ها انعطاف‌پذیرتر میشوند. همچنین می‌توان آن‌ها را با امنیت بیشتری مدیریت کرد و برنامه‌نویسی را به صورت پویا انجام داد. مجازی‌سازی شبکه با سبک‌تر کردن بارهای کاری، اصلاح خط‌مشی‌ها و جلوگیری از پیکربندی مجدد مدیریت شبکه را ساده‌تر می‌کند.

چرا مجازی سازی شبکه؟

تا اینجا تعریف مجازی سازی شبکه را مشاهده کردید. اگر به دنبال مزایای مجازی سازی شبکه هستید، در اینجا مهم‌ترین آن‌ها را در ادامه مشاهده می‌کنید:

  • افزایش بهره‌وری: مجازی‌سازی شبکه هزینه خرید و نگهداری سخت‌افزار را کاهش می‌دهد. این قابلیت برای سازمان‌هایی که حجم کاری زیادی دارند مفید و منطقی است. همچنین، با افزایش سرعت اطلاعات فرصتی برای تیم فناوری فراهم می‌شود تا فعالیت‌های شبکه را مانیتور کنند.
  • بهبود امنیت و بازیابی اطلاعات: نرم‌افزار مجازی‌سازی شبکه به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا نوع ترافیک شبکه فیزیکی را کنترل کنند. مجازی‌سازی شبکه به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا با تهدیدات امنیتی بهتر مبارزه کنند. مدیر شبکه با استفاده از قابلیت‌های مجازی سازی می‌تواند داده‌های حساس را در یک شبکه مجازی خاص نگهداری کند که فقط کاربران مجاز می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. به عنوان مثال، یک سازمان می‌تواند داده‌های VoIP را در شبکه مجازی خود قرار دهد و دسترسی به آن را محدود کند. کارهایی مانند تغییر آدرس IP سیستم و به روز رسانی فایروال با سخت افزارهای موجود در شبکه سنتی بسیار زمان بر است و مجازی سازی شبکه این چالش‌ها را حذف می‌کند.
  • اجرای سریع برنامه: بدون مجازی سازی برای ایجاد یک شبکه باید زمان زیادی صرف شود. این موضوع زمانی اهمیت میابد که سازمان‌ها بخواهند سیستم را به صورت دستی راه اندازی کنند. در این حالت خطر اختلال در راه اندازی و اجرای شبکه به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. از آنجایی که مجازی سازی شبکه پیکربندی شبکه را خودکار می‌کند زمان راه اندازی برنامه از چند هفته‌ به چند دقیقه کاهش می‌یابد. کاهش زمان راه اندازی می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر سود دهی شرکت داشته باشد و امکان عرضه سریع‌تر محصولات جدید یا به‌روزرسانی برنامه‌ها را فراهم کند.

نحوه عملکرد مجازی سازی شبکه

نحوه عملکرد مجازی سازی شبکه

در تعریف مجازی سازی شبکه آمده است که این فناوری از یک نرم افزار برای جداسازی منابع شبکه از سخت افزار استفاده می‌کند. این منابع به صورت مجازی برای ایجاد یک شبکه جدید یا چندین شبکه اختصاص می‌یابد و مدیر شبکه این کار را با استفاده از هایپروایزر انجام می‌دهد. این بدان معناست که دستگاه‌های فیزیکی یا کابل‌ها را میتوان بدون هیچ ایجاد هیچ تغییری در شبکه حذف کرد. همچنین می‌توانید عملکردها و خدمات مختلف مانند امنیت، مسیریابی و تعادل بار و کیفیت خدمات را به شبکه‌های مجازی اختصاص دهید. مجازی سازی را می توان در لایه های مختلف شبکه پیاده سازی کرد.

انواع مجازی سازی شبکه

آشنایی با انواع مختلف مجازی سازی شبکه به شما کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید کدام راهکار برای کسب و کار شما بهترین کارایی را دارد. این راهکارها منحصر به فرد نیستند و معمولا سازمان‌ها آن‌ها را با یکدیگر ادغام می‌کنند. دو نوع اصلی مجازی سازی شبکه وجود دارد:

  • تعریف مجازی سازی شبکه داخلی: این نوع مجازی‌سازی کارایی کلی سیستم را با جداسازی سرویس‌ها بهبود می‌بخشد.
  • تعریف مجازی سازی شبکه خارجی: چندین شبکه محلی را در یک شبکه مجازی ترکیب می کند تا کارایی شبکه را بهبود بخشد. هدف افزایش کارایی شبکه یا مرکز داده است. VLAN و سوئیچ شبکه اجزای اصلی شبکه مجازی خارجی هستند.

مزایا و چالش‌های مجازی سازی شبکه

مجازی سازی شبکه به شما در کاهش پیچیدگی و هزینه‌های شبکه از چند طریق کمک می‌کند. اول، مجازی سازی با کاهش تعداد دستگاه‌ها، پیکربندی‌ها و پروتکل‌ها مدیریت شبکه را آسان می‌کند. شما می‌توانید برای نظارت و کنترل تمام شبکه‌های مجازی از از یک کنترل کننده استفاده کنید. دوم، مجازی سازی انعطاف‌پذیری شبکه را افزایش می‌دهد و به شما امکان می‌دهد شبکه‌های مجازی را با توجه به نیازها و ترجیحات در حال تغییر خود ایجاد و تنظیم نمایید.

همچنین می‌توانید اپلیکیشن‌ها، کاربران و مشتریان مختلف را در شبکه‌های مجازی بخش‌بندی کنید و امنیت و حریم خصوصی را افزایش دهید. سوم، شبکه مجازی عملکرد شبکه را با بهینه سازی استفاده از منابع و کاهش تاخیر بهبود می‌بخشد. همچنین سازمان‌ها می‌توانند از مقیاس پذیری و قابلیت اطمینان رایانش ابری برای گسترش قابلیت‌های شبکه خود استفاده کنند.

همانطور که در تعریف مجازی سازی شبکه به آن اشاره کردیم، استفاده از این فناوری بدون چالش نیست. یکی از چالش‌های اصلی پیاده سازی آن اطمینان از سازگاری و قابلیت همکاری بین راهکارهای مختلف مجازی سازی شبکه و فروشندگان است. استانداردها و پروتکل‌های مشترکی برای ارتباط و یکپارچگی بین شبکه‌های مجازی مختلف و دستگاه‌های فیزیکی وجود دارد. چالش دیگر تضمین امنیت در سراسر محیط شبکه مجازی است. یعنی برای محافظت از داده‌ها و دارایی‌های شبکه خود در برابر دسترسی‌های غیرمجاز و حملات به احراز هویت، رمزگذاری و ممیزی مناسب نیاز خواهید داشت. چالش سوم، اطمینان از عملکرد و در دسترس بودن سراسر زیرساخت شبکه مجازی است. لازم است تا عملکرد و سلامت شبکه را کنترل و عیب‌یابی کنید و در صورت خرابی یا فاجعه از برنامه‌های پشتیبان استفاده کنید.

مزایا و چالش‌های مجازی سازی شبکه

مزایای مجازی سازی شبکه چیست؟

مجازی‌سازی شبکه با خودکارسازی و ساده‌سازی کارها سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا دستاوردهای قابل توجهی در سرعت و امنیت به دست آورند. در ادامه برخی از مهم‌ترین مزایای مجازی سازی شبکه را مشاهده می‌کنید.

افزایش انعطاف پذیری

مجازی‌سازی شبکه سرعت فعالیت‌های فناوری اطلاعات و کسب‌وکار را افزایش می‌دهد. در فرایند مجازی سازی، هایپروایزر عملکردهای شبکه را در نرم افزار تکرار می‌کند. کسب و کارها می‌توانند ترکیبی از خدمات را برای ایجاد یک شبکه مجازی منحصر به فرد تنها در چند ثانیه بسازند زیرا همه چیز در نرم افزار وجود دارد. این درجه از سازگاری یکی از مزایای اصلی مجازی سازی شبکه است.

افزایش امنیت شبکه

در تعریف مجازی سازی شبکه آمده است که این فناوری با استفاده از قوانین دقیق و مدیریت شبکه امنیت را بهبود می‌بخشد. شبکه‌های مجازی از یکدیگر جدا می‌مانند تا زمانی که کسی بخواهد آن‌ها را به یکدیگر متصل کند. هیچ زیرشبکه فیزیکی، VLAN، عناصر کنترل دسترسی (ACL) یا قوانین فایروال برای این جداسازی استفاده نمی‌شوند. تغییرات در یک شبکه مجازی بر شبکه های مجازی دیگر تاثیری ندارد. به این معنی که زیرساخت فیزیکی از هرگونه تهدیدی که ممکن است در هر یک از شبکه‌های مجازی وجود داشته باشد، ایمن است.

مدیریت پویای شبکه

مجازی سازی شبکه کنترل متمرکز منابع شبکه و همچنین پیکربندی مجدد را ارائه می‌دهد. علاوه بر این، منابع و خدمات کامپیوتری می‌توانند مستقیما با منابع شبکه مجازی ارتباط برقرار کنند. این امر پشتیبانی بهتر برنامه، استفاده از منابع و مدیریت کارآمد ترافیک شبکه را امکانپذیر می‌کند.

نتیجه گیری

تعریف مجازی سازی شبکه در مقیاس پذیری و ایمنی خلاصه می‌شود. مجازی سازی شبکه و رایانش ابری فناوری‌های آینده هستند. در طول زمان کسب و کارهای بیشتری از این تکنولوژی استفاده می‌کنند. با افزایش تقاضای مشتریان برای خدمات فوری، سازمان‌ها هیچ گزینه‌ای نخواهند داشت جز اینکه مجازی‌سازی شبکه را به‌عنوان روشی مناسب برای ارتقای شبکه‌ خود نظر بگیرند. آینده همین جاست! کارشناسان مجرب و با تجربه رهاکو با به کارگیری آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا در حوزه مجازی سازی شبکه راهکارهایی را برای پیشرفت کسب و کار شما ارائه می‌دهد.

دانلود PDF مقاله تعریف مجازی سازی شبکه

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *