نحوه تمیز کردن کارت گرافیک به صورت اصولی

راهنمای نحوه تمیز کردن کارت گرافیک

در این روزها خرید قطعات سخت افزاری جدید به دلیل قیمت های هجومی که پیدا کرده‌اند کار آسانی نیست در نتیجه لازم است تا از سیستم خود به خوبی مراقبت کنیم. با گذشت زمان، عناصر چرخشی مقدار زیادی گرد و غبار را جمع می کنند. این گرد و غبارها عملکرد دستگاه را کاهش می‌دهند. در این مقاله، ما به طور کامل توضیح خواهیم داد که چگونه کارت گرافیک خود را کاملا از گرد و غبار پاک کنیم.
و با تمیز کردن کارت گرافیک به صورت اصولی خرابی این قطعه سخت افزاری بسیار مهم و گران قیمت را به حداقل برسانیم. کارت گرافیک وظیفه تبدیل تصاویر به سیگنال هایی قابل فهم برای مانیتور را به عهده داشته و اطلاعات را از طریق رابط‌ های مخصوص به مادربرد منتقل می کند. وجود کارت گرافیک قوی‌تر، سبب ارائه تصاویری روان‌تر و صاف‌تر می شود. و همین امر طبیعتا برای گیمرها و ویرایشگران فیلم بسیار با اهمیت تلقی می‌شود. تمیز کردن یک کامپیوتر شخصی اصلا سخت نیست. و تنها با صرف 30 دقیقه زمان و گذراندن چند مرحله می‌توانید این کار را انجام دهید. پس با ما همراه باشید تا با این مراحل آشنا شوید.

مراحل نحوه تمیز کردن کارت گرافیک

برای تمیز کردن کیس خود و قطعات درون آن به ابزارهای از جمله موارد زیر نیاز دارید:

  • آچار آلن یا پیچ گوشتی متناسب با پیچ های کیس
  • اسپری کنتاک شور
  • خمیر حرارتی یا خمیر سیلیکون
  • فرچه

آموزش گام به گام پاکسازی کیس

مرحله اول

برای انجام این کار در مرحله اول نیازمند باز کردن قاب کارت گرافیک هستید که بر روی دمنده نصب شده است. برای این کار نیازمند آچارهای آلن هستید. این قاب اکثرا به وسیله پیچ هایی که دارای 4 و 6 پر هستند نصب می‌گردد. توجه کنید که به هنگام باز کردن قاب ها به مدار کارت گرافیک فشار وارد نکنید.

مراحل پاکسازی کیس

مرحله دوم

در این مرحله لازم است تا رابط فن به کارت گرافیک را جداکنید. برای این کار ابتدا به جداکردن پیچ های هیت سینک بپردازید. و هیت سینکی که یک قطعه فلزی و آلومینیومی است را به صورت جداگانه بشورید. و صبور باشید تا هیت سینک به طور کامل خشک شود. این قسمت یکی از ساده ترین بخش های کار است. حالا نوبت به تمیز کردن فن میرسد. بعد از جدا کردن فن به وسیله یک قلمو و یا فرچه پره های فن و زیر موتور را از گرد و غبار پاک کنید.
برای پاک کردن غبارهایی که زیر موتور و فن وجود دارد اسپری کنتاک شور را به داخل فن اسپری کنید و با چرخاندن پره های فن به صورت دستی به گردش بهتر فن و تمیز شدن داخل موتور کمک کنید. تا به این مرحله فن و هیت سینک را عاری از غبار کرده‌ایم. و حالا نوبت به تمیز کردن pcb میرسد.

استفاده از دستکش برای گردگیری کارت گرافیک

مرحله سوم

مدار pcb تشکیل شده از تعداد متعددی قطعات دیجیتال و آنالوگ است. بهتر است قبل از باز کردن کارت گرافیک از دستکش استفاده نمایید تا جریان احتمالی بدن خود را به دستگاه منتقل نکنید. جریان بدن می‌تواند منجر به سوختن تراشه های مربوط به حافظه، gpu و دیگر قطعات الکترونیکی شود. برای پاک کردن برد به یک فرچه نسبتا بزرگ احتیاج دارید. بعد از پاک کردن گرو غبار با یک فرچه و اسپری کنتاک شور خشک برد را تمیز کنید.

پایان کار پاکسازی کیس و کارت گرافیک

مرحله چهارم

بعد از انجام این عملیات نوبت به جدا کردن خمیر سیلیکون قدیمی از قسمت های به کار رفته در دستگاه است. و بعد از آن خمیر سیلیکون جدید را با دقت تمام به هیت سینک و دیگر قسمت های مورد نیاز بزنید. در نهایت مجددا هیت سینک را در جای خود قرار دهید. سپس فن و قاب کارت گرافیک را به جای قبلی خود بازگردانید. با رعایت نکات بیان شده می‌توانید کارت گرافیک دمنده خود را تمیز کرده و به افزایش طول عمر کارت گرافیک خود کمک کنید.

هرچند وقت یک بار سیستم خود را تمیز کنیم؟

میزان آلودگی قطعات کامپیوتر بستگی به اتاقی که دستگاه در آن است و میزان پاکیزگی محیط دارد. توصیه می‌شود حداقل یک بار در هر شش ماه به تمیز کردن کامل سیستم خود بپردازید. تا تمام قطعات طول عمر طولانی‌تری داشته باشند.

نتیجه گیری

یکی از عواملی که منجر به افزایش دما می شود گرد و غبار است درنتیجه بهتر است تا به تمیز کردن کارت گرافیک اهمیت بسزایی بدهید. اگر سیستم خود را بالاتر از سطح زمین قرار دهید. ذرات و گرد غبار کمتری وارد دستگاه شما خواهد شد. با نحوه تمیز کردن کارت گرافیک و کیس به صورت منظم و هرچند وقت یکبار مانع از افت عملکرد آن بشوید. و در نهایت هم هر وقتی که متوجه گرمای غیر عادی در سیستم شدید آن را باز کنید و داخل آن را چک کنید. محل قرارگیری کیس یک فاکتور بسیار مهم است. پس به آن توجه نمایید و به آسانی از این موضوع گذر نکنید.

انگیزه باعث پیشرفت شما می‌شود اما نظم و انظباط رشد شما را حفظ می‌کند.

5/5 - (3 امتیاز)
یک نظر برای "نحوه تمیز کردن کارت گرافیک به صورت اصولی" ارسال شده
  1. saeed mizani گفت:

    من تعمیرات کامپیوتری دارم و برای پاکسازی کیس و کیبورد و … از ماده ای به اسم ECLEANER استفاده میکنم. خیلی راضیم چون قدرت بالايي توی پاك كردن چربي و خاك از تجهيزات الكتريكي و الكترونيكي داره و باعث افزايش راندمان عملياتي تجهيزات میشه.

    ساخت یه شرکت دانش بنیان هست، جالبه که آتش زا نيست و بعد پاك سازي خیلی سريع تبخير و از محيط عمل خارج مي شه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *