سیستم مانیتورینگ شبکه prtg چیست؟

سیستم مانیتورینگ شبکه PRTG

در این مقاله به اهمیت مانیتورینگ شبکه و تعاریف و مفاهیم آن خواهیم پرداخت. سپس به سراغ بررسی نرم افزار سیستم مانیتورینگ شبکه PRTG خواهیم رفت. می‌توانید در این مطلب، درباره ویژگی ها و مزایای آن اطلاعات کسب کنید.نرم‌افزارهای مانیتورینگ شبکه، یکی از بخش‌های اساسی در آموزش شبکه‌های کامپیوتری هستند.

سیستم مانیتورینگ شبکه PRTG چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم به توضیح و تعریف سیستم مانیتورینگ شبکه PRTG بپردازیم، باید ابتدا درباره خود مانیتورینگ شبکه بهتر بدانیم. بعد از اینکه با مفهوم مانیتورینگ شبکه آشنا شدید. درباره PRTG که یکی از نرم افزارهای کاربردی برای اجرای شبکه است، توضیح خواهیم داد.

مانیتورینگ شبکه چیست؟

در دنیای امروز، اصطلاح نظارت بر شبکه در سراسر صنعت فناوری اطلاعات رایج است. نظارت بر شبکه یک فرآیند فناوری اطلاعات حیاتی است که در آن تمام اجزای شبکه مانند روترها، سوئیچ‌ها، فایروال‌ها، سرورها و ماشین‌های مجازی از نظر خطا و عملکرد نظارت می‌شوند. همچنین به طور مداوم برای حفظ و بهینه‌سازی، در دسترس بودنشان ارزیابی می‌شود. یکی از جنبه های مهم نظارت بر شبکه این است که باید فعال باشد. یافتن مشکلات عملکرد و تنگناها به طور فعال به شناسایی مسائل در مرحله اولیه کمک می کند. نظارت پیشگیرانه و کارآمد می تواند از خرابی شبکه جلوگیری کند.

مانیتورینگ شبکه

جنبه های مهم در نظارت بر شبکه و بررسی آن‌ها!

  • نظارت بر موارد ضروری
  • بهینه سازی بازه نظارت
  • انتخاب پروتکل مناسب
  • تعیین Threshold ها

نظارت بر موارد ضروری

دستگاه های معیوب بر عملکرد شبکه تأثیر می گذارند. این را می توان از طریق تشخیص زودهنگام حذف کرد و به همین دلیل است که نظارت بر دستگاه شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است. در نظارت موثر شبکه، اولین گام شناسایی دستگاه ها و معیارهای عملکرد مرتبط با نظارت است. مرحله دوم تعیین فاصله نظارت است. دستگاه‌هایی مانند: رایانه‌های رومیزی و چاپگرها حیاتی نیستند و نیازی به نظارت مکرر ندارند، در حالی که سرورها، روترها و سوئیچ‌ها وظایف حیاتی تجاری را انجام می‌دهند، اما در عین حال پارامترهای خاصی دارند که می‌توان به صورت انتخابی نظارت کرد.

فاصله مانیتورینگ

بازه مانیتورینگ، فرکانسی را تعیین می کند که دستگاه های شبکه و معیارهای مربوط به آن برای شناسایی عملکرد و وضعیت در دسترس بودن، نظرسنجی می شوند. تنظیم فواصل نظارت می تواند به برداشتن بار از ابزارهای نظارت و گزارش شبکه و به نوبه خود منابع شما کمک کند. فاصله زمانی بستگی به نوع دستگاه یا پارامتر شبکه ای دارد که نظارت می شود. وضعیت در دسترس بودن دستگاه ها باید در کمترین فاصله زمانی و ترجیحا هر دقیقه نظارت شود. هر 5 دقیقه یک بار می توان آمار CPU و حافظه را بررسی کرد. فاصله نظارت برای سایر معیارها مانند استفاده از دیسک را می توان افزایش داد و اگر هر 15 دقیقه یک بار نظرسنجی شود کافی است.

مانیتورینگ شبکه PRTG

پروتکل و انواع آن

هنگام نظارت بر یک شبکه و دستگاه های آن، یک روش خوب رایج، اتخاذ یک پروتکل مدیریت شبکه ایمن و بدون مصرف پهنای باند، برای به حداقل رساندن تأثیر آن بر عملکرد شبکه است. اکثر دستگاه های شبکه و سرورهای لینوکس از پروتکل های SNMP (پروتکل مدیریت شبکه ساده) و پروتکل های CLI و دستگاه های ویندوز از پروتکل WMI پشتیبانی می کنند. SNMP یکی از پروتکل های شبکه پذیرفته شده برای مدیریت و نظارت بر عناصر شبکه است.

اکثر عناصر شبکه با یک عامل SNMP همراه هستند. آنها فقط باید فعال و پیکربندی شوند تا با سیستم مدیریت شبکه (NMS) ارتباط برقرار کنند. اجازه دسترسی خواندن و نوشتن SNMP منجر به به دسترسی برای کنترل کامل بر روی دستگاه می‌شود. با استفاده از SNMP می توان کل کانفیگ دستگاه را جایگزین کرد. یک سیستم مانیتورینگ شبکه PRTG با تنظیم امتیاز خواندن/نوشتن SNMP و محدود کردن کنترل برای سایر کاربران، به مدیر کمک می‌کند تا مسئولیت شبکه را بر عهده بگیرد.

نظارت فعال بر Threshold ها

خرابی شبکه می تواند هزینه زیادی داشته باشد. در بیشتر موارد، کاربر نهایی یک مشکل شبکه را به تیم مدیریت شبکه گزارش می دهد. دلیل این امر یک رویکرد ضعیف برای نظارت فعالانه شبکه است. چالش کلیدی در پایش شبکه بلادرنگ شناسایی تنگناهای عملکرد به طور فعال است. اینجاست که Threshold ها نقش اصلی را در نظارت بر شبکه ایفا می کنند. محدودیت‌های Threshold از دستگاهی به دستگاه دیگر بر اساس مورد استفاده تجاری متفاوت است.

 داشبورد و سفارشی سازی

داده ها تنها زمانی مفید می شوند که به وضوح به مخاطبان مناسب ارائه شوند. برای مدیران و کاربران فناوری اطلاعات مهم است که به محض ورود به سیستم، از معیارهای مهم مطلع شوند. داشبورد شبکه باید یک نمای کلی از وضعیت فعلی شبکه شما، از معیارهای مهمی چون روترها، سوئیچ ها، فایروال ها، سرورها، خدمات، برنامه ها، URL ها، چاپگر، UPS و سایر دستگاه های زیرساختی ارائه دهد. پشتیبانی از ویجت ها برای نظارت بر مشخصات مورد نیاز و نمودارهای عملکرد زمان واقعی می تواند به مدیران کمک کند تا به سرعت مشکلات را عیب یابی کنند و دستگاه ها را از راه دور نظارت کنند.

Network-monitoring-failover

راه حل های نظارت بر شبکه

فرآیند نظارت و مدیریت شبکه با کمک نرم افزار نظارت بر شبکه و ابزارهای مانیتور شبکه ساده و خودکار می شود. از میان طیف گسترده ای از راه حل های مدیریت شبکه موجود، مهم است که یک سیستم مانیتور شبکه را انتخاب کنید که بتواند به طور موثر با گلوگاه ها و مشکلات عملکرد شبکه که ممکن است تأثیر منفی بر عملکرد شبکه داشته باشد، مقابله کند. با جهش ناگهانی در نظارت بر شبکه سازمانی و نظارت بر شبکه از راه دور، طیف گسترده ای از دستگاه های نظارت بر شبکه و راه حل های نظارت شبکه در بازار موجود است. یک سیستم مدیریت شبکه موثر حاوی یک ابزار مانیتور شبکه داخلی است که می‌تواند به مدیران کمک کند نیروی کار را کاهش دهند و تکنیک‌های عیب‌یابی اولیه را خودکار کنند.

یک تعریف خلاصه از سیستم مانیتورینگ شبکه PRTG!

PRTG مخفف Paessler Router Traffic Grapher و یک نرم‌افزار جامع مانیتورینگ شبکه از شرکت آلمانی Paessler AG است. PRTG را می‌توانید برای انواع شبکه‌های کوچک، متوسط و بزرگ استفاده کنید و طیف وسیعی از انواع شبکه مانند LAN و WAN و WLAN و VPN را زیر پوشش می‌برد.

ویژگی های سیستم مانیتورینگ شبکه PRTG!

  • تجسم کل زیرساخت فناوری اطلاعات شما با طبقه بندی های بیشتر بر اساس نوع یا گروه های منطقی.
  • کانفیگ خودکار دستگاه ها و رابط ها با قالب های از پیش تعریف شده.
  • نظارت و عیب یابی عملکرد شبکه، سرور و برنامه.
  • پیاده سازی تکنیک های پیشرفته نظارت بر عملکرد شبکه برای حل سریع عیب های شبکه با ریشه یابی مشکل.
  • گزارش‌دهی پیشرفته با برنامه‌ریزی خودکار از طریق ایمیل یا انتشار گزارش‌ها

نتیجه‌گیری

سیستم مانیتورینگ شبکه PRTG یک نرم افزار شبکه مانیتورینگ است که به یک جنبه مهم در مدیریت هر زیرساخت فناوری اطلاعات تبدیل شده است. ارزیابی شبکه به عنوان یک گام اولیه در همسوسازی زیرساخت فناوری اطلاعات شما در جهت اهداف تجاری در نظر گرفته می شود. و توسط برنامه نظارت شبکه فعال می شود. بیاموزید که چگونه شبکه خود را برای شناسایی تهدیدهای امنیتی و گلوگاه های عملکرد ارزیابی کنید.

3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *