بیان تفاوت مجازی سازی سرور با سرور فیزیکی

تفاوت مجازی سازی سرور با سرور فیزیکی

سازمان‌ها برای برنامه‌ها و داده‌های خود به راه‌حل‌های پردازش و ذخیره‌سازی ایمن، قابل‌ اعتماد و با کارایی بالا نیاز دارند. بررسی‌های اخیر نشان داده است که موضوعاتی از قبیل: بازیابی و استمرار تجارت و مدیریت هزینه ها مدیران فناوری اطلاعات را به سمت تحقیق درباره‌ی تفاوت مجازی سازی سرور با سرور فیزیکی سوق داده‌اند. مدیریت مدرن فناوری اطلاعات وظیفه دارد راه‌حل‌های پردازش و ذخیره‌سازی داده‌های مقرون‌ به‌ صرفه را پیدا کند.
تصمیم‌گیری در مورد مجازی‌ سازی سرور یا سرورهای فیزیکی به دلیل نیازهای پیچیده تجاری و جوانب مثبت و منفی که به هر گزینه متصل هستند. در بسیاری از سازمان‌ها انتخاب ساده‌ای نیست.

تفاوت مجازی سازی سرور با سرور فیزیکی

سرور فیزیکی قطعه‌ای از تجهیزات است که داده‌ها در آن ذخیره و خوانده می‌شوند. در صورتی که مجازی سازی سرور یعنی مستقل کردن سرویس دهنده‌های نرم افزاری و سیستم عامل‌ها از سخت افزار یک سرور، یا به عبارتی راه اندازی یک سرویس و یا سیستم عامل بر روی یک بستر واسطه است. این کار اجازه می‌دهد تا منابع سرور فیزیکی بین بارهای کاری مختلف برای حداکثر کار آیی و صرفه‌جویی در هزینه تقسیم شود.

جوانب مثبت و منفی سرورهای فیزیکی

سرورهای فیزیکی عموما توسط کارکنان IT مدیریت و نگهداری می‌شوند. و دائما نیازمند پشتیبانی و به‌روزرسانی هستند. تیم فناوری اطلاعات در هر سازمان دسترسی کامل به منابع سرور فیزیکی دارد. که می‌تواند ببسته به نیاز شما، سرور را به‌طور کامل به مشخصات و الزامات تجاری خود تنظیم و پیکربندی کنند. سرور فیزیکی ممکن است در محل کار و یا در یک مرکز دیتا سنتر مناسب قرارگرفته باشد. مهم‌ترین تفاوت مجازی سازی سرور با سرور فیزیکی در فضا و تجهیزات لازم برای نگهداری و پشتیبانی از سرورها است.

سرور فیزیکی

جوانب منفی سرورهای فیزیکی

  • به فضای فیزیکی نیاز دارد.
  • هزینه نسبتا بالایی برای خرید، نگهداری و تعمیر سخت‌افزار دارد.
  • کارکنان IT مسئولیت تنظیم، پیکربندی و نگهداری را به‌طور مداوم بر عهده‌ دارند.
  • اگر در پیکربندی یا تعمیرات به مشکل‌ برخورید لازم است تا به استخدام پیمانکار یا فروشنده نیاز داشته باشید.

جوانب سرورهای مجازی 

مجازی سازی سرور عبارت است راهکار و روشی که سبب می‌شود چندین سیستم عامل کاربر به شکل همزمان روی یک میزبان سخت افزاری قرار گیرد. به شکل غالب کار مجازی سازی توسط یک نرم افزار صورت گرفته و سبب اجرای برنامه کاربردی بر روی سخت افزارهای متفاوتی که وجود فیزیکی ندارند را امکان پذیر می‌کند. امروزه با استفاده از تفاوت مجازی سازی سرور با سرور فیزیکی شما به راحتی می‌توانید در بازه زمانی کوتاهی حتی با روش‌ها و قابلیت‌های clone و template می‌توان بازه زمانی جهت نصب سیستم عامل را نیز حذف کنید. در ادامه به معرفی ویژگی های این روش خواهیم پرداخت.

  1. صرفه جویی در مصرف انرژی
  2. کاهش میزان فضای مصرفی در دیتا سنتر
  3. استفاده چندین نفر به طور اشتراکی از سرور و بالا بردن بهره وری
  4. صرفه جویی در مقدار فضای مورد نیاز جهت مکان‌های سرویس دهنده ها
  5. مدیریت بهتر شبکه و ایجاد انعطاف پذیری
  6. افزایش ظرفیت شبکه و انعطاف پذیری بیشتر آن
  7. فرآیند نگهداری و پشتیبانی آسان‌
  8. افزایش و بازدهی بیشتر توان عملیاتی با استفاده از سرور مجازی
  9. ایجاد امنیت بیشتر سیستم‌ها
  10. کاهش پیچیدگی های عملیاتی
  11. کاهش هزینه خرید سخت افزاری

سرور مجازی

نگاهی به تفاوت مجازی سازی سرور با سرور فیزیکی

سیسکو تخمین می‌زند که تا چند سال دیگر، 86 درصد از حجم کاری مشاغل در ابر میزبانی خواهد شد. در حال حاضر، بسیاری از سازمان ها از روش ترکیبی برای ذخیره سازی داده ها استفاده می‌کنند. که شامل ترکیبی از سرورهای فیزیکی و مجازی است. سود اصلی مجازی سازی صرفه جویی در هزینه است. مطالعات موردی نشان می‌دهد که شرکت ها می‌توانند با انجام مجازی سازی سالانه به ده ها یا حتی صدها هزار دلار سود بیشتر برسند. داده های بسیاری از سازمان ها به سرعت در حال افزایش است که می تواند چالش های مربوط به فضا را برای تیم های IT به وجود آورد. اگر فضای کافی برای ذخیره سازی، نگهداری و کنترل دمای سرورهای خود را ندارید، به احتمال زیاد زمان آن رسیده است که به بررسی تفاوت مجازی سازی سرور با سرور فیزیکی بپردازید.

  • کاهش هزینه خرید یک سرور سخت افزاری برای هر سیستم عامل و یا سرویس دهنده ای
  • ایزوله کردن انواع سرویس‌ها و سرویس دهنده ها بر روی یک سخت افزار
  • استفاده بهینه از منابع سرورهای موجود و کاهش هزینه برق و سرمایش
  • مدیریت یکپارچه و انعطاف پذیری سیستم‌ها
  • تخصیص منابع موجود اعم از پردازشگر، حافظه، کارت شبکه، و هارد دیسک به هر ماشین مجازی به میزان مورد نیاز و تغییر آن در صورت لزوم
  • کاهش میزان فضای اشغال شده توسط سرورها
  • کاهش Down Time در شبکه

نتیجه گیری

در گذشته قبل از ایجاد فناوری مجازی سازی سرور، ادارات و سازمان‌ها جهت امور کاری خود از یک برند خاص سرورهای سخت افزاری و همین طور تجهیزات و وسایل مربوطه استفاده می‌کردند. اما امروزه با آگاهی سازمان ها نسبت به تفاوت مجازی سازی سرور با سرور فیزیکی می‌توانید به هر شکل از سروری که تمایل دارید استفاده کنید. حتی با مجازی سازی سرور به راحتی می‌توانید از یک سخت افزار به سخت افزار دیگر انتقال پیدا کنید. توجه نمایید که امنیت سرورهای فیزیکی یا مجازی شما تا حد زیادی به پیکربندی، دانش کارکنان و محیط بستگی دارد. برای بسیاری از سازمان ها با حداقل بودجه یا سخت افزار، جابجایی به مجازی سازی می‌تواند دستاوردهای قابل توجهی در حفاظت از امنیت ایجاد کند.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *