تفاوت حافظه DRAM و SDRAM

Memory

برای درک تفاوت DRAM و SDRAM ابتدا لازم است بدانید ماژول هایی در مادربرد وجود دارد که به آن DIMM گفته می شود. رم ها بر روی آن ها قرار می گیرند.
آن ها از حجم های 128 مگابایت تا 21 گیگابایت را پشتیانی می کنند. حافظه های ایستا نیز با سرعت های متفاوتی درجه بندی می شوند.
بیت به تعداد داده هایی که در یک زمان یا یک ساعت، انتقال داده می شود اشاره می کند. بنابراین هرچه تعداد بیشتری بیت انتقال داده شود. کامپیوتر با عملکرد سریع تری کار می کند.

اطلاعاتی که از مسیر داده های 64 بیتی عبور می کنند، 64 بیت داده را واحد زمان انتقال می دهند. قبل از این حافظه ها، حافظه های DIMM وجود داشتند. که تنها قادر بودند از مسیر داده ای 32 بیت پشتیانی کنند.
به همین خاطر است که DIMM ها سریع تر از SIMM ها داده ها را انتقال می دهند.یعنی دو برابر بیشتر! زیرا DIMM ها 64 بیت داده و SIMM ها 32 بیت داده، در واحد زمان انتقال می دهند.

آشنایی با تعریف داده

جهت آشنایی با تفاوت DRAM و SDRAM جالب است بدانید هر داده ای که وارد رایانه می شود برای اینکه به زبان کامپیوتر تبدیل شود.
ابتدا به صفر و یک تبدیل می شود. این صفر و یک ها در کوچک ترین فرم داده، به نام بیت قرار می گیرند. به نحوی که صفر یا یک را نمایش می دهند.
و رایانه این داده های کوچک را می شناسد، اما هنگامی که 8 بیت در کنار یک دیگر قرار می گیرند تشکیل یک بایت را می دهند.

نقش حافظه DIMM در عملکرد رایانه

حافظه های DIMM؛ 64 بیتی هستند یعنی مسیر داده ای یا BASS آن ها، 8 بایت است.جهت رسیدن به این عدد کافی است 64 را تقسیم بر عدد 8 کنید، نتیجه همان 8 بایت خواهد بود.
در اواخر سال 1990، SDRAM ها با نام TP300 ، با سرعتی متفاوتی روانه بازار شدند.
آن ها 100 برابر بیشتر از DRAM ها سرعت داشتند و به حافظه 100 مگاهرتزی معروف بودند،زیرا سرعت آن ها 100 برابر بیش تر از سرعت عملیات اجرا می شد.

در صورتی که 64 را تقسیم را بر 8 کنید و عدد به دست آمده را در 100 ضرب کنید 800 را به دست خواهید آورد. که این عدد، میزان پهنای باند این حافظه ها که 800 مگابایت در ثانیه است را نشان می دهد.
به عبارت دیگر رم P300 می تواند داده ها را با نرخ حداکثر 800 مگابایت در ثانیه، انتقال دهد. و ماژول SDRAM در P331، برابر با 1064 می شود.
به لحاظ فنی اگر 133 را در 8 ضرب کنیم نتیجه به دست آمده برابر با 1064 می شود. این در حالی است که سرعت کلاک سیستم برابر با 1066 می شود.
در نتیجه تفاوت DRAM و SDRAM تاثیر بسیار زیادی در عملکرد سریع رایانه به همراه دارد.
با مراجعه به دانستنی های جالب درباره سرعت سی پی یو به راحتی می توانید با عملکرد سی پی یو نیز، بیشتر آشنا شوید.

Supermicro Big

پهنای باند در حافظه SDRAM

کمپانی رم باس نوع دیگری از رم ها نام DRAM را به بازار عرضه کرده، که به آن ها RIMM گفته می شود. یکی دیگر از تفاوت DRAM و SDRAM در شکاف زیرین آن در وسط ماژول قرار دارد معنی می شود.
این در حالی است که هر دو این حافظه ها دارای 184 پین هستند.

تکنولوژی DIMM ها رفته رفته پیشرفت می کرد، تا جایی که در سال 1999RIMM ها 800 مگاهرتز سرعت نسبت به SDRAM ها که 133 مگاهرتز سرعت داشتند کار می کردند. همان طور که پیداست SDRAM ها از تکنولوژی و فناوری آن ها عقب تر به نظر می رسیدند. اما پهنای باند آن ها تنها 2 بایت بود. که اگر با پهنای باند8 بایتی SDRAM ها مقایسه کنید،خیلی کم در نظر گرفته می شود. یعنی سرعت RDRAM ها 800 مگاهرتزی را در 2 بایت ضرب کنید به پهنای باند 1660 مگابایتی در ثانیه خواهید رسید. همان طور که در موارد بالا به تفاوت DRAM و SDRAM، اشاره کردیم. پیشنهاد می کنیم درنهایت در صورتی که نیازمند سرعت بالایی هستید. بهتر است از حافظه SDRAM استفاده کنید.

از دست دادن امیدی پوچ و محال، خود موفقیت و پیشرفتی بزرگ است. شکسپیر

4.1/5 - (26 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *