چرا باید از سرورهای ابری استفاده کنیم؟

سرورهای ابری

بعضی چیزها هیچوقت جایگزین ندارند. آلبوم عکس‌های خانوادگی، اولین نقاشی کودک و چیزهای دیگر. همه این‌ها واقعا خاص و بی بدیل هستند، اما فقط این‌ها نیستند که از دست دادن آن‌ها فاجعه بار خواهد بود! یک لحظه به این فکر کنید که اگر داده‌های مهم شرکت شما از بین برود چه اتفاقی می افتد. این اتفاق بیشتر چه کسانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد؟ چگونه سرنوشت شرکت را تغییر می دهد؟
اینکه دستگاه‌های فیزیکی با توجه به حساسیت داده‌هایی که در آن‌ها ذخیره می‌شود، ممکن است آنطور که باید امن نباشند، خیلی دور از ذهن نیست. خطرات متعدد داخلی و خارجی همواره داده‌ها را تهدید می‌کنند؛ با این حال همیشه راه هایی برای محافظت از آن‌ها در برابر چنین خطراتی وجود دارد. اگرچه سرورهای ابری ممکن است ناآشنا به نظر برسد، اما به محبوبیت زیادی دست یافته است. در واقع، رایانش ابری رشد سریعی را در میان بخش‌های دیگر فناوری اطلاعات در جهان تجربه کرده است. از سال 2018 تعداد کسب‌ و کارهایی که از روش‌های ابری استفاده می‌کنند، بیش از 80 درصد افزایش یافته است.

سرورهای ابری چیست؟

سرور ابری یک سرور مجازی است که در یک محیط رایانش ابری اجرا می‌شود. از طریق یک پلتفرم رایانش ابری با استفاده از اینترنت، میزبانی و تحویل داده می‌شود و می‌توان از راه دور به آن دسترسی داشت. همه این‌ها به لطف مجازی سازی امکان پذیر است. سرور های ابری همچنین به عنوان سرور مجازی نیز شناخته می‌شوند. سرور ابری تمام نرم افزارهای مورد نیاز برای اجرا را دارند و می‌توانند به عنوان واحدهای مستقل عمل کنند.

سرورابری یک منبع سرور متمرکز است که میزبانی شده و معمولا از طریق یک شبکه اینترنت ارائه می‌شود و در صورت تقاضا توسط چندین کاربر قابل دسترسی است. سرورهای ابری می‌توانند تمام عملکردهای مشابه یک سرور فیزیکی سنتی را انجام دهند و قدرت پردازش، ذخیره سازی و برنامه‌های کاربردی را ارائه دهند.

چرا به آن سرور ابری می‌گویند؟

وقتی گفته می‌شود یک سرور در فضای ابری قرار دارد، به این معنی است که از طریق شبکه‌ و اینترنت تحویل داده می‌شود. سرور ابری یکی از برجسته‌ترین نمونه‌های یک منبع رایانش ابری به همراه ذخیره‌سازی، پایگاه‌های داده، شبکه و نرم‌افزار است. سرورهای ابری می‌توانند در هر نقطه از جهان قرار داشته باشند و خدمات را از راه دور از طریق یک محیط رایانش ابری ارائه دهند. این درست نقطه مقابل سرورهای سنتی است که معمولا برای استفاده انحصاری در محل سازمان تنظیم می‌شوند.

کاربردهای سرور ابری

مزایای استفاده از سرورهای ابری یکی از موضوعات اساسی در حوزه زیرساخت مجازی است. با استفاده از یک سرور ابری، داده‌ها و سایر منابع در چندین دستگاه مختلف پخش می‌شوند و می‌توان از راه دور به آن‌ها دسترسی داشت. سرور ابری این قابلیت را دارند که تمامی عملکردهای سرورهای سنتی مانند: پردازش، ذخیره سازی و اجرای برنامه‌ها را انجام دهند. سرورهای ابری را می‌توان در سرتاسر جهان قرار داد و از خدمات بیشمار آن از راه دور استفاده کرد. سرور ابری از نرم افزار مجازی سازی به منظور تقسیم سرور فیزیکی به چندین ماشین مجازی استفاده می‌کنند.

سرور ابری ثبات و امنیت را به همراه دارد. کاربر با استفاده از این سرورها منابع بیشتر و خدمات سریع‌تری نسبت به سرور فیزیکی دریافت خواهد کرد. علاوه بر این، با افزودن حافظه و فضای دیسک، ارتقا آن بسیار آسان و سریع است. سرورهای ابری پایدار، سریع و ایمن هستند. این سرورها از مشکلات سخت افزاری که در سرورهای فیزیکی وجود دارد، جلوگیری می‌کنند و احتمالا پایدارترین گزینه برای مشاغلی هستند که بودجه‌ کمی به بخش IT خود اختصاص می‌دهند.

سرور ابری چگونه کار می‌کند؟

سرور ابری از طریق مجازی سازی امکان پذیر می‌شود. نرم افزاری به نام Hypervisor برای اعمال مجازی سازی بر روی سرورهای فیزیکی نصب می‌شود. ادغام منابع با هم برای ایجاد سرورهای مجازی انجام می‌شود. سپس این منابع مجازی از طریق ابر برای استفاده مشترک در یک سازمان یا چندین سازمان استفاده می‌شود.

این رویکرد به عنوان سرویس IaaS شناخته می‌شود. سازمان‌هایی که از IaaS استفاده می‌کنند مجبور به مدیریت سخت افزارها نیستند و می‌توانند آن‌ها را بر حسب تقاضا از طریق یک ابر عمومی دریافت کنند. سرورهای ابری را می‌توان به عنوان سرورهای اختصاصی توسط یک ارائه دهنده ابر نیز تنظیم و استفاده کرد.

مزایای سرورهای ابری

معایب و مزایای استفاده از سرورهای ابری

سرورهای ابری صنعت فناوری اطلاعات را متحول کرده‌اند. شرکت‌های بی‌شماری راه ‌اندازی‌های سنتی سرور و زیرساخت را کنار گذاشته اند تا از این فناوری جدید استفاده کنند. چهار مزیت اصلی باعث محبوبیت این سرورها می‌شوند:

مقرون به صرفه

یکی از مزایای استفاده از سرور های ابری این است که توسط ارائه دهندگان مدیریت می‌شوند. به همین جهت استفاده از این سرورها برای یک شرکت بسیار کم هزینه‌تر از نگهداری زیرساخت ابری به صورت مستقل‌ است.

شرکت‌ها با به اشتراک گذاری منابع سرور با دیگران در هرینه‌ها صرفه جویی می‌کنند و فقط برای منابعی که استفاده می‌کنند هزینه می‌پردازند. در رواقع، با استفاده از سرورهای ابری، سازمان‌ها فقط برای آنچه نیاز دارند هزینه پرداخت می‌کنند و هزینه‌های ناشی از نگهداری  سرور را کاهش می‌دهند. سرور های ابری به سخت افزار گران قیمت، نصب نرم افزارهای زمان بر و زیرساخت IT نیاز ندارند. همه این نیازها توسط ارائه‌دهنده ابری ارائه می‌شود و کسب‌وکارها و شرکت‌ها را از زمان، پول و تلاش اضافی رها می‌کند.

راحتی

منابع ابری اغلب می‌توانند در عرض چند دقیقه تهیه شوند و مدیریت آن‌ها به راحتی از طریق یک کنترل پنل یا API انجام شود. وقتی تیم‌ فناوری اطلاعات دیگر نیازی به نگهداری زیرساخت‌های پیچیده در محل نداشته باشد. منابع برای کارهای دیگر آزاد می‌شود و کاربران می‌توانند از هر کجا به داده‌ها دسترسی داشته باشند.

مقیاس‌پذیری

با تغییر نیازهای محاسباتی و ذخیره‌سازی داده‌ها، سرور های ابری می‌توانند به سرعت برای پاسخگویی به تقاضا اقدام کنند. سرور های ابری می‌توانند اندازه خود را براساس افزایش یا کاهش حجم کار تنظیم کنند که به این کار مقیاس پذیری می‌گویند. اگر یک کسب و کار یا شرکت رشد کند یا تغییراتی در روند آن ایجاد شود، سرور های ابری این قابلیت را دارند که با توجه به نیازهای فعلی، مقیاس را بزرگ‌تر یا کوچک‌تر کنند.

اگر چه این ویژگی در سرورهای اختصاصی نیز موجود می‌باشد اما بسیار زمان‌بر، گران و طاقت فرسا است. در حقیقت، مقیاس نشان دهنده قابلیت یکپارچه سازی سرورهای ابری است و کاربران می‌توانند منابع مورد نیاز خود را برای برآوردن نیازهای در حال تغییر تنظیم کنند.

قابلیت اطمینان

سرورهای ابری عملکردی مشابه سرورهای اختصاصی ارائه می‌دهند. از آنجایی که ابر روی چندین سرور در یک محیط مشترک اجرا می‌شود، این فرایند حتی در صورت خرابی یک مولفه می‌تواند ادامه یابد.

امنیت

گزینه‌های امنیتی سرور های ابری ابری شامل فایروال، نرم‌افزار آنتی ویروس و برنامه‌های نظارتی می‌باشد. از مزایای استفاده از سرورهای ابری می توان به امکان ارتباط بی وقفه و راه اندازی سریع شبکه اشاره کرد.

مجازی سازی

سرورهای ابری می‌توانند فیزیکی یا مجازی باشند. گزینه‌های نرم افزار مجازی سازی شامل: VMware، Parallels و Hyper-V است.

امنیت پیشرفته

امنیت داده‌ها اولویت اصلی شرکت‌هاست و این سطح از امنیت می‌تواند به سادگی با یک سرور ابری فراهم می‌شود. سرور ابری رمز گذاری داده‌ها (Single-Sign On, Two-Factor Authentication)، بکاپ گیری و بسیاری از ویژگی‌های امنیتی دیگر را ارائه می‌دهد. با استفاده از سرور ابری مهم نیست که چه خطرات و اتفاقاتی سخت افزارها را تهدید می‌کنند، داده‌ها همیشه در محیطی امن و سالم قرار دارند. انتقال داده‌ها و فایل‌های حساس با سرورهای ابری آسان‌تر و ایمن‌تر است.

دسترسی نامحدود 

سرورهای ابری این امکان را برای کاربران فراهم می‌کنند که در هر زمان و هر مکان و از در هر دستگاهی به داده‌ها دسترسی داشته باشند. کارمندان می‌توانند با استفاده از چند دستگاه در مکان‌های مختلف روی پروژه‌ها کار کنند، فقط کافی است به اینترنت متصل شوید. این دسترسی نامحدود، انعطاف پذیری و آزادی بیشتری را برای کاربران به ارمغان می‌آورد.

همکاری متمرکز

داده‌ها در سرور های ابری متمرکز هستند و می‌توان آن‌ها را با سایر کاربران در پروژه‌ها به راحتی به اشتراک گذاشت. این موضوع باعث می‌شود تا همکاران یک مجموعه یا شرکت تعامالات راحت‌تر و بهتری با یکدیگر داشته باشند که این خود باعث روند بهتر و پیشرفت سریع پروژه‌ها می‌شود. داده‌های مورد نیاز پروژه در دسترس همه افراد قرار می‌گیرد و با همکاری موثر کارایی سازمان بهبود می‌یابد. مزایای استفاده از سرورهای ابری بسیار بیشتر از معایب آن است؛ اما ممکن است در برخی از سازمان‌ها سرور های ابری تمام نیازهای آن‌ها را برآورده نکند.

خرید سرورهای ابری

تفاوت بین سرورهای ابری و سرور سنتی چیست؟

به طور کلی ابر به معنای اینترنت است. ابرهای زیادی به صورت عمومی و چه خصوصی وجود دارند که توسط مجموعه‌ای از سرورها منابع محاسباتی را از طریق شبکه ارائه می‌کنند. یک سرور ابری را می‌توان با یک سرور سنتی و اختصاصی مقایسه کرد. در حالی که منابع یک سرور ابری توسط کاربران زیادی به اشتراک گذاشته می‌شود، سرور اختصاصی برای استفاده انحصاری توسط یک شرکت طراحی شده است و باید توسط آن سازمان راه اندازی و مدیریت شود. این در صورتی است که سرور ابری می‌تواند تحت مالکیت و مدیریت شخص ثالث باشد.

انواع سرورهای ابری کدامند؟

شرکت‌های بزرگ و کوچک گزینه‌های زیادی برای انتخاب سرور ابری مناسب دارند. سرور های ابری برای نیازها و بودجه‌های خاص بهینه شده‌اند و آنچه برای یک شرکت بین المللی کار می‌کند ممکن است برای یک شرکت کوچک ​​مناسب نباشد. بر اساس نیاز هر سازمان یک سرور ابری وجود دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید.

ابر عمومی

سرورهای ابری معمولا از طریق ابر عمومی راه اندازی می‌شوند. در این سناریو، یک ارائه دهنده شخص ثالث مدیریت سرورها و سایر زیرساخت‌ها را برعهده دارد و به مشتریان خود امکان دسترسی به خدمات محاسباتی را بر اساس نیازها می‌دهد.

ابر خصوصی

یک شرکت می‌تواند از سرور های ابری خود به صورت خصوصی میزبانی کند. این منابع سرور با سازمان‌های دیگر به اشتراک گذاشته نمی‌شوند. اما از آن‌جایی که در فضای ابری هستند، کارمندان می‌توانند معمولا از طریق اینترانت شرکت یا VPN از راه دور به آن‌ها دسترسی داشته باشند.

ابر ترکیبی

ابرهای عمومی و خصوصی را می‌توان با سرورهای ابری داخلی و سرور ابری خارجی ترکیب کرد. این محیط ابری ترکیبی در صورت لزوم و برای حفظ امنیت، انعطاف پذیری بیشتری به شرکت‌ها می‌بخشد.

نتیجه گیری

در حالی که پذیرش اولیه سرورهای ابری به دلیل نگرانی‌های امنیتی بسیار آرام صورت گرفت. پیشرفت‌های اخیر در فناوری‌ رایانش ابری باعث شده است که مشاغل با هر اندازه‌ای به ابر مهاجرت کنند تا کارایی بهبود یابد و مقیاس‌پذیری بیشتر شود. امروزه بیش از یک سوم سازمان‌ها سرور ابری را یکی از سه اولویت اصلی سرمایه گذاری خود قرار داده‌اند. با توجه به مزایای استفاده از سرور ابری مانند: دسترسی و را اندازی آسان، پروژه‌های کسب‌وکار شما بسیار سازنده‌تر و کارآمدتر از قبل خواهد شد.

دانلود PDF مقاله سرورهای ابری

5/5 - (4 امتیاز)
یک نظر برای "چرا باید از سرورهای ابری استفاده کنیم؟" ارسال شده
  1. ahmad گفت:

    مرسی از انتشار مقاله درباره روش های نوین برای کسب و کارها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *