تفاوت مجازی سازی با رایانش ابری در زیرساخت‌های فناوری

تفاوت مجازی سازی با رایانش ابری

شاید فکر می‌کنید که تفاوت بین مجازی سازی و رایانش ابری فقط در معنای آن‌هاست. این دو اصطلاح به هم نزدیک هستند و اغلب در ارتباط با یکدیگر کار می‌کنند تا خدمات مختلفی را ارائه دهند. اما به یاد داشته باشید که این دو هیچوقت به جای هم استفاده نمی‌شوند. فناوری مجازی‌سازی سخت‌افزار فیزیکی را به منابع مجازی تبدیل می‌کند و از طرفی دیگر، محیط کلود منابع مجازی‌شده را بر حسب تقاضا از طریق اینترنت ارائه می‌دهد. مجازی‌سازی نحوه رفتار زیرساخت‌های فیزیکی را تغییر داده و به برنامه‌ها و سیستم‌عامل اجازه می‌دهد تا با ایجاد محیط‌های شبیه‌سازی شده به صورت مستقل اجرا شوند. از سویی دیگر، فناوری ابری با استفاده از مجازی سازی خدماتی ارائه می‌کند که کاربران بتوانند بدون خرید تجهیزات به سرورهای مجازی، برنامه‌ها و غیره دسترسی داشته باشند. در ادامه تفاوت مجازی سازی با رایانش ابری و رابطه منحصر به فرد آن‌ها را بیشتر توضیح می‌دهیم.

مجازی سازی چیست؟

مجازی‌سازی فرآیندی است که از نرم‌ افزار برای ایجاد نسخه‌های کامپیوتری از سرورها، برنامه‌ها، مراکز داده و سایر سخت‌افزارها استفاده می‌کند تا دقیقا مانند همتایان فیزیکی خود رفتار ‌کنند. نرم افزار مجازی سازی از لایه نرم افزاری به نام “hypervisor” استفاده می‌کند که از چندین ماشین مجازی (VM) میزبانی کند. ماشین‌های مجازی محفظه‌های نرم‌افزاری هستند که سیستم ‌عامل‌های خود را اجرا و مانند رایانه‌های مستقل عمل می‌کنند. همچنین هایپروایزر قدرت محاسباتی ماشین‌های مجازی را برای استفاده کارآمدتر از سخت افزار فراهم می‌کند. فناوری مجازی‌سازی به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا از یک مدل ابری در زیرساخت‌خود استفاده کنند و گردش‌های کاری داخلی، امنیت و عملکرد را بهبود بخشند. شرکت‌ها همچنین می‌توانند زیرساخت، نرم‌افزار یا پلتفرم‌های خود را مجازی کنند تا خدمات خود را به صورت گسترده به کاربران خود ارائه دهند.

کاربردهای مجازی سازی در دنیای فناوری

مجازی سازی یعنی به دست آوردن بیشترین ارزش ممکن از منابعی که در اختیار دارید. کاربردهای مجازی سازی بی شمار است و در اینجا نگاهی به برخی از رایج‌ترین آن‌ها می اندازیم تا با دانستن آن تفاوت مجازی سازی با رایانش ابری را بهتر درک کنید.

  • مجازی سازی سرور: مجازی سازی سرور مزایای زیادی دارد. این نوع مجازی سازی از عملکردهای متعدد پشتیبانی می‌کند و کاربران این امکان را می‌دهد که از منابع استفاده کارآمدتری داشته باشند.
  • مجازی سازی برنامه: مجازی سازی نرم افزار برای جدا کردن برنامه‌ها از سخت افزار و سیستم عامل اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مجازی‌سازی برنامه به شما این امکان را می‌دهد که یک نسخه از تنظیمات و داده‌های فعلی ایجاد نمایید و از آن برای آزمایش برنامه‌های جدید، به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار و انواع سناریوهای فرضی استفاده کنید؛ بدون اینکه داده‌ها در معرض خطر قرار بگیرند.
  • مجازی سازی دسکتاپ: مجازی سازی دسکتاپ به کاربران اجازه می‌دهد تا چندین سیستم عامل را از یک سرور واحد اجرا کنند. این نوع مجازی سازی به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود. مجازی سازی دسکتاپ لوکال از یک هایپروایزر برای اجرای چندین سیستم عامل استفاده می‌کند. زیرساخت دسکتاپ مجازی یا VDI چندین VM را از یک میزبان اجرا می‌کند و محیط‌ دسکتاپ را به کاربران ارائه می‌دهد. VDI به اجازه می‌دهد خدماتی مانند مانیتورینگ یا برنامه‌های مبتنی بر کلود را پیاده سازی کنند. همچنین این فناوری از دورکاری نیز پشتیبانی می‌کند.

the-difference-between-cloud-computing-and-virtualization

رایانش ابری چیست؟

برای درک تفاوت مجازی سازی با رایانش ابری بیایید به تعریف رایانش ابری نگاهی بیاندازیم. ابرها محیط هایی هستند که منابع مجازی را از طریق شبکه مجازی ترکیب و به اشتراک می‌گذارند. مجازی‌سازی در رایانش ابری برای جایگزینی فایل‌های فیزیکی، سرورها، شبکه‌ها، فایل‌ها، برنامه‌ها، دستگاه‌ها و زیرساخت‌ها استفاده می‌شود. ارائه ‌دهندگان برای خودکارسازی فرآیندهای تکراری از نرم‌ افزارهای مدیریتی استفاده می‌کنند تا قدرت محاسباتی مورد نیاز برای انتقال داده‌ها بین دستگاه‌ها و ابر کنترل شود. خدمات رایانش ابری معمولا در یکی از سه دسته زیر قرار می‌گیرند:

نرم افزار به عنوان یک سرویس (SaaS)

SaaS رایج‌ترین نوع سرویس ابری می‌باشد که برای دسترسی به نرم افزار از طریق مرورگر یا برنامه بدون نیاز به نصب سخت افزار طراحی شده است. در حالی که برخی از خدمات ابری رایگان هستند، بسیاری از آن‌ها اشتراک ماهانه یا سالانه دارند. یک مثال خوب در اینجا المنتور است. یک پلتفرم SaaS که هاست ابری را برای وردپرس ارائه می‌دهد.

زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS)

IaaS یک گام فراتر می‌رود و نرم افزار، سخت افزار، سرور، فضای ذخیره سازی و سایر نیازهای ضروری مشتری را مدیریت می‌کند. کاربران IaaS فقط هزینه آنچه که استفاده می‌کنند را به صورت هفتگی یا ماهانه پرداخت می‌نمایند. برخی از ارائه دهندگان حتی گزینه‌ای به نام پرداخت ساعتی را نیز ارائه می‌دهند.

پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS)

PaaS یک محیط ابری است که برای توسعه و راه اندازی اپلیکیشن طراحی شده است. در این مورد، ارائه دهندگان تمام چیزهایی را که یک شرکت برای توسعه نیاز دارد – از آزمایش گرفته تا راه اندازی و به روز رسانی – از یک واحد مرکزی ارائه می‌دهند. به عنوان مثال اگر شرکتی برای نمایش کارهای خود به آدرس نیاز داشته باشد، فقط باید یک نام دامنه با پسوند دامنه دلخواه برای آن انتخاب کند و باقی کار را به محیط ابری بسپارد.

کاربردهای رایانش ابری

نمونه‌های رایانش ابری موارد بسیاری را پوشش می‌دهند. در اینجا برخی از نمونه‌های رایج را مشاهده می‌کنید:

  1. خدمات پخش: پلتفرم‌هایی مانند: Netflix، Hulu و Spotify و همچنین پلتفرم‌هایی که گزارش‌ داده‌های فوری یا فیلم‌های مانیتورینگ را مدیریت می‌کنند در این دسته جای می‌گیرند.
  2. تجزیه و تحلیل داده‌ها و هوش تجاری: دیدگاه کاربران فیس بوک، گوگل آنالیتیکس و همچنین پلتفرم‌های پیچیده‌ با قابلیت‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در این دسته جای می‎گیرند که چالش‌ داده‌های بزرگ را حل کرده‌اند.
  3. ابزارهای کسب و کار: برنامه‌های تجاری شامل CRM، پلتفرم‌های خدمات مشتری، پلتفرم‌های بازاریابی ایمیلی و ابزارهای حسابداری هستند. این روزها بسیاری از راهکارهای مبتنی بر ابر با یکدیگر ادغام می‌شوند.
  4. ابزارهای همکاری و ارتباطی: ابزارهایی مانند Google Drive که فضای ذخیره‌سازی ابری برای عکس‌ها و اسناد را فراهم می‌کند، Slack، Dropbox و Zoom در این دسته جای می‌گیرند.

رایانش ابری

تفاوت مجازی سازی با رایانش ابری

رایانش ابری محیطی یکپارچه از منابع و سرویس‌ها را فراهم می‌کند که همیشه در دسترس هستند. از سوی دیگر، مجازی سازی چندین محیط شبیه سازی شده بر روی سخت افزار فیزیکی ایجاد می‌کند. ایجاد محیط ابری پرهزینه و زمان بر است. در مقابل، راه اندازی یک سیستم مجازی سازی به هزینه کمتری نیاز دارد. رایانش ابری با چندین دستگاه سخت افزاری اختصاصی ارائه می‌شود، در حالی که مجازی سازی معمولا از یک سخت افزار استفاده می‌کند.

  رایانش ابری مجازی سازی
شیوه سرویس دهی SaaS, IaaS, PaaS طبق مجوز
مقیاس‌پذیری کلود را می‌توان تا جایی که لازم است گسترش داد. تنظیمات ماشین مجازی، مقیاس‌پذیری آن را محدود می‌کند. توسعه افزیش هزینه را به دنبال دارد.
راه‌اندازی سریع زمان بر ساده
انعطاف‌پذیری به کاربران اجازه می‌دهد تا راه‌حل‌های مختلف را امتحان کنند. انعطاف‌پذیری زیادی در زیرساخت وجود ندارد.
دسترسی‌پذیری دسترسی به فضای ابری در هر مکان از طریق اینترنت طبق مجوز
سخت افزار راهکار SaaS به هیچ سخت‌افزاری نیاز ندارد اما برای IaaS و PaaS سخت‌افزار به عنوان بخشی از سرویس ارائه خواهد شد. ارائه‌دهنده مسئولیت میزبانی و مدیریت زیرساخت را به عهده دارد.
یکپارچگی به سادگی با راه‌حل‌های موجود ترکیب می‌شود. به راحتی با ابرهای عمومی و خصوصی، اینترنت اشیا و پایگاه‌های داده ادغام می‌شود.
قابلیت بازیابی فاجعه به یک ماشین یا دستگاه وابسته نیست. به ‌طور خودکار، از داده‌ها در فواصل زمانی منظم بکاپ می‌گیرند. خرابی یک ماشین می‌تواند چندین ماشین مجازی را از کار بیندازد.
شیوه نصب پلتفرم‌های SaaS با ایجاد یک حساب کاربری قابل استفاده خواهند بود. راه‌حل‌های IaaS و PaaS نیازمند نصب زیرساخت هستند. کاملا به سیستم بستگی دارد. درصورت وجود زیرساخت، برای آغاز کار به نصب نرم افزار نیاز دارد.

کدام راهکار برای سازمان شما بهتر است؟

حال که تفاوت مجازی سازی با رایانش ابری را می‌دانید، فکر می‌کنید کدام یک از آن‌ها برای کسب و کار شما بهتر است؟ فناوری مجازی سازی در عین این که مزایای بسیاری را ارائه می‌دهد، به مقدار قابل توجهی منابع و برنامه ریزی نیاز دارد. سازمان‌هایی که در حال حاضر از سخت‌افزارهای قدیمی‌ استفاده می‌کنند در نقطه‌ای هستند که باید تصمیم بگیرند که آیا سرمایه‌گذاری در ارتقای زیرساخت برایشان بهتر است یا باید خدمات خود را به محیط ابر منتقل کنند. با این حال، برای شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری در مجازی‌ سازی با بازکردن فرصت‌های تجاری جدید و کاهش هزینه‌های عملیاتی در درازمدت نتیجه خواهد داد.

نتیجه گیری

در حالی که مجازی‌سازی و رایانش ابری هر دو رویکردهای متفاوتی را ارائه می‌دهند، هردو به طور موثر نیازهای فناوری اطلاعات سازمان‌ها را برطرف می‌کنند. همچنین می‌توان از آن‌ها برای بهینه‌سازی هزینه‌های زیرساخت فناوری اطلاعات استفاده کرد. در این مقاله تفاوت مجازی سازی با رایانش ابری و کاربردهای کلیدی این دو رویکرد را شرح دادیم. با توجه به این موضوع انتخاب شما در نهایت به عواملی مانند اهداف کسب و کار، زیرساخت IT و بودجه شما بستگی دارد.

دانلود PDF مقاله تفاوت مجازی سازی با رایانش ابری

ثبت امتیاز post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *