چرا اینترنت ماهواره‌‌ ای استارلینک در اوکراین فعال شده است؟

اینترنت ماهواره‌‌ ای استارلینک

ایلان ماسک، رئیس تسلا، در حالی که برای تماشای ساخت کارخانه گیگافکتوری تسلا در نزدیکی برلین در 3 سپتامبر 2020 می رسد، با رسانه ها صحبت می کند. ایلان ماسک موسس و مدیرعامل اسپیس ایکس روز شنبه اعلام کرد که به درخواست وزیر تحول دیجیتال اوکراین اینترنت ماهواره ای استارلینک برای جایگزینی سرویس‌های اینترنتی نابود شده این کشور در نتیجه‌ی حمله روسیه، در اوکراین فعال شده است.زیرا این کشور به دلیل تهاجم روسیه دچار قطع برق شده است.

اینترنت ماهواره ای چیست؟

اینترنت ماهواره‌ای یک اتصال داده بی‌سیم است که شامل سه دیش ماهواره است. اولی در مرکز ارائه دهندگان خدمات اینترنت(ISPها) و دومی در فضا(ماهواره) در مدار کره زمین در ارتفاع بیش از ۳۵ هزار کیلومتر است. سومین آنتن کوچک در محل کار یا حتی خانه شما که می‌خواهید از آنجا به اینترنت وصل شوید قرار می‌گیرد.

اینترنت استارلینک

اینترنت ماهواره ای استارلینک چیست؟

استارلینک پروژه‌ای است که توسط شرکت اسپیس ایکس انجام می‌شود و هدف آن مهیا سازی اینترنت در تمام کره زمین و حتی فضا است. این شرکت با استفاده از تعداد زیادی ماهواره که در اطراف زمین قرار می‌گیرند قصد دارد تمامی زمین را به اینترنت متصل نماید. البته این سرویس قصد دارد علاوه بر ارزان بودن بهترین سرعت را هم ارائه دهد.

تا به حال چند اینترنت ماهواره ای استارلینک به فضا پرتاب شده‌اند؟

اولین ماهواره استارلینک در سال 2018 به فضا فرستاده شد و 60 ماهواره دیگر هم در سال 2019 به فضا فرستاده شد اما این تمام ماجرا نیست. گویا تا 12000 ماهواره برای آن پروژه نیاز باشد اما اسپیس ایکس حتی به فراتر از آن فکر می‌کند و قصد دارد تا 42000 ماهواره را در مدارهای اطراف زمین قرار دهند.

اما اخیرا با توجه به این که قیمت استفاده از فناوری اینترنت استارلینک 99 دلار به صورت ماهانه اعلام شده است شاید دیگر نتوان آن را ارزان دانست. علاوه بر اینکه باید تجهیزاتی به قیمت 499 دلار نیز تهیه نمایید. البته باید بدانیم اینترنت ماهواره استارلینک اگر مطابق با وعده های داده شده پیش برود، یقینا جایگزین اینترنت ADSL و اینترنت همراه خواهد شد.

ماسک، مدیرعامل تسلا در توییتی نوشت: «سرویس اینترنت ماهواره ای استارلینک اکنون در اوکراین فعال است. و ترمینال های بیشتری در مسیر می‌باشند. زیرا ترمینال‌ها یا گیرنده‌ها برای اتصال به اینترنت ماهواره‌ای مورد نیاز هستند. معاون نخست‌وزیر اوکراین از ماسک خواست در میان حملات روسیه خدمات اینترنتی را به این کشور ارائه دهد و ماسک نیز این کار را انجام داد.

استارلینک

سخنی از وزیر تحول دیجیتال اوکراین

میخائیلو فدوروف که وزیر تحول دیجیتال اوکراین نیز هست، خطاب به ماسک توییت کرد: “در حالی که شما تلاش می کنید مریخ را تصرف کنید روسیه سعی می‌کند اوکراین را اشغال کند! در حالی که موشک های شما با موفقیت از فضا فرود می آیند، موشک های روسی بر سر مردم اوکراینی فرو می‌آید! ما از شما تقاضای ارائه ایستگاه های Starlink به اوکراین برای ایستادگی در برابر روسیه را داریم.”

استارلینک یک صورت فلکی اینترنتی مبتنی بر ماهواره است که قصد دارد سیاره را با پهنای باند پرسرعت پوشش دهد و به طور بالقوه می‌تواند برای میلیاردها نفری که هنوز دسترسی به اینترنت ندارند، اتصال برقرار کند. این ایده مستلزم انبوهی از ماهواره‌هایی است که در مدار پایین زمین برای ارائه پوشش مداوم کار می‌کنند.

این تبادل توئیتر در حالی انجام شد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دستور داد نیروهای بازدارنده کشورش، که شامل سلاح های هسته ای نیز می شود، در حالت آماده باش قرار گیرند. اوگنی ینین معاون وزیر کشور اوکراین گفت که مذاکرات بین هیئت های روسیه و اوکراین صبح دوشنبه برگزار خواهد شد.

یک مقام ارشد دفاعی ایالات متحده روز شنبه به خبرنگاران گفت: قطعی برق منقطع در اوکراین رخ داده است، اما اینترنت هنوز به طور کلی در دسترس است. به گزارش اسپیس ایکس، اخیرا سیستم Starlink در تونگا، در اقیانوس آرام جنوبی، برای ارائه خدمات اینترنتی برای اتصال دهکده‌های دورافتاده پس از فوران یک آتشفشان زیر آب در ژانویه استفاده شد.

نتیجه گیری

اینترنت ماهواره ای استارلینک یک نوع اینترنت ماهواره‌ای است. و یکی از انواع روش‌های دسترسی به ماهواره است که عمر چندان زیادی ندارد. استفاده از اینترنت ماهواره‌ای تا پیش از این برای دسترسی به سرویس اینترنت در مناطقی به کار می‌رفت که دسترسی معمولی به اینترنت در آن ها وجود نداشت. بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده‌های اینترنت ماهواره‌ای در حال حاضر دو شرکت ویاست (ViaSat) و هیوزنت (HughesNet) هستند.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *