افزایش بهره وری با استفاده از مزایای مجازی سازی سرور

مزایای-مجازی-سازی-سرور

این روزها مجازی سازی سرور بیشتر یک نیاز اساسی است تا یک مفهوم سخت و پیچیده. فناوری مجازی سازی انقلابی در دنیای سرور و برنامه‌ها به وجود آورده است و این تکنولوژی برای عملکرد کارآمد دیتاسنتر بسیار ضروری است. اما آیا دلایل استفاده از مجازی سازی سرور توسط سازمان های بزرگ را می‌دانید؟ استفاده از مزایای مجازی سازی سرور چگونه به افزایش بهره وری کمک می‌کند؟
در سال 2022 موضوع مجازی سازی سرور بسیار پیچیده‌تر از زمانی است که این مفهوم برای اولین بار در دو دهه پیش معرفی شد. با این حال، ستفاده از مجازی‌ سازی به همراه رایانش ابری چندین سرویس جدید و انعطاف‌پذیر مانند: زیرساخت به‌ عنوان سرویس (IaaS)، نرم‌افزار به‌عنوان سرویس (SaaS) و پلتفرم به ‌عنوان سرویس (Paas) به وجود آورده است.

مجازی سازی سرور چیست؟

مجازی سازی سرور یعنی تقسیم یک سرور واحد به چندین سرور مجازی کوچک و مستقل. این فرآیند به سرورهای جدید یا اضافی نیاز ندارد. و طبق فرایندی سرور موجود را به چندین سرور مجازی مجزا تقسیم می‌کند که هر کدام از این سرورها عملکرد مستقل و جداگانه دارند. به عبارتی دیگر مجازی سازی سرور یعنی مستقل کردن سرویس دهنده های نرم افزاری و سیستم عامل‌ها از سخت افزار یک سرور

سرورها میزبان فایل‌ها و برنامه‌ها هستند و قابلیت‌هایی را برای استفاده از آن‌ها فراهم می‌کنند. سرور وظیفه پردازش سیستم را برعهده دارد و داده‌ها را به رایانه‌های دیگر در یک شبکه محلی (LAN) یا شبکه گسترده (WAN) انتقال می‌دهد. آن‌ها اغلب بسیار قدرتمند هستند و وظایف پیچیده را به راحتی انجام می‌دهند. با استفاده از مزایای مجازی سازی سرور میتوان چندین سیستم عامل کاربر به شکل همزمان روی یک میزبان سخت افزاری قرار داد.

انواع مجازی سازی سرور

به طور کلی، هدف فناوری‌ مجازی‌سازی سرور فقط و فقط یک چیز است: بهینه سازی و مستقل کردن سرویس دهنده‌های نرم افزاری. هر سازمان با توجه به نیازها و محدودیت‌های خود به یک رویکرد خاص برای مجازی سازی نیاز دارد.

  • مجازی سازی کامل: برای ایجاد و نگهداری ماشین‌های مجازی مستقل از یک hyper visor استفاده می‌شود که با سیستم عامل‌های مختلف کار می‌کند. از زمانی که Intel و AMD پردازنده‌های جدیدی در اواسط دهه 2000 توسعه داده‌اند، مجازی‌سازی کامل به یک رویکرد غالب در بیشتر سازمان تبدیل شده است.
  • مجازی سازی پارا (Paravirtualization): رویکرد مجازی سازی پارا که گاهی اوقات به آن PV هم می‌گویند، کمی متفاوت است. این نوع مجازی سازی از یک رابط برنامه نویسی کاربردی (API) برای ارسال فراخوان میان hyper visor و سیستم عامل استفاده می‌کند. این بدان معناست که ماشین‌های مجازی برای به اشتراک گذاری منابع می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کند.
  • مجازی سازی OS: این رویکرد در سطح سیستم عامل بدون hyper visor انجام می‌شود. در عوض، سیستم عامل سرور فیزیکی دارای قابلیت مجازی سازی است که چندین محیط کاربری به نام کانتینر ایجاد می‌کند.

استفاده از مجازی سازی سرور

مجازی سازی سرور چگونه کار می‌کند؟

برای راه اندازی سرور مجازی ابتدا باید یک ماشین مجازی سازی راه‌اندازی شود. در این امر لازم است تا نرم افزار Hypervisor نصب گردد که نقش اصلی آن ایجاد یک لایه مجازی سازی است که پردازنده‌ها، رم و سایر منابع فیزیکی را از نمونه‌های مجازی آن‌ها جدا می‌کند. هنگامی که Hypervisor را روی دستگاه میزبان نصب کردید، می‌توانید از آن برای شبیه‌ سازی منابع فیزیکی و ایجاد یک سرور مجازی جدید استفاده کنید. انواع مختلفی از مجازی سازی سرور وجود دارد و تمایز بین آن‌ها عمدتا بر اساس سطح ایزوله‌ای است که ارائه می‌دهند.

دلایل اهمیت مجازی سازی سرور چیست؟

مجازی سازی سرور به طور قابل توجهی از سرورهای متمایز برای اجرای برنامه، کارآمدتر است. این فناوری نه تنها تعداد سرورهای فیزیکی مورد نیاز را کاهش می‌دهد، بلکه مدیریت آن‌ها را آسان تر می‌کند. و از به هدر رفتن منابع در مقیاس وسیع جلوگیری می‌کند. در ادامه به مزایای بی‌شمار استفاده از مجازی سازی سرور می‌پردازیم و به شما می‌گوییم که چرا باید از این فناوری استفاده کنید.

مزایای مجازی سازی سرور

  • به حداقل رساندن هزینه‌ها

مجازی سازی سرور با استفاده حداکثری از منابع موجود، هزینه‌ها را به حداقل می‌رساند. این امر تعداد سرورهای فیزیکی مورد نیاز را کاهش می‌دهد، هزینه‌های مدیریتی را به حداقل می‌رساند، و انرژی مورد نیاز برای اجرای سرورها را کاهش می‌دهد.

  • راه اندازی سریع سرور

از آنجایی که بیشتر برنامه‌ها و پلن های جدید در یک سازمان به یک سرور مستقل نیاز دارد، معمولا راه‌اندازی آن به معنای خرید و نصب یک سرور فیزیکی جدید است. این فرایند اغلب زمان بر است و نصب آن هفته‌ها طول می‌کشد. از طرفی دیگر، راه اندازی سرورهای مجازی بسیار ساده و سریع است و با استفاده از مزایای مجازی سازی سرور دیگر نیازی به نصب سرور جدید نخواهید داشت.

  • صرفه جویی در انرژی

سرورها برای خنک کردن انرژی زیادی مصرف می‌کنند. از آنجا که مجازی سازی سرور تعداد سرورهای مورد نیاز را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد، این امر منجر به کاهش هزینه‌های انرژی نیز خواهد شد.

  • ایجاد امنیت بیشتر

مجازی سازی سرور به طور مداوم تهدیدات را اسکن می‌کند و در صورت رخ دادن هرگونه ناهنجاری هشدار می‌دهد. مجازی سازی با قابلیت شناسایی ویروس ها و عناصر مخرب، محافظت از سرور و کل شبکه را بسیار آسان می‌کند.

  • نگهداری و پشتیبانی آسان

مدیریت و نگهداری سرورهای مجازی در زمان واقعی انجام می‌شود. پشتیبانی سرور مجازی همواره برای شناسایی مشکلات، بهینه سازی استفاده از منابع، جلوگیری از خرابی سخت افزار و حفظ سرورهای مجازی راه حل‌های کارآمدی ارائه می‌دهد.

استفاده چندین نفر به طور اشتراکی از سرور و بالا بردن بهره وری

مجازی سازی به بهبود بهره وری کمک می‌کند. سازمان‌ها با استفاده از مزایای مجازی سازی سرور می‌توانند چندین سیستم عامل و برنامه را روی یک سرور واحد اجرا کنند. مزایای این اقدام شامل صرفه جویی در مقیاس و کارایی بیشتر می‌باشد.

معایب مجازی سازی سرور

  • سرورها فضای زیادی را اشغال می‌کنند
  • به مراقبت نیاز دارند.
  • باید در محیطی خنک و عاری از گرد و غبار نگهداری شوند.

مجازی سازی سرور چیست

مدیریت مجازی سازی سرور

مدیریت مجازی سازی در سراسر سازمان مستلزم ترکیبی از سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های دقیق و ابزارهای قدرتمند است. مزایای مجازی سازی سرور بسیار قابل توجه است، اما هزینه‌ها و پیچیدگی‌هایی را نیز باید برای راه اندازی آن در نظر گرفت. هر سازمانی که برای اولین بار قصد دارد از مجازی سازی استفاده کند، باید درک روشنی از چرایی و شرایط این فناوری داشته باشد. پیش از این، سازمان‌هایی که تجربه استفاده از مجازی‌سازی را داشته اند، می‌دانند که چرا و چگونه گسترش مجازی‌سازی به سود کسب‌وکارها است و در مسیر پیشرفت آن‌ها موثر واقع می‌شود.

آینده مجازی سازی سرور چگونه خواهد بود؟

مجازی سازی به خودی خود یک مفهوم جدید نیست. هرچند معرفی و استفاده از این فناوری مدتی طول کشید، اما رشد مجازی سازی سرور در سال‌های گذشته بسیار سریع بوده است. شرکت‌ها متوجه شدند که منابع خود را بی دلیل هدر می‌دهند و از مجازی‌سازی به عنوان راهی برای یکپارچه‌سازی عملیات فنی کسب ‌و کارشان استفاده کردند. با در نظر گرفتن این موضوع، پیاده سازی فرایند مجازی سازی سرور می‌تواند شما را برای انجام کارهای بعدی و پیشرفت شغلی آماده کند.

اقدامات لازم برای مجازی سازی

قبل از اینکه وارد دنیای مجازی سازی و بهره وری از مزایای مجازی سازی سرور شوید، یک برنامه داشته باشید. سخت افزارهای خود را ارزیابی کنید. تعداد سیستم‌ها و برنامه‌هایی را که باید مجازی‌سازی شوند را تعیین کنید و همچنین زیرساخت‌ها را بررسی نمایید. قبل از هر راه اندازی مجازی سازی به یک دوره آزمایشی نیاز دارید. قبل از راه اندازی مجازی سازی در یک سازمان، تیم IT مجموعه باید دانش کاملی از فرایند آن داشته باشد. مجازی سازی باید بر اساس نیازهای کسب و کارها انجام شود و ابزارهای مدیریت IT باید به طور مناسب از مجازی سازی پشتیبانی کنند. و درنهایت هم راه اندازی این فرایند را به یک تیم متخصص بسپارید تا از خرابی های احتمالی پیشگیری نمایید. مجموعه دانش بنیان رها با جمع اوری متخصصان ماهر در این زمینه به عنوان مرجع مجازی سازی در ایران شناخته شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این باره میتوانید با ما تماس حاصل فرمایید و به صورت رایگان مشاوره دریافت کنید.

نتیجه گیری

به طور کلی، فرایند مجازی سازی سرورها برای تمام مشاغل یک گام مثبت و مفید است. پس از در نظر گرفتن معایب و مزایای مجازی‌ سازی سرور، در مورد اینکه آیا چنین فرایندی برای کسب‌ و کار شما مناسب است یا خیر، تصمیم گیری نمایید. حال با آگاهی از مزایای زیاد مجازی‌سازی سرور، چرا نباید از آن استفاده کنیم؟ جهت کسب اطلاعات در رابطه با تفاوت مجازی سازی سرور با سرور فیزیکی روی لینک موجود کلیک نمایید.

دانلود pdf مزایای مجازی سازی سرور

5/5 - (9 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *