vSphere چیست؟

vSphere چیست

در این مقاله قصد داریم شما را با مجموعه‌های vSphere آشنا کنیم.

۱. VMware ESXi

این قسمت هسته مجموعه vSphere وفوق ناظر آن را تشکیل می‌دهد. به طوری که ESXi لایه فوق ناظر مجموعه vsphere است. البته نکته ای که اینجاهست این است که در نسخه های قبلی هم ESX و هم ESXi، به عنوان فوق ناظر انتخاب می‌شد ولی در نسخه ۵ فقط ESXi مطرح شد. هم چنین می توانید در مقاله کلاسترینگ در VSphere چیست؟ را نیز به طور کامل بررسی کنید. هرچند هردوی این قسمت ها دارای موتور مجازی سازی مساوی و ویژگی های برابر هستند.
در نسخه ESX یک کنسول سرویسی linux base نیز وجود دارد که هریک از کاربران به آن دسترسی مستقیم داشتند.

با توجه به این که این کنسول سرویس از ESXi حذف شده است این فوق ناظر تمام قابلیت هاو ویژگی های ESX را شتیبانی می‌کند. و علت این امر هم این است که مبنا و پایه ESXi را vmkernel تشکیل می‌دهد. که در داخل کنسول سرویس قرار ندارد.
وظیفه ای که vmkernel دارد این است که مدیریت دسترسی ماشین‌های مجازی به سخت افزار را به کمک زمان بندی CPU, مدیریت حافظه و مدیریت پردازش داده سوئیچ های مجازی کنترل و مدیریت می‌کند. شکل زیرساختارVMware ESXi را نشان می‌دهد.

ساختار VMware ESXi

ESXi دارای قدرت زیادی در تخصیص منابع به ماشین های مجازی دارد که برخی از این ویژگی ها را در شکل زیر مشاهده می‌کنید.

vmware esxi

۲.VMware vCenter Server

vCenter Server مانند Active Directory ابزاریست که تمام ماشین‌های ESXi و تمامی متعلقات و ماشین‌های مجازی ساخته شده بر روی آن‌ها را به صورت متمرکزمدیریت می‌کند.
هم‌چنین برای توسعه کمک پذیری محیط vCenter Server یک پایگاه داده back-end برای نگهداری اطلاعات مربوط به میزبان‌ها وماشین‌های مجازی بکار می‌گیرد,
که این بانک اطلاعاتی می‌تواند Microsof SQL و یا Orade باشد. درنسخه هایی که قبلا vSphere داشت, vCenter Server فقط میتوانست بر روی ویندوز اجرا شود

ولی در نسخه ۵ یک ” appliance” (درواقع ماشین های مجازی پیش ساخته ای هستند که به راحتی می توان به عنوان یک ماشین مجازی بر روی سرورهای ESXiاجرا کرد )
پایه لینوکس همراه با مجموعه ارائه شده است. البته بدون استفاده از vCenter Server هم می‌توان سرورهای ESXi را به صورت منفرد مدیریت کرد.
ولی برای استفاده از قابلیت‌های بسیار ارزشمند مجموعه مجازی سازی VMwareنظیر، vMotion، زمان بند منابع توزیع شده (Distributed Resource Scheduler )، قابلیت دسترسی مستمر(High Availability )،
سیستم تحمل خطا (Fault Tolerance) و بسیاری از قابلیت های دیگر استفاده ازvCenter لازم است.

۳. vSphere Update Manager

Update manager پلاگینی (Plugin )است برایvCenter Server که به کمک آن می‌توان سرورهای ESXi و ماشین‌های مجازی انتخاب شده را با آخرین بروزها(Updates)، وصله (Patch) کرد.
Update Managerتوابع زیر رافراهم می آورد:

– بررسی و تشخیص سیستم‌هایی که نیاز به بروز شدن دارند.
– نصب خودکار بروزها
– یکپارچگی کامل با دیگر قابلیت‌های v-Sphere مثل سیستم زمانبند منابع توزیع شده است.

۴. vSphere Client and vspher‌e web Client

vCenter Server یک چارچوب مدیریتی متمرکز برای مدیریت میزبان‌های ESXi ایجاد می‌کند. ولی امکان دسترسی به خود vCenter Server از طریق v-sphere Clientخواهد بود.
یعنی تمام دسترسی ها پیکربندی‌ها و . . . از طریق v-sphere Client انجام می‌شود. البته سیستمی که vCenter Server برروی آن نصب شده است نیز خود می تواند میزبان vSpher Client نیز باشد.
همانطور که قبلا نیز گفته شد بدون اتصال vSphere Cilent به vCenter Server و فقط با اتصال به ESXi به طور منفرد وکمک v-Sphere Client می‌توان ESXiها را مدیریت کرد.

v-Sphere web Client یک سیستم مدیریت ESXiها را از طریق Web Browser و البته تنها از طریق vCenter Server ایجاد می‌کند.
البته تمام ویژگی‌های مجموعه مجازی‌سازی شرکت VMware از طریق v-Sphere web Client در دسترس نخواهد بود.

۵. vSphere vMotion and vsphere Storage vMotion

vMotion که live migration نیز خوانده می‌شود. ابزاری در vCenter server ،ESXi است که ماشین های مجازی که در حال اجرا هستند از یک میزبان فیزیکی به میزبان دیگر انتقال داده شود.
بدون این‌ که حتی برای یک لحظه خاموشی و قطعی در ماشین مجازی ایجاد شود. این ابزار(vMotion) محتویات یک سیستم در حال اجرا را به یک سیستم دیگر انتقال می‌دهد.
اما این محتویات سیستم ذخیره سازی دست نخورده در جای خود باقی می ماند. ابزاری دیگری که این‌جا کاربردش دور از چشم نیست Storage vMotion است.
که این امکان می‌دهد تا محتویات دیسک مجازی یک سیستم مجازی (در خاموش بودن و یا در حال اجرا ) از یک واحد ذخیره سازی به یک واحد ذخیره سازی دیگر انتقال یابد.
این در حالی است محل اجرای ماشین مجازی تغییر نمی‌کند و ماشین مجازی روشن است که باعث نمی‌شود هیچ‌گونه خللی در زمان انتقال واحد ذخیره سازی ایجاد شود.

۶. (Distributed Resource Scheduler (ِDRS

vMotion ابزاری است که به صورت دستی (Manual) ایجاد می‌شود. یعنی مدیر سیستم باید به صورت دستی این عمل را انجام دهد. اگر بخواهیم در مواقع نیاز مثلا برای تنظیم بار میزبان های ESXi عمل vMotion به صورت خودکار انجام شود از (DRS) استفاده می‌کنیم. قبل از ادامه بحث چند خط راجب کلاستر در vSphere توضیحاتی را بیان کنیم.

در مجموعه vSphrer کلاستر مجموعه ای از هاست ها و یا میزبان های ESXi است که منابع خود را دریک Resource Pool (استخر منابع) به اشتراک می‌گذارند.
در واقع کلاستر یک تجمعی از حجم حافظه های تمام میزبان های عضو کلاستر وتوان پردازشی ان ها است.حال برگردیم به موضوع (DRS) اهدافی که این قابلیت دنبال می‌کند در دو بند خلاصه می‌شود.

در هنگام روشن شدن ماشین مجازی DRS سعی میکند ماشین های مجازی را در هاستی اجرا کند که دارای بار پردازشی کمتری است. هنگامی که ماشین مجازی در حال اجرا است ,DRS هر۵ دقیقه یکبار در حال جستجو واندازه گیری است
تا ماشین های مجازی را به میزبانی انتقال دهد که برای منابعی که موردنیازشان است کمترین رقابت وجود داشته باشد.

۷. سیستم کنترل ورودی خروجی شبکه (Network I/O control) و کنترل ورودی خروجی سیستم های ذخیره سازی(Storage I/O control)

vSphere کنترل بسیار زیادی بر روی تخصیص منابع پردازشی و هم‌چنین حافظه های اصلی به ماشین‌های مجازی دارد.
قابلیتی مشابه نیز در اختصاص دادن ترافیک ورودی خروجی شبکه و سیستم‌های ذخیره سازی به ماشین‌های مجازی وجود دارد. سیستم کنترل ورودی- خروجی ذخیره سازها این امکان را به مدیران می‌دهد.
تا به هر یک از ماشین‌های مجازی یک اولویت در دسترسی به منابع ذخیره سازی اختصاص دهدند. تا در صورت رقابت بین ماشین های مجازی در دسترسی به ذخیره سازها، این اولویت‌ها اعمال شوند.
سیستم کنترل ورودی-خروجی شبکه هم قابلیتی مشابه است. ولی در دسترسی به کارت های شبکه فیزیکی این سیستم به مدیران شبکه این امکان را می‌دهد. تا با اختصاص دادن اولویتی به ماشین‌های مجازی دسترسی آن‌ها به ترافیک و پهنای باند را مدیریت کنند.

دانلود پی دی اف vSphere چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *