راهنمای گام به گام: انواع زیرساخت IT و اهمیت آن

زیرساخت IT

در جامعه مدرن امروزی مدیریت کسب و کارها بدون زیرساخت IT بسیار دشوار می‌شود. فناوری، زمانی که به درستی راه اندازی شود، کارایی را افزایش می‌دهد و ارتباطات را ساده‌تر می‌کند. اما چه نوع زیرساختی برای فناوری اطلاعات ارزشمند است؟
انواع زیرساختIT در شرکت‌های مدرن، از پردازش گرفته تا امنیت سایبری، نقش اساسی ایفا می‌کنند. در اینجا مهم‌ترین نکته این است که پس از راه اندازی این زیرساخت کار شما تمام نمی‌شود، بلکه باید دائما به فکر ارتقای آن باشید. شاید بپرسید چه نوع زیرساختی برای کسب و کار شما مناسب است؟ در ادامه مقاله همراه ما باشید تا با انواع زیرساخت IT و مزایای بی‌شمار آن آشنا شوید.

زیرساخت IT چیست؟

زیرساخت فناوری اطلاعات مجموعه‌ای از سخت‌افزار، نرم‌افزار، شبکه و خدماتی است که برای نگهداری، راه‌اندازی و مدیریت یک سیستم موردنیاز است. طراحی حرفه‌ای یک زیرساخت به سازمان‌ها در دستیابی به اهداف مورد نظر و افزایش سود بالقوه کمک شایانی می‌کند. زیرساخت فناوری اطلاعات با ایجاد دسترسی آسان به محصولات شرکت، تبادل فوری داده‌ها، افزایش بهره‌وری کارکنان، ایجاد ارتباطات متقابل و بین فردی و همچنین بهبود رضایت مشتری، تجربه کاربری مثبتی را برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ فراهم می‌کند.

انواع زیرساخت IT

زیرساخت‌های سنتی و ابری دو زیرمجموعه اصلی زیرساخت فناوری اطلاعات هستند.

  • زیرساخت سنتی

اجزای سخت‌ افزاری و نرم‌افزاری یک زیرساخت سنتی شامل امکانات، دیتاسنتر، سرورها، سخت‌افزار شبکه و رایانه‌های شخصی می‌باشد. این آرایش زیرساختی معمولا به فضای فیزیکی و منابع مالی بیشتری نسبت به سایر زیرساخت‌ها نیاز دارد.

  • زیرساخت ابری

اجزا و منابع مورد نیاز در فضای ابری، زیرساخت ابری را تشکیل می‌دهند. مجازی‌ سازی در فضای ابری سرورهای فیزیکی واقع شده در چندین لوکیشن را به هم متصل می‌کند. پس از آن، سیستم منابع را تقسیم می‌کند تا هر کاربر بتواند عملا در هر جایی که اینترنت وجود دارد به آن‌ها دسترسی داشته باشد. اصطلاح “public cloud” به زیرساخت‌های ابری اشاره دارد که اغلب در دسترس عموم قرار دارند. با استفاده از منابع اختصاصی خود می‌توانید زیرساخت ابری خود را توسعه دهید و آن را خصوصی کنید.

انواع زیر ساخت ای تی

تفاوت زیرساخت IT سنتی و ابری

زیرساخت‌های سنتی و ابری تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

خودکارسازی

مهم‌ترین وجه تمایز زیرساخت‌های ابری و سنتی IT شیوه مدیریت آن‌هاست. با انتخاب زیرساخت ابری، تمام نگرانی‌های سخت‌افزاری و امنیتی شما به ارائه دهنده خدمات محول می‌شود. از طرف دیگر، سرورهای سنتی به مدیریت داخلی زیرساخت نیاز دارند که توسط تیم فناوری اطلاعات انجام می‌شود.

هزینه

زیرساخت ابری در مقایسه با نوع سنتی آن، مقرون به صرفه‌تر است. با انتخاب زیرساخت ابری، فقط هزینه آنچه که استفاده می‌کنید را می‌پردازید. راه اندازی زیرساخت سنتی هزینه نگهداری و تعمیرات زیادی دارد همچنین شما نیاز به خرید تجهیزات و فضای سرور خواهید داشت.

مقیاس‌پذیری

در مقایسه با زیرساخت‌های سنتی فناوری اطلاعات، زیرساخت ابری مقیاس پذیری بیشتری را ارائه می‌دهد. همچنین، آن را می‌توان بر اساس نیازهای شرکت و اهداف تجاری، کوچک یا بزرگ کرد. وقتی نوبت به زیرساخت‌های سنتی IT می‌رسد، معمولا منابع محدودی در اختیار دارید، به این معنی که سیستم شما نمی‌تواند به سرعت مقیاس‌پذیر شود.

اجزای زیرساخت IT

ترکیبی از سخت افزار، نرم افزار و شبکه، اجزای زیرساخت فناوری اطلاعات را تشکیل می‌دهند. این سیستم ابزارها را به پرینترها، دسکتاپ‌ها را به شبکه‌ها و سرورها را به cloud متصل می‌کند. معمولا یک زیرساخت استاندارد فناوری اطلاعات شامل اجزای زیر است:

  • سخت افزار
  • نرم افزار
  • شبکه

مزایای زیرساخت ای تی

زیرساخت IT چه مزایایی دارد؟

حافظه با کارایی بالا

حافظه از دیتاهای موجود نسخه پشتیبان تهیه و ذخیره می‌کند. همچنین، در صورت بروز مشکل راه‌حلی برای بازیابی اطلاعات ارائه می‌دهد.

تاخیر حداقلی شبکه‌ها

برای کاهش تاخیر در جریان داده، مولفه‌های زیرساخت در سطح سازمانی راه اندازی می‌شوند.

امنیت

سیستم‌های استفاده شده در زیرساخت IT، دسترسی به اطلاعات و داده‌ها را مدیریت می‌کنند. این کار از حملات سایبری احتمالی جلوگیری و اعتماد مشتریان را حفظ می‌کند.

مجازی سازی

اموری مانند: آماده‌سازی سریع سرور، زمان آپلود بالا و صرفه جویی در مصرف انرژی با زیرساخت فناوری اطلاعات امکان‌پذیر می‌شود.

خاموشی صفر

زیر ساخت IT زمان خرابی سیستم را به حداقل می‌رساند تا هزینه‌ها را پایین و درآمد را بالا نگه دارد.

چرا زیرساخت فناوری اطلاعات اهمیت دارد؟

تقریبا همه بخش‌های سازمان‌، از نیروی کار گرفته تا کالاها و خدمات، به نوعی از فناوری بهره می‌برند. یک زیرساخت سازگار، قابل اعتماد و ایمن به شرکت‌ها در راه رسیدن به اهدافشان کمک می‌کند. اگر یک زیرساخت فناوری اطلاعات به درستی راه‌اندازی نشود، منجر به اختلالات بسیاری از جمله خرابی و نقض سیستم می‌شود. به طور کلی، سودآور بودن یا نبودن یک کسب و کار بستگی به نحوه اجرای زیرساخت آن خواهد داشت.

نتیجه گیری

یک زیرساخت فناوری اطلاعات قابل اعتماد و امن برای پایداری بلندمدت کسب و کارها بسیار مهم است. داشتن یک تیم مناسب برای مدیریت و سرمایه گذاری هوشمند در سخت‌افزار، نرم‌افزار و خدمات شبکه، یکی از مهم‌ترین وجه تمایز شرکت‌های موفق با شرکت‌های شکست خورده باشد. برای رویارویی با چالش‌های نسل بعدی فناوری اطلاعات، کسب ‌و کارها باید اهمیت انواع زیرساخت IT را در نظر بگیرند و سرمایه‌گذاری‌های مناسبی را برای آینده انجام دهند.

دانلود pdf مقاله انواع زیرساخت IT و اهمیت آن

4.7/5 - (13 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *