مادربرد چیست؟

مادربرد چیست

آشنایی با مادربرد

مادربرد یک مدار الکتریکی در رایانه است که اجزای سخت‌افزاری یک رایانه بر روی آن قرار می‌گیرد. و وظیفه برقراری ارتباط بین cpu یا همان واحد پردازنده مرکزی، رم، هارد دیسک و کارت گرافیک را برعهده دارد. در واقع mother board یک صفحه پلاستیکی است که تمام مدارهای اجزای مختلف سیستم رایانه را در خود جای داده است. تاریخچه تولید این صفحات به سال 1982 باز میگردد که اولین بار با کامپیوترهای شخصی به بازار عرضه گردیدند.

mother boardها انواع و اندازه‌های متفاوتی دارند که برای کامپیوترهای مختلفی طراحی‌شده‌اند. هر نوع mother board برای انواع مختلفی از پردازنده‌ها طراحی‌شده‌اند درنتیجه نمی‌توان هر نوع پردازنده‌ای را در هر نوع mother board قرارداد.
بر روی این صفحه چندین خط به رنگ‌های متفاوت دیده می‌شود که در اصطلاح به آن‌ها باس می‌گویند که وظیفه‌ دارند همه قطعات را به هم متصل کنند. یکی دیگر از وظایف مادربورد، کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمت‌های دیگر است.

اگر رایانه خود را بازکرده و مادربورد آن را بیرون بیاورید قطعا با دیدن قطعات مختلف کمی سردرگم خواهید شد. برای کار کردن با رایانه نیازی نیست تمامی قطعات آن را بشناسید.
با این‌حال خوب است که از برخی از قسمت‌های مهم آن و نحوه اتصال مادربرد به قسمت‌های مختلف یک سیستم رایانه‌ای به یکدیگر مطلع شوید.
احتمالا mother board رایانه شما چیزی شبیه به‌عکس زیر است.

اجزای مادربرد

  •  اسلات‌های پی سی آی (PCI)
  •  اسلات کارت گرافیک
  •  اتصال فن سی پی یو
  •  ورودی‌های یو اس بی
  •  پنل جلوی کیس
  •  نگهدارنده ی فن و هیت سینک
  •  ورودی پاور
  •  پورت های اکسترنال
  •  اسلات ای دی ای
  •  ورودی پاور
  •  باتری پشتیبانی
  •  اسلات های ساتا
  •  پل های مادر برد
  • اسلات های رم
  • سوکت سی پی یو

آشنایی با برخی از اجزای مادربرد

بایوس: رابطی بین نرم افزار و سیستم عامل با سخت افزارهای کامپیوتر می باشد که در داخل یک تراشه بر روی همه مادربوردها در کامپیوترهای شخصی سازگار با IBM قرار می‌ گیرد.
باتری پشتیبانی: باتری پشتیبانی برای توزیع برق به پردازنده و سایر قطعات، در مادربورد وجود دارد.
اسلات ساتا: برای اتصال کابل ساتا به mother board از آن استفاده می‌شود.
پل‌های mother board: این قطعات وظیفه کنترل و ایجاد هماهنگی بین سایر قطعات روی برد اصلی را بر عهده‌دارند.
اسلات رم: برای اتصال رم به مادربورد از اسلات رم استفاده می‌شود. در حال حاضر دو مدل رم با نام های DDR4 و DDR3 موجود است که در این میان رم های DDR4 رتبه ی بسیار بالاتری نسبت به نوع DDR3 دارند.
سوکت سی پی یو: این قسمت به‌طور مستقیم بر روی mother board لحیم می‌شود. ازآنجایی‌که اگر پردازند با سرعت‌بالا کار کند گرمای زیادی را تولید می‌کند درنتیجه یک سنسور گرمایی در کنار سوکت سی پی یو وجود دارد.

نگران نباشید لازم نیست که تمام کلمات اختصاری را به خاطر بسپارید.
نکته اصلی این است که به یاد داشته باشید مادربرد شامل واحد پردازش مرکزی، حافظه و تمام اتصالات بقیه سخت‌افزارهای سیستم رایانه‌ای است.

شاید این سوال برای شما هم پیش‌آمده باشد

آیا در لپ‌تاپ و تلفن هوشمند نیز مادربورد وجود دارد؟ بله. برد به‌کاررفته شده در این دستگاه‌ها به همان شیوه کار می‌کند.
سازندگان اصلی mother board چه کسانی هستند؟ برندهای مختلفی مادربوردهای متفاوتی تولید می‌کنند. از قبیل: اچ پی (HP)، اینتل (INTEL)، دل (DELL)، ایسوس (ASUS) و ای سر (ACER).

نتیجه گیری

در این مقاله با مادربرد آشنا شدیم و به وظیفه ی آن و از اجزایی که تشکیل شده است پی بردیم. ما سعی داریم تا شما را با دنیای تکنولوژیی بیشتر آشنا کنیم.
لازم است بدانید که مادربورد گیمینگ با مادربورد معمولی چه تفاوت هایی دارند. اولین تفاوت این مادربوردها که به وضوح دیده می شود در شکل ظاهری آن ها است. بردهای گیمینگ بسیار زیباتر از بردهای معمولی هستند.

اما فقط محدود به این موضوع نیست و در تمامی اجزایی که بر روی برد قرار دارند مانند قابلیت ها و امکانات، حرارت گیر، کارت صدا، رم، کارت گرافیک نیز بایکدیگر متفاوت هستند.
در پایان امیدواریم این مقاله نیز برای شما مفید بوده باشد و تا حدی در زمینه انتخاب mother board کمک کرده باشد.

البته به این موضوع توجه داشته باشید که mother board باید متناسب با سایر قطعات سیستم شما باشد، بهتر است با توجه به شرایط اقتصادی مدلی را انتخاب کنید که امکان ارتقا داشته باشد.
توجه نمایید که در این میان تولید کنندگانی وجود دارند که مادربوردهای گیمینگ ارزان قیمتی را تولید می کنند که با بررسی قیمت و ویژگی آن ها متوجه خواهید شد تفاوت چندانی با نمونه معمولی ندارند.
تصمیم نهایی با شماست اگر احتیاج به مشاوره با کارشناسان متخصص در حوزه آی تی داشتید می توانید با شرکت دانش بنیان رها تماس بگیرید تا کارشناسان ما مشاوره لازم را به شما ارائه دهند.

در یک‌ قدمی حرفه‌ای شدن هستید با ما همراه باشید.

دانلود pdf مادربرد چیست

4.6/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *