کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در زندگی روزمره ما چیست؟

کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات

مهم‌ترین کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) بسیار است و آن را می‌توان اینگونه تعریف کرد: همه فناوری‌هایی که برای مدیریت رسانه‌های مخابراتی، مخابرات، سیستم‌های مدیریت ساختمان هوشمند (IBMS)، سیستم‌های کنترل مبتنی بر شبکه‌، سیستم‌های پردازش و انتقال داده‌های سمعی و بصری و سایر موارد استفاده می‌شود.

فناوری اطلاعات و ارتباطات در بیشتر زمینه‌هایی مانند تجارت الکترونیک، حکمرانی الکترونیکی، بانکداری، کشاورزی، آموزش، پزشکی، دفاع، حمل و نقل و غیره استفاده می‌شود.

چه چیزهایی تحت تاثیر کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات است؟

کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات زندگی انسان را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. از زمان انقلاب صنعتی، انسان شروع به توسعه ماشین‌آلات و تجهیزاتی کرده است که کار او را تسهیل می‌کند.

با ظهور فناوری اطلاعات، بشر از یک سو جهشی کیفی به سوی توسعه و از سوی دیگر به سمت تجمل‌گرایی داشته است. کار در دفاتر قدیمی با استفاده از کاغذبازی و معاملات نیز به صورت دستی انجام می شد که منجر به صرف زمان بسیار زیادی بود.

پس از ورود تکنولوژی به دنیای تجارت، قراردادها و معاملات در هر نقطه‌ای از جهان و با سرعت بسیار بالا انجام می‌گیرد. بنابراین کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات چنان گسترش یافت که به طبع آن اهمیت بیشتری نیز برای دانش آموزان فراهم کرده است تا از دوران کودکی با دنیای مدرن و تکنولوژی آشنا شوند.

کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات

فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) چیست؟

فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان پایه و بیس تمام روش‌ها و مراحل مورد استفاده در برقراری ارتباط، انتشار اطلاعات و انجام محاسبات با استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی طراحی شده برای این منظور تعیین شده است. مانند رایانه‌ها و وسایل ارتباطی مختلف در قوانین و مقررات علمی که به آن وابسته‌اند.

فناوری اطلاعات و ارتباطات اخیراً برای استفاده از خطوط ارتباطی، و انتقال انواع فرمت‌های داده استفاده می‌شود.

اصطلاح (ICT) که در دهه هشتاد مطرح شد و محبوبیت آن در سال 1997 میلادی افزایش یافت، می‌تواند گسترده‌ترین مترادف فناوری اطلاعات در نظر گرفته شود، زیرا اولین مورد شامل تمرکز بر ارتباطات و ادغام ارتباطات با اطلاعات به صورت یکپارچه و با هدف ذخیره و انتقال داده‌ها است.

از جنبه آموزشی

کم کم تخته‌ها، گچ و کتاب‌های سنگین جای خود را به یک برد کامپیوتری حاوی تمام دروس آموزشی دادند، بنابراین در جهت آسایش و استفاده از آن‌ها، برخی از مدارس در جهان شروع به آموزش اصول زبان برنامه نویسی به عنوان مواد اولیه در مدارس کرده‌اند.

در بعد صنعتی

ورود ICT پس از انقلاب صنعتی منجر به توسعه ماشین‌های مورد استفاده و پیوند آن‌ها به وب برای ارسال سفارشات از بخش‌های مختلف شد.

فناوری اطلاعات و ارتباطات بهره‌وری صنایع را افزایش داده و زمان لازم برای دستیابی به هدف مورد نظر را کاهش داده است.

در بعد سیاسی و نظامی

فناوری اطلاعات نقش عمده‌ای در قدرت و تسلط دولت داشته است.

عمده کشورها به دنبال توسعه وسایل ارتباطی و ابزارهای بدست آوردن اطلاعات در مورد دشمن بودند.

حجم اطلاعات موجود به یک سلاح جدی تبدیل شد که به وسیله آن حتی کل کشورها می توانند نابود شوند:  که نمونه آن‌ها رادارها و هواپیماهای بدون سرنشین است.

اطلاعات رمزگذاری شده یکی از پایه‌های قدرت نظامی در این ایالت است.

اجزای فناوری اطلاعات و ارتباطات چیست؟

سیستم ICT شامل اجزای زیر است:

  1. پردازش ابری.
  2. نرم افزار.
  3. سخت افزار.
  4. معاملات.
  5. فن‌آوری‌های ارتباطی.
  6. داده‌ها.
  7. اینترنت.

کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)

فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در بیشتر زمینه‌ها مانند تجارت الکترونیک، حکمرانی الکترونیکی، بانکداری، کشاورزی، آموزش، پزشکی، دفاعی، حمل و نقل و غیره استفاده می‌شود.

با پیشرفت‌های تکنولوژیکی، زیرساخت‌های محاسباتی پیشرفته، استراتژی‌های بازاریابی پیچیده، و کاهش زمان چرخه با اتوماسیون فرآیند روباتیک (RPA)، فناوری اطلاعات و ارتباطات نقشی حیاتی ایفا می‌کند.

از فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌توان در زمینه‌های مختلف استفاده کرد، از جمله:

کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات

فناوری اطلاعات و ارتباطات در سرگرمی

فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات (ICT) بر فعالیت‌های سرگرمی و اوقات فراغت به روش‌های مختلفی که زمان خود را در آن می‌گذرانید تأثیر گذاشته است.

ICT انواع سرگرمی‌ها و فعالیت‌های اوقات فراغت را تحت پوشش حود قرار می‌دهد و امکان استفاده از فیلم‌ها یا موسیقی‌هایی را فراهم می‌کند که به راحتی می‌توان به آن‌ها دسترسی داشت. شما می‌توانید مستقیماً از اینترنت فیلم تماشا کنید و به موسیقی گوش دهید.

ICT فناوری‌های تعاملی بیشتری به برنامه‌های تلویزیونی می‌افزاید. دوربین‌های دیجیتال، چاپگرها و اسکنرها به افراد بیشتری امکان می‌دهند تا علاوه بر توسعه رابط‌های گرافیکی، تولید تصویر را نیز تجربه کنند.

کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در علوم پزشکی

دستگاه‌های پزشکی و تجهیزات مدرن به طور قابل توجهی به نفع فناوری اطلاعات و ارتباطات تکامل یافته‌اند.

کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) مربوط به منابع و ابزارهای مورد نیاز برای بازیابی، ذخیره و استفاده از اطلاعات در بهداشت و پزشکی است.

به همین دلیل در می‌یابیم که اکثر دستگاه‌های پزشکی موجود، در تشخیص و درمان بیماری‌ها به فناوری اطلاعات و ارتباطات متکی هستند.

ابزارهای انفورماتیک سلامت شامل اصطلاحات پزشکی رسمی، دستورالعمل‌های بالینی، و سیستم‌های اطلاعات و ارتباطات است.

ICT در امور مالی

فناوری اطلاعات و ارتباطات روزانه توسط شرکت‌های مالی، برای مبادله ابزارهای مالی، گزارش درآمدهای یک تجارت و ثبت سوابق بودجه شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ICT امکان محاسبه سریع داده‌های مالی را فراهم می‌کند و به شرکت‌های خدمات مالی مزایای استراتژیک و نوآورانه و همچنین انتقال الکترونیکی پول از طریق استفاده از کارت‌های اعتباری یا تجارت الکترونیکی که شامل خرید و پرداخت از طریق اینترنت و سایر موارد می‌شود، ارائه می‌کند.

ICT به مقابله با نگرانی‌های امنیتی، مسائل حقوقی و دسترسی به بازارهای جهانی کمک می‌کند.

فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدیریت بخش دولتی

ICTبرای تسهیل خدمات دولتی، شفاف سازی و پاسخگویی بیشتر دولت به شهروندان، ارتقاء دولت کارآمد و مقرون به صرفه، استفاده می‌شود.

فناوری اطلاعات دسترسی عمومی بیشتر به اطلاعات را فراهم می‌کند و فرصت‌هایی را برای مدیریت دولتی ایجاد می‌کند که نیازمند برآوردن بسیاری از شرایط اقتصادی، مالی، ساختاری و قانونی است.

این فناوری همچنین به افراد اجازه می‌دهد تا فعالیت‌های مختلفی را انجام دهند، مانند: پرداخت قبوض یا تمدید اسناد رسمی مانند گواهینامه رانندگی و سایر مواردی که از طریق اینترنت است.

 کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در الکترونیک خانگی

استفاده از ICT در لوازم الکترونیکی داخلی به سرعت در حال توسعه است. تجهیزات ICT برای افزایش دسترسی به مراقبت‌های خانگی استفاده می‌شود. همانطور که مدیریت خانه از طریق سیستمی که نور، امنیت خانه، تهویه مطبوع و موارد دیگر را کنترل می‌کند ممکن شد.

فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش

فناوری اطلاعات و ارتباطات کمک زیادی به آموزش و پرورش می‌کند. زیرا روش آموزش را بهبود می‌بخشد و محیط آموزشی بهتری را از طریق استفاده از رایانه‌ها، تبلت‌ها، نمایش داده‌ها و سایر موارد در فرایند انتقال اطلاعات به دانش آموزان فراهم می‌کند.

کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشاورزی

فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشاورزی به تقاضای رو به رشد برای رویکردهای جدید کمک می‌کند. همچنین بر افزایش توسعه کشاورزی از طریق فرآیندهای اطلاعاتی و ارتباطی تمرکز می‌کند.

فناوری اطلاعات و ارتباطات همچنین با ارائه تکنیک‌های کشاورزی، دسترسی بهتر به منابع طبیعی، استراتژی‌های تولید مؤثر و استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال برای خدمات کشاورزی و مالی و غیره به توانمندسازی مردم روستایی کمک می‌کند.

فناوری اطلاعات و ارتباطات در تجارت

استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای کسب و کارها و برای ایجاد یک جریان ارتباطی بدون دردسر و ایمن و انجام وظایف عملیاتی روزانه بسیار مهم است.

ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات به شرکت‌ها کمک می‌کند تا حجم وسیعی از داده‌ها را تجزیه و تحلیل، ذخیره، پردازش و به اشتراک بگذارند و از محصولات و منابع بهتر استفاده کنند.

ابزار ICT همچنین به بهبود سودآوری، کاهش هزینه‌ها در مقایسه با کارهای دستی و به حداقل رساندن زمان انجام کار کمک می‌کند.

سیستم‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات به مدیران و کارکنان این امکان را می‌دهند که سریع و دقیق تصمیم‌گیری کنند تا بتوانند به‌طور مؤثر فرآیند عملیات و فعالیت‌های روزمره را مدیریت کنند و به سرعت فرصت‌ها یا تهدیدهای تجاری را پیش‌بینی کنند.

کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات

نتیجه گیری

در ادامه کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات مشاغل پر کاربرد نیز در این زمینه به وجود آمده‌اند. مشاغلی که نیازمند دانش و اطلاعات در این زمینه‌اند.

اگر علاقه مند به این حوزه هستید، در زمینه ICT، می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

مدیر:

یکی از مشاغل مهمی‌ست که موقعیت آن به شدت بر فناوری اطلاعات و ارتباطات متکی است.

تحلیلگر توسعه دهنده:

شخصی که سیستم‌های اطلاعاتی را طراحی می‌کند و یاد می‌گیرد که چگونه نرم‌افزار را ارتقا دهد و سخت افزار چگونه کار می‌کند.

مهندس:

شخصی که می‌تواند کار نرم افزاری برای توسعه و پیاده‌سازی برنامه‌های کاربردی برای سیستم انجام دهد.

4.5/5 - (14 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *