آیا معایب زیروکلاینت منجر به صرف نظر کاربران در استفاده از آن می‌شود؟

معایب زیروکلاینت

زیروکلاینت چیست و چه کاربردی دارد؟ این سوالی است که ممکن است به گوش شما هم رسیده باشد. با شناخت مزایا و معایب زیروکلاینت با این دستگاه کوچک و معجزه گر بیشتر آشنا خواهید شد. زیروکلاینت دستگاهی است که در عصر حاضر جایگزین که میتوان آن را جایگزین رایانه نمود و از طریق آن سرویس رایانه ای مورد نظر کاربران را به آن ها ارائه نمود. مهم ترین تفاوت زیروکلاینت با تین کلاینت این موضوع است که برای استفاده از تین کلاینت نیاز به اتصال به شبکه نیست و به تنهایی قادر به استفاده است. اما برای استفاده از زیروکلاینت لازم است تا به یک سرویس دهنده مرکزی و بستر شبکه متصل شوید.

مزایای استفاده از زیروکلاینت

طبق تحقیقات صورت گرفته شده بین استفاده از رایانه و زیروکلاینت محققان به این نتیجه رسیده اند که استفاده از زیروکلاینت مزایای بسیاری نسبت به رایانه خواهد داشت. استفاده از زیروکلاینت یا صفرمشتری برای سازمان ها و ارگان ها با تعداد کاربران زیاد پیشنهاد می‌شود. زیرا از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه تر است. همچنین به هنگام افزایش تعداد کاربران امنیت و حفظ اطلاعات بسیار حائز اهمیت می‌شود درنتیجه به دلیل امنیت بسیار بالای زیروکلاینت استفاده از آن پیشنهاد می‌شود.
اگر به دنبال دستگاهی با پشتیبانی بالا امنیتی مطمئن و مدیریتی آسوده هستید پیشنهاد ما به شما استفاده از زیروکلاینت در کسب و کار خود است.

از مزایای قابل توجه و لازم به ذکر زیروکلاینت ها می توان به کاهش چشم گیر ترافیک شبکه اشاره نمود. و همچنین اشغال فضای کمتر در محیط کاری منجر به محبوبیت این دستگاه در میان کاربران شده است. استفاده از زیروکلاینت به حفظ محیط زیست نیز کمک می‌کند و در کاهش مصرف برق و افزایش بهره وری تاثیر چشم گیریی دارد.

علاوه بر موارد بالا به مزایایی از جمله قیمت پایین تر نسبت به رایانه، استهلاک و خرابی کمتر ، امکان مانیتورینگ سیستم ها، امنیت و سرعت بوت بالا، عدم نیاز به ارتقا، محافظ در برابر بد افزار و ویروس ها و عدم نیاز به نصب تک به تک نرم افزارها و سیستم عامل برروی رایانه ها می‌توان اشاره نمود. درکنار مزایای بی‌شماری که زیروکلاینت‌ها دارند لازم است تا به بیان معایب زیروکلاینت ها نیز بپردازیم تا با تمامی جوانب مثبت و منفی زیروکلاینت ها آشنا شوید.

انواع زیروکلاینت

اندک معایب زیروکلاینت

عدم انعطاف پذیری

از آنجا که برخی از زیروکلاینت ها معمولا از همه پروتکل ها پشتیبانی نمی‌کند، منجر به محدودیت می‌شوند. مانند زیروکلاینت های s100. در این زیروکلاینت ها تنها از یک نوع پروتکل خاص استفاده می‌شود و سایر پروتکل های ارتباطی مانندRDP وPCoIP و یا Citrix را پشتیبانی نمی‌کنند. شما احتمالا باید از یک پروتکل خاص استفاه نمایید. البته قابل ذکر است که برخی از تولیدکنندگان به شما امکان می دهند پروتکل ها را تغییر دهید.

فاقد سیستم عامل

از آنجا که سیستم عاملی بر روی دستگاه وجود ندارد و سیستم عامل مدنظر بر روی سرور نصب می‌شود تا امکان استفاده از آن ایجاد شود، فقط می‌توانید آن‌‌ها را از طریق نرم افزار سازنده مدیریت کنید.

عدم ذخیره سازی داخلی

از جمله معایب زیروکلاینت میتوان به این موضوع اشاره نمود که زیروکلاینت ها فاقد فضای ذخیره سازی داخلی همچون هارد می باشند. بنابراین نمیتوان اطلاعات و فایلی در آن ها ذخیره کرد و تمامی اطلاعات برروی سرور ذخیره می‌شوند.

کیفیت پایین تصویر در برخی موارد

در بعضی از زیروکلاینت ها ممکن است کیفیت خروجی تصویر پایین باشد و یا تصویر با تاخیر نمایش داده شود. این مسئله دلایل مختلفی همچون پروتکل ارتباطی و پورت خروجی تصویر دارد. که ممکن است برای کاربرانی که کارهای گرافیکی سنگین انجام میدهند کمی آزار دهنده شود.

عدم کارایی مناسب بر بستر وایرلس

اکثر مواقع امکان استفاده از زیروکلاینت ها بر بستر وایرلس وجود ندارد. پس این موضوع شما را محدود مینماید.

کارایی بهتر بر بستر کابلی

اکثر مواقع امکان استفاده از زیروکلاینت ها بر بستر وایرلس وجود ندارد. به همین دلیل ما توصیه می‌کنیم جهت راه اندازی شبکه خود از بستر کابل استفاده کنید. چون به طور کلی شبکه های وایرلس پایداری کمتری دارند. بنابراین پیاده سازی زیروکلاینت ها بر بستر کابل کشی بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد. و همچنین از پایداری بیشتر برخوردار هستند.

عدم استفاده از چند مانیتور

در بعضی از مدل های زیروکلاینت امکان اتصال دو و یا چند مانیتور وجود ندارد. که یکی از بزرگترین معایب زیروکلاینت محسوب می‌شود. و برای کسانی که می‌خواهند از دو مانیتور همزمان استفاده کنند. و فضای تصویر بیشتری داشته باشند استفاده از این زیروکلاینت مناسب نیست.

کاربرد زیروکلاینت

نتیجه گیری

همانطور که در بالا اشاره شد هر دستگاهی دارای مزایا و معایب مختلفی است اما معایب زیروکلاینت به قدری کوچک هستند. و مزایای آن بسیار زیاد است که کاربران برای استفاده از زیروکلاینت از این معایب چشم پوشی می‌نمایند. و ترجیح به استفاده کردن از آن را به استفاده نکردن می‌دهند. زیروکلاینت ها از آن دسته از محصولاتی هستند که با توجه به نیاز‌های متفاوت مجموعه ها اعم از اداری، تجاری، آموزشی و حرفه‌ای تولید شده‌اند. بنابراین ما شاهد انواع و اقسام مختلف آن ها در بازار برای انواع نیازها هستیم.

موفقیت مجموعه تلاش های کوچکی است که هر روز به طر مداوم تکرار می‌شوند.

5/5 - (5 امتیاز)
3 نظر برای "آیا معایب زیروکلاینت منجر به صرف نظر کاربران در استفاده از آن می‌شود؟" ارسال شده
  1. کامپیوترمال گفت:

    ممنون از مطلب عالیتون. امکان داره در خصوص تفاوت زیروکلاینت و تین کلانیت هم مقاله ای ارائه بدید؟

    1. مهسا محمدزاده گفت:

      با سلام لینک مقاله مربوط به تفاوت تین کلاینت و زیرو کلاینت:
      https://rahaco.net/mag/learn-more-about-the-difference-between-zero-client-and-thin-client/

  2. ahmad گفت:

    مرسی ازتوضیحات خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *