عملکرد مجازی سازی سرور؛ راهی برای افزایش سرعت و بهره‌وری

عملکرد مجازی سازی سرور

فناوری مجازی سازی انقلابی بزرگ در دنیای محاسبات سرور و چندین حوزه دیگر از جمله مجازی سازی استوریج، مجازی سازی برنامه، مجازی سازی دسکتاپ و رایانش ابری پدید آورده است و فناوری مدرن امروز را دگرگون کرده است. مجازی سازی مزایای قابل توجهی ارائه می‌دهد و هر کسب و کاری به نوعی از آن‌ها در محیط کاری خود بهره مند می‌شود. مجازی سازی سرور بخش جدایی ناپذیر زیرساخت‌های فناوری اطلاعات سازمان‌ها شده است. در این مقاله با عملکرد مجازی سازی سرور بیشتر آشنا می‌شوید.

این فناوری زیرساخت را قادر می سازد تا از تمام سرورها استفاده کند و از هدر رفتن قدرت سرورهای گران قیمت جلوگیری کند. با توسعه شبکه به چندین سرور نیاز داریم و اینجاست که کاربرد مجازی سازی سرور مشخص می‌شود. این نوع مجازی سازی با استفاده از یک نرم افزار سرور را به ماشین‌های مجازی مجزا تبدیل می‌کند. قبل از اینکه تصمیم بگیرید از مجازی سازی سرور استفاده کنید، اطلاعات زیادی وجود دارد که باید در مورد آن بدانید.

مزایای مجازی سازی سرور چیست؟

عملکرد مجازی سازی سرور به فرآیند تبدیل سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی از طریق نرم افزار گفته می‌شود. کاربران به جای اجرای یک سیستم عامل مجزا می‌توانند عملکرد سرور را از طریق مجازی سازی به حداکثر برسانند. بنابراین، با همین تعریف کوچک درمی‌یابیم که مجازی سازی سرور مزایای بسیاری ارائه می‌دهد. این فناوری با تقسیم بندی سرور هزینه‌های سخت افزاری و انرژی را کاهش می‌دهد. از دیگر مزایای آن انتقال سیستم به فضای ابری است که مشکلات احتمالی را به راحتی حل می‌کند و به شما کمک می‌کند تا حجم زیادی از وظایف را انجام دهید. به طور کلی، این نوع مجازی سازی منجر به افزایش قابلیت‌های سرور و کاهش مشکلات شبکه می‌شود.

عملکرد مجازی سازی سرور چگونه است؟

سرورها ماشین‌های قدرتمندی هستند که فایل‌ها، داده‌ها و سایر برنامه‌ها را در شبکه‌های کامپیوتری میزبانی می‌کنند. هر سرور معمولا به یک برنامه خاص اختصاص داده می‌شود و به همین ترتیب شناسایی مشکلات ایجاد شده در سرور آسان‌تر خواهد بود. استفاده از سرورهای فیزیکی مشکلات زیادی را به همراه دارد. یکی اینکه بیشتر سرورهای فیزیکی نمی‌توانند از تمام قدرت پردازش خود استفاده کنند و تنها بخش کوچکی از قدرت سرورهای موجود در شبکه به طور کامل استفاده می‌شوند. دوم اینکه به دلیل توزیع نامناسب بار کاری در مراکز داده ممکن است از برخی سرورها هیچگونه استفاده‌ای نشود. این توزیع نامناسب فضای زیادی را اشغال می‌کند، انرژی بالایی هدر می‌دهد و منجر به تولید حرارت زیادی می‌شود؛ و همچنین کار با شبکه‌های کامپیوتری را پیچیده می‌کند.

عملکرد مجازی سازی سرور این مشکلات را برطرف کرده است. مجازی سازی می‌تواند با استفاده از یک برنامه نرم افزاری، سرور فیزیکی را به چندین سرور مجازی تقسیم کند که هرکدام از آن‌ها برنامه‌ها و سیستم عامل‌های خود را اجرا می‌کنند. از آنجایی که هر کدام از سرورهای مجازی به عنوان یک دستگاه جداگانه عمل می‌کنند، اطلاعات آن‌ها از سایر کاربران پنهان می‌شود. مجازی سازی به کسب و کار شما اجازه می دهد تا ظرفیت سرورهای خود را افزایش دهید و منابع زیرساخت فناوری اطلاعات خود را به حداکثر برسانید.

مزایای سرور مجازی

انواع عملکرد مجازی سازی سرور

مجازی سازی مفهوم جدیدی نیست. در دهه‌های گذشته، ماشین‌های مجازی بر روی ابر رایانه‌ها ساخته شده‌اند و در سال‌های اخیر این مفهوم در سرورها اعمال می‌شود. در واقع، عملکرد مجازی سازی سرور هنوز یک موضوع محبوب در حوزه فناوری اطلاعات است. سه نوع مجازی سازی سرور وجود دارد: مجازی سازی کامل، مجازی سازی محدود و مجازی سازی در سطح سیستم عامل. هر کدام از آن‌ها یک سرور فیزیکی به نام هاست و یک سرور مجازی به نام مهمان دارند. این سه سیستم از روش‌های مختلفی برای توزیع منابع از سرور فیزیکی به ماشین‌های مجازی استفاده می‌کنند.

مجازی سازی کامل

این فناوری به عنوان مدلی برای ماشین مجازی شناخته می‌شود و به مدیران IT این امکان را می‌دهد که با سیستم عامل‌های مختلف کار کنند. در این مجازی سازی یک نرم افزار ویژه به نام “hypervisor” عملکرد دیسک و CPU را روی سرور فیزیکی نظارت می‌کند و هر کدام از سرورهای مجازی را از یکدیگر مستقل نگه می‌دارد. در واقع، هایپروایزر مسئول تخصیص منابع از سرور فیزیکی است. هر کدام از سرورهای مجازی برنامه‌های منحصر به فرد خود را اجرا می‌کنند. یکی از محدودیت‌های مجازی سازی کامل این است که فرایند پردازش هایپروایزر ممکن است بر عملکرد سرور تاثیر منفی بگذارد.

مجازی سازی محدود

این مجازی‌سازی شباهت زیادی به مجازی‌سازی کامل دارد، زیرا از ساختار میزبان-مهمان استفاده می‌کند. سیستم مجازی ‌سازی محدود به یک شبکه کامل نیاز دارد تا نیروها را به‌ عنوان یک واحد متحد کند. در اینجا هایپروایزر برای مدیریت این سیستم‌ به قدرت زیادی نیاز ندارد.

مجازی سازی در سطح سیستم عامل

از میان این سه نوع مجازی سازی، مجازی سازی در سطح سیستم عامل از Hypervisor استفاده نمی‌کند. در عوض مهمانان باید از همان سیستم عامل میزبان استفاده کنند، زیرا سرور فیزیکی وظایف هایپروایزر را انجام می‌دهد. البته در اینجا مهمان‌ها از یکدیگر جدا هستند، بنابراین مشکل یکی نمی‌تواند روی دیگری تاثیر بگذارد.

مزایای عملکرد مجازی سازی سرور

مزایای مجازی سازی بیشتر از هزینه‌های آن است. شرکت‌ها هر روز بیشتر و بیشتر نیاز به مجازی سازی را احساس می‌کنند و متوجه می‌شوند که این تکنولوژی در درازمدت به آن‌ها کمک می‌کند. برخی از مهم‌ترین مزایای سرورهای مجازی را در ادامه مشاهده می‌کنید:

افزایش توانایی سرور

از آنجایی که تعداد سرورهای مجازی سازی شده کم است، تیم فناوری اطلاعات زمان کمتری را صرف نگهداری و محافظت از آن‌ها می‌کند. سرور می‌تواند برنامه‌های جدید را در عرض چند دقیقه پیاده سازی کند، نه روزها یا هفته‌ها. عملکرد مجازی سازی سرور ویژگی‌های بیشتری را نیز ارائه می‌دهد که در سرور فیزیکی وجود ندارد، مانند بازیابی داده‌ها و توزیع بار. این ویژگی‌ها به افزایش راندمان کاری، دسترسی و قابل اعتماد بودن سیستم عامل کمک می‌کنند.

کاهش پیچیدگی سرور

هنگامی که سازمانی مجازی سازی سرور را پیاده سازی می‌کند، چندین سرور مجازی عملکرد یک سرور فیزیکی را انجام می‌دهند. در این شرایط سرورهای مجازی به طور موثر به درخواست کاربران پاسخ می‌دهند. از طرفی دیگر، محیط‌های کاربری مستقل ایجاد شده توسط مجازی سازی همه چیز را جدا نگه می‌دارد، بنابراین اگر یک سرور از کار بی افتد، سایر سرورها تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند. همچنین، برنامه نویسان می‌توانند نرم افزارهای جدید را تست کنند و برنامه‌ها را روی سرور مجازی بدون دخالت سرورهای دیگر اجرا نمایند.

مجازی سازی سرور

تسریع کار

عملکرد مجازی سازی سرور به شما کمک می‌کند تا همیشه از رقبای خود جلوتر باشید. به جای منتظر ماندن برای راه اندازی سرور فیزیکی و نصب سیستم عامل و برنامه‌ها می‌توانید به راحتی یک ماشین مجازی را در عرض چند دقیقه راه اندازی کنید. راه اندازی سیستم دیگر آنقدر هزینه بر یا زمان بر نیست و مدیران IT زمان بیشتری برای انجام سایر وظایف خواهند داشت. مجازی‌سازی همچنین زمان خرابی را کاهش می‌دهد و دیگر نیازی نیست کاربر برای رفع مشکل سرور زیاد منتظر بماند.

کاهش هزینه‌های سخت افزاری

تبدیل سرور فیزیکی به سرورهای مجازی به شما کمک می‌کند چندین سیستم عامل را به طور همزمان راه اندازی کنید، بدون اینکه نیازی به هزینه اضافی داشته باشید. طبق گزارش IDC در سال 2011، سازمان‌هایی که مجازی‌سازی سرور را پیاده سازی کردند شاهد کاهش 40 درصدی هزینه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بوده‌اند. این فناوری نه تنها هزینه سخت افزاری را کم می‌کند، بلکه فضای اشغال شده توسط سرورهای فیزیکی را نیز کاهش می‌دهد. جدا از کاهش هزینه‌های سخت‌افزاری، یکپارچه‌سازی سرور همچنین می‌تواند هزینه‌های مصرف برق را تا 80 درصد کاهش دهد. با مصرف انرژی کمتر، هزینه تولید انرژی نیز به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. در نهایت، مزایای مهاجرت از یک سرور فیزیکی به تعدادی سرور مجازی شامل هزینه کمتر برای میزبانی وب و محافظت از داده‌هاست. علاوه بر این، حریم خصوصی داده‌ها حفظ می‌شود زیرا شما سرورهای مستقلی دارید که هیچگونه تعاملی با یکدیگر ندارند.

بهبود بازیابی بلایا

مجازی‌سازی می‌تواند زیرساخت فناوری اطلاعات را برای جبران مشکلات آماده کند. شما به راحتی می‌توانید از سرورهای مجازی خود نسخه پشتیبان تهیه کنید، چرا که مستقل از سخت افزار است و به سرورهای فیزیکی متکی نمی‌باشد.

آینده مجازی سازی سرور

مفهوم مجازی سازی از دهه 1960 وجود داشت، اما هنوز تا اوایل دهه 2000 معرفی نشده بود. از آن زمان، مجازی‌سازی سرور در سازمان‌های خاصی پیاده سازی می‌شد. در حال حاضر ابزارهایی در حال توسعه هستند تا مدیریت سرورهای مجازی را آسان‌تر کنند. برخی آمارها نشان می‌دهند که کاربرد مجازی‌سازی سرور در دنیای فناوری به 90 درصد رسیده است. با این حال، هیچ فناوری وجود ندارد که از منسوخ شدن در امان بماند.

نتیجه گیری

عملکرد مجازی سازی سرور در 20 سال گذشته پیشرفت بسیاری داشته است. بزرگ‌ترین مزیت‌ این تکنولوژی کاهش هزینه‌ها و قابلیت‌ پشتیبان‌گیری است تا برای هر مشکلی آماده باشید. با این حال، مجازی‌سازی‌ سرور مانند هر فناوری دیگر معایبی نیز به همراه دارد، بنابراین باید جوانب مثبت و منفی آن را با توجه به نیازهای IT سازمان خود بسنجید. قبل از راه اندازی مجازی سازی سرور، با یک متخصص IT مشورت کنید تا به شما کمک کند بهترین تکنیک را انتخاب کنید و بیشترین سوددهی را برای سازمان خود ارائه دهید.

دانلود PDF مقاله عملکرد مجازی سازی سرور

5/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *