هایپر وایزر چیست؟

hypervisior چیست

hypervisior برنامه‌ای برای استفاده از ماشین‌های مجازی
باسلام خدمت دوستان گرامی در این مقاله قصد دارم شما را با مبحث مجازی سازی و نکات اساسی در رابطه با hypervisior که درک خوبی ازآن‌ها ندارید آشنا کنم.
اصولا مجازی سازی یا (Virtualization) فرایندی است که در آن یک یا چند نمونه مجازی، از یک سیستم کامپیوتری در یک لایه انتزاعی از سخت افزار اجرا می‌شوند.
به طورمعمول در مجازی سازی یک سیستم عامل کامپیوتری می‌تواند به سیستم عامل‌های متفاوت دسترسی داشته باشد.
برنامه های اجراشده در سیستم مجازی سازی به نظر می‌رسند که آن‌ها در دستگاه اختصاصی خود هستند.
درسیستم عامل های مهمان کتابخانه ها و برنامه‌ها به صورت منحصر به فرد اجرا می‌شوند.

hypervisior یک برنامه برای ایجاد و استفاده از ماشین‎‌های مجازی است که در ادامه به معرفی بیشتر آن‌ها می‌پردازیم.
دلایل زیادی وجود دارد که چرا سازمان ها و شرکت ها مجازی سازی را در محاسبات خود استفاده می‌کنند.
رایج ترین کاربردی که می‌توان در حوضه مجازی سازی نام برد.
برای کامپیوترهای رومیزی این است که می‌توان برنامه های کاربردی مورد نیاز یک سیستم عامل را بدون نیاز به سویچ کردن یا ر اه اندازی مجدد به یک کامپیوتر دیگر راه‌اندازی کرد.

Virtualization

مزیت دیگری که در مجازی سازی سرور شما وجود دارد توانایی اجرای سیستم عامل های مختلف است. اما مزیت بزرگتری که مجازی سازی به شما ارائه می‌دهد این است که یک سیستم بزرگ را به چند بخش کوچک تقسیم می‌کند.
که می‌تواند از طریق چندین کاربر مختلف به روش بسیار کارآمدتری با برنامه هایی با نیازهای مختلف مورد استفاده قرارگیرد. مجازی سازی فناوری است که به شما امکان می دهد محیط های شبیه سازی شده چندگانه یا منابع اختصاصی از یک سیستم سخت افزاری فیزیکی را ایجاد کنید. نرم افزاری به نام hypervisor به طور مستقیم به آن سخت افزار متصل می‌شود.

و به شما اجازه می دهد تا ۱ سیستم را به محیط های جداگانه، متمایز و امن شناخته شده به عنوان ماشین های مجازی (VMs) تقسیم کنید.
این VMها در مجازی سازی به وسیله hypervisior برای جدا کردن منابع دستگاه از سخت افزار و به طور مناسب توزیع می‌شوند.
هم‌چنین مجازی سازی اجازه می‌دهد زمانی که چندین برنامه در یک ماشین مجازی درحالت اجرا هستند. بتوان در یک هاست دیگر به آن ماشین مجازی‌ها دسترسی پیدا کرد.

در حالت ایده آل، در مجازی‌سازی سرور, تمام VMهای مربوطه از طریق یک کنسول مدیریت مجازی مبتنی بر وب مدیریت می‌شوند. که همه چیز را سرعت می‌بخشد.
مجازی سازی به شما اجازه می دهد تا میزان توان پردازش، ذخیره سازی و حافظه را برای VMها تعیین کنید. و فضای آن‌ها بهتر از قبل محافظت می‌شود. زیرا VMها از سخت افزار پشتیبانی می‌کنند و یکدیگر را جدا می‌کنند.

hypervisior در مجازی سازی چیست؟

دوستان عزیز نکته‌ای که این‌جا جا داره بهش اشاره کنم اینه که شما برای این‌ که بتوانید به دنیای مجازی سازی سرورها و رایانش ابری ورود کنید.
باید با چندی از زیر ساخت های نرم افزاری مجازی سازی مرتبط مانند: Microsoft Hyper-V (http://microsoft.com/hyper-v)یا
VMware vSphere (http://www.vmware.com/uk/products/vsphere)
و یا (Citrix Xen Server (http://www.citrix.com/products/xenserver/overview.htmlآشنایی کامل داشته باشید.

توجه داشته باشید که کارکردن با این ابزارها در محیط مجازی سازی شده بسیار شیرین و لذت بخش است. به دلیل این‌که قابلیت‌ها و کاربردهایی را به شما ارائه می‌دهند که بسیار موثر خواهد بود.
مجازی سازی به شما این امکان را می‌دهد تا از منابع سخت افزاری نهایت استفاده را ببرید. در صرف هزینه صرفه جویی کنید و امنیت و پایداری را برای زیرساخت شبکه به همراه دارد.

hypervisior در مجازی سازی چیست

هایپرویزر چیست؟

hypervisior یک برنامه برای ایجاد و استفاده از ماشین‎‌های مجازی است که به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • Hypervisor هایپروایزر مستقل نوع ۱
  • Hypervisor یا هایپروایزر وابسته نوع ۲

در قدم اول شما برای این‌که یک رایانش ابر و محیط مجازی سازی شده داشته باشید.  باید بتوانید به محیط های مجازی سازی شده خود دسترسی داشته باشید.
Hypervisore این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید ماشین های مجازی خود را کنترل کنید. یعنی می‌توان در مجازی سازی با داشتن یک سخت افزار میزبانی چندین نوع سیستم عامل را به طور هم‌زمان داشت.
در اصل در مجازی سازی به چندین سیستم عامل این اجازه را می‌دهد تا بتوانند در کنارهم به صورت کاملا به صرفه از یک سخت افزار یکتا در محیط مجازی سازی استفاده کنند.

Hypervisor هایپروایزر مستقل نوع ۱

درنوع اول به طور مستقیم با نصب روی یک server و سخت افزار اجازه نصب و اجرای چند سیستم عامل مجازی دیگر را می‌دهد. چند نمونه از این نوع می‌توان به VMware ESXi و Citrix XenServer اشاره کرد.
نوع دوم در مجازی سازی از نوع hypervisior به شما امکان استفاده, نصب و راه اندازی Os های خود را می‌دهد. با توجه به این‌که این نوع روی سیستم عامل میزبان نصب می‌شود.
اگر این دو نوع را باهم مقایسه کنیم به این نتیجه خواهیم رسید که درنوع دوم Hypervisor به Os میزبان بسیار وابسته است.
در این‌حالت اگر برای آن مشکلی به وجود بیاید تاثیر خود را بر سایر سیستم عامل‌های مجازی سازی شده میزبان خواهد گذاشت. چند نمونه از نوع دوم Hypervisor را در مجازی سازی اگر اشاره کنیم.
می‌توان VMware Server و VMware Workstation Windows Virtual PC و Microsoft Hyper-V را نام برد.

ماشین مجازی چیست؟

یک ماشین مجازی معادل یک سیستم رایانه‌ای است که روی یک سیستم دیگری اجرا می‌شود. ماشین های مجازی در مجازی سازی ممکن است به تعداد زیادی از منابع دسترسی داشته باشند مانند محاسبات قدرت.
اما دسترسی محدودی ممکن است به حافظه ها, CPU و سایر USB هایی که با دستگاه مجازی مشترک هستند داشته باشند.
به طور معمول در مجازی سازی ببیشتر ماشین ها امکانات و منابع خود را با تقسیم منابع سرور به دست می‌آورند. اگر ماشین مجازی روی یک دیسک مجازی ذخیره می‌شود.
این ماشین مجازی در محیط مجازی سازی شده به‌عنوان یک تصویر دیسک دیده می‌شود. یک تصویر دیسک در مجازی سازی ممکن است حاوی فایل هایی برای یک ماشین مجازی برای بوت شدن باشد.
یا می تواند حاوی هر گونه نیاز ذخیره سازی خاص باشد.

دانلود pdf هایپر ویزور چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *