روترها چگونه کار می‌کنند؟

شیوه کار روتر

در این مقاله قصد داریم مسیریاب‌ها و شیوه کار آن‌ها را بررسی کنیم برای این که به مفهوم درستی از روتر دست یابیم.
می بایست در ابتدا معنی لغوی آن را بدانیم. router در لغت به معنی مسیریاب می باشد. در واقع تجهیزات فیزیکی هستند که چندین شبکه بی سیم یا کابلی را به یکدیگر متصل می کنند.

دستگاهی است که بسته‌های داده‌ای دستگاه‌های موجود در شبکه را به مقصد مناسب رسانده و با این کار آن‌ها را به اینترنت متصل می‌کند.
این داده‌ها می‌توانند بین چند دستگاه در شبکه باشند یا از دستگاهی به سمت اینترنت فرستاده شوند.
router یک آدرس آی پی (IP) به هر کدام از دستگاه‌های شبکه می‌دهد تا در هنگام دریافت و ارسال داده‌ها، آدرس مقصد یا مبدا خود را بداند.
با این کار، router مطمئن خواهد بود که بسته‌های ارسالی یا دریافتی همیشه به مقصد صحیح خود خواهند رسید و در مسیر شبکه گم نمی‌شوند.
در صورت علاقه مندی به نکات کلیدی در رابطه با امنیت وایرلس لینک آبی را لمس کنید.

router یکی از دستگاه های شبکه ای مهم و حیاتی است. که از آن در شبکه های LAN و WAN استفاده می گردد. مسیریاب‌ها تاکنون در مدل های متفاوت و با معماری مختلف طراحی، تولید و عرضه شده‌اند.
درواقع Router یکی از دیوایس های مورد استفاده در شبکه می باشد که در لایه ی سوم OSI (لایه Network) کار می‌کند.
Router بین شبکه های مختلف مسیریابی می‌کند و دقیقا به همین دلیل باید حداقل دو عدد اینترفیس داشته باشد. که Net ID های آن‌ها حداقل یک بیت با هم فرق داشته باشند.
شرکت های زیادی هستند که تجهیزات شبکه مانند Router و دیگر دیوایس های مورد استفاده را تولید می‌کنند.

تفاوت مودم و روتر

از آنجایی که امروزه مودم ها بسیار پیشرفته شده‌اند و دارای برخی از ویژگی های مسیریاب‌ها هستند. ایجاد تمایز میان این دو بسیار مشکل شده است.
اما افرادی که روزهای اولیه اینترنت را به یاد دارند کاملا به تفاوت میان این دو آشنا هستند. جهت اتصال به اینترنت نیاز به مودم داشته و جهت اتصال چندین دستگاه در شبکه و یا حتی خود مودم نیاز به روتر خواهید داشت.
در واقع مسیریاب‌ها اطلاعات را میان چند دستگاه و حتی مودم انتقال می‌دهند. مودم کانالی جهت انتقال اطلاعات از طریق اینترنت می‌باشد.

انواع router

routerها را می توان به دو گروه عمده سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم نمود:

انواع router ها

مسیریاب‌های سخت افزاری

مسیریاب‌های فوق، سخت افزارهایی می‌باشند که نرم افزارهای خاص تولید شده توسط تولید کنندگان را اجراء می نمایند. (درحال حاضر صرفا به صورت black box به آنان نگاه می‌کنیم)
نرم افزار فوق، قابلیت روتینگ را برای مسیریاب ها فراهم نموده تا آنان مهم‌ترین و شاید ساده ترین وظیفه خود که ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر است را به خوبی انجام دهند.
اکثر شرکت‌ها ترجیح می‌دهند که از رهیاب‌های سخت افزاری استفاده نمایند چرا که آنان در مقایسه با مسیریاب‌های نرم افزاری، دارای سرعت و اعتمادپذیری بیشتری می‌باشد.

روترهای نرم افزاری

مسیریاب‌های نرم افزاری دارای عملکردی مشابه با routerهای سخت افزاری بوده و مسئولیت اصلی آنان نیز ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر است.
یک router نرم افزاری می‌تواند یک سرویس دهنده NT، یک سرویس دهنده نت ور و یا یک سرویس دهنده لینوکس باشد.
تمامی سیستم‌های عامل شبکه ای مطرح، دارای قابلیت های روتینگ از قبل تعبیه شده می‌باشد.

مسیریاب سخت افزاری یا نرم افزاری کدام یک بهتر است؟

در اکثر موارد ازمسیریاب ها به عنوان فایروال و یا gateway اینترنت، استفاده می گردد. در این رابطه لازم است به یکی از مهم‌ترین تفاوت های موجود بین رهیاب‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری اشاره گردد:
طی اکثر موارد نمی‌توان یک مسیریاب نرم‌افزاری را جایگزین یک router سخت افزاری نمود. چرا که این مسیریاب سخت‌افزاری دارای سخت‌افزار لازم و از قبل تعبیه شده‌ای می باشند.
که به آنان امکان اتصال به یک لینک خاص WAN ( از نوع Fram Relay ,ISDN و یا ATM) را خواهد داد. یک روتر نرم‌افزاری نظیر سرویس دهنده ویندوز دارای تعدادی کارت شبکه است.
که هر یک از آنان به یک شبکه LAN متصل شده و سایر اتصالات به شبکه های WAN از طریق مسیریاب‌های سخت افزاری انجام خواهد شد.

توجه داشته باشید که سوئیچ ابدا نمی‌تواند جایگزین روتر شما شود. و جایگاه و تواناییش در شبکه متفاوت است.

دانلود pdf روترها چگونه کار می‌کنند؟

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *