کابل شبکه و انواع آن

network cable

برای انتقال اطلاعاتی که بین رایانه‌ها وجود دارد، از کابل شبکه استفاده می‌شود. کابل‌ها اساساً اتصالات سیمی در شبکه هستند. که داده‌ها از طریق آن‌ها به جریان افتاده و قبل از انتقال، تبدیل به صفر و یک می‌شوند. انواع کابل شبکه چگونه انتخاب می‌شوند؟ انتخاب کابل و انواع آن وابستگی زیادی به زیرساخت‌های استفاده‌ شده در شبکه دارد. به‌ عنوان‌ مثال: انواع شبکه‌های محلی که به‌طور معمول شامل: محیط‌های اداری و تجاری، فروشگاه اینترنتی و … هستند. از کابل‌های کواکسیال استفاده می‌کنند. البته هم‌اکنون، به علت عدم انعطاف در اندازه خیلی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

RJ-45 network cable کابل شبکه

انواع کابل شبکه

کابل‌های زوج به هم تابیده، از هشت سیم باریک و رسانا که در داخل عایق یا غلاف خارجی کابل قرار دارد تشکیل می‌شوند. طراحی هر جفت از کابل‌ها، با استفاده از یک پیچ اضافی است.
و این پیچ‌ها برای جلوگیری از تداخل با دستگاه‌های دیگر یا کابل‌های مجاور دیگر طراحی و تعریف‌شده‌اند.
کابل‌های زوج به هم تابیده، از متداول‌ترین اتصالات شبکه به شمار می‌روند. و در بسیاری از شبکه‌های اترنت قابل‌استفاده هستند.
در شبکه‌هایی همانند بیمارستان، فرودگاه، بانک‌ها که میزان و تعداد انتقال داده‌ها در آن‌ها بسیار زیاد است. از کابل‌های فیبر نوری استفاده می‌شود.
اتصالات کابل‌های فیبر نوری به‌گونه‌ای است که همواره می‌تواند حجم زیادی از اطلاعات، بین کامپیوترها را انتقال دهد.

4 نکته ای که برای مدیریت کابل‌ها لازم است بدانید!

  • تعدد رنگ در کابل شبکه، برای شناسایی بهتر آن‌ها تعریف‌شده‌ و کاربرد دیگری ندارند.
  • با دقت در اندازه‌گیری کابل‌ها، ضایعات کابل‌های گران‌ قیمت کاهش پیدا می‌کند.
  • خمیدگی‌های شدید در کابل‌ها، سبب کاهش سرعت و انتقال ضعیف داده‌ها می‌شود.
  • سعی کنید از کابل‌کشی‌های ارزان‌ قیمت، استفاده نکنید.

خریداری کابل شبکه چگونه انجام می شود؟

سوکت اکثر کابل های شبکه RJ-45 در نظر گرفته می‌شود. در صورت استفاده از رابط متفاوتی همانند Coax, کارت شبکه حتما باید دارای این اتصال باشد.
درهر کارت شبکه سه نوع اتصال وجود دارد. و این اتصالات با توجه به اسلات های آزاد مادر برد تقسیم بندی می شوند.

PCI: داخل اسلات خالی PCI قرار می گیرند. کاربرد آن ها بیشتر در رایانه های رومیزی است. و نسبت به اسلات ISA گران تر، اما سرعت و کارایی بیش تری به همراه دارد.

ISA: اسلات های ISA راه حل ارزان تر, اما کند تری در مقایسه با اسلات های PCI دارند. البته برخی از مادربردهای جدید دارای اسلات های PCI بوده و از کارت های ISA حمایت نمی کنند.

PCMCIA: لپ‌تاپ‌های نسل قدیمی‌تر کارت شبکه وایرلس نداشتند. در حال حاضر اگر بخواهید در شبکه وایرلس از آن ها استفاده کنید. کارت شبکه‌های وایرلس بااتصالPCMCI می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

جالب است بدانید به این سری کارت ها کارت های شبکه کابلی گفته می‌شود. در صورت خرابی یک لب تاپ قدیمی که کارت شبکه آن نیاز به تعویض داشته باشد.
یا در حالتی که روی مارد برد شما فضای کافی جهت قراردادن کارت شبکه وجود ندارد. بهتر است از کارت شبکه وایرلس استفاده کنید. نوع کابلی آن نیز در بازار موجود است. می‌توانید پس از نصب دستگاه درایور آن را نصب کرده و با آن کار کنید.

البته پیشنهاد می کنیم در صورتی که بستر سازی وایرلس در شبکه شما وجود دارد. از کارت های شبکه وایرلس استفاده کنید.
این کارت ها پهنای باند کم تری ایجاد کرده و از امنیت بالایی برخوردار هستند. آن ها در تجهیزات خانگی رایج، مانند گوشی های همراه ، تبلت و لب تاپ ها عموما مورد استفاده قرار می گیرند.
عموما در هنگام خرید کارت شبکه کابل شبکه داده نمی شود. لازم است آن را جداگانه خریداری کنید. البته با کارت شبکه و انواع آن نیز می توانید به راحتی آشنا شوید.

جان کلام!

کابل‌کشی‌های نامناسب منجر به دردسرهای تعمیر و نگه‌داری می‌شود. پس با برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی صحیح از قابلیت‌های کابل شبکه به‌خوبی استفاده کرده و سبب طول عمر آن‌ها شوید.

وارن بافت(اقتصاد دان): لازم نیست باهوش تر از دیگران باشیم، کافی است از سایرین انضباط و مداومت بیش تری داشته باشیم.

5/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *