کلاسترینگ در VSphere چیست؟

کلاسترینگ در VSphere

کلاسترینگ ماشین‌های مجازی چگونه است؟

کلاسترینگ در VSphere؛ (VSphere) کلاستر مجموعه‌ای از میزبان‌ها هستند. که منابع خود را در یک استخر منابع به اشتراک می‌گذارند.
به‌ عبارتی‌ دیگر آن‌ها یک تجمع توان پردازشی و حجم حافظه تمام میزبان‌های عضو کلاستر و مجموعه‌ای از چندین ماشین میزبان که تشکیل گروه کلاستر را می‌دهند هستند.

کلاسترینگ در VSphere
به‌طور مثال دو ماشین مجازی بر روی یک سرور سخت‌افزاری کلاستر شده‌اند. ماشین‌های مجازی از طریق لینک‌های اختصاصی به یکدیگر متصل هستند،
که ارتباط لحظه‌به‌لحظه آن‌ها را فراهم می‌کنند. هر ماشین مجازی به حافظه اشتراکی واحدی متصل هستند، که می‌تواند SAN یا Local disk باشد.

کلاسترینگ ماشین‌های مجازی بر روی یک سرور فیزیکی

درروش نخست، یک کلاستر بر روی یک سرور فیزیکی از ماشین‌های مجازی کلاستر شده بر روی یک سرور ESXi تشکیل‌شده است. ماشین‌های مجازی به یک حافظه اشتراکی متصل هستند.
این نوع از پیکربندی پایداری سرویس‌ها را در برابر مشکلات احتمالی که برای سیستم‌عامل‌ها پیش می‌آید بالا می‌برد.
ولی به دلیل عدم وجود سرور فیزیکی دیگر توانایی پایدار نگه‌داشتن سرویس‌ها را در برابر مشکلات سخت‌افزار را ندارد.

کلاسترینگ ماشین‌های مجازی بر روی چند سرور فیزیکی

درروش دوم، ماشین‌های مجازی بر روی سرورهای فیزیکی مختلف به‌صورت کلاستر درمی‌آیند.
علاوه بر پایداری در برابر مشکلات نرم‌افزاری و سیستم‌عامل‌ها در برابر مشکلات سخت‌افزاری نیز پایداری سرویس‌ها را حفظ می‌کند. این معماری حتما به حافظه اشتراکی احتیاج دارد.
بنابراین در این نوع معماری تعدادی ماشین مجازی بر روی تعدادی سرور فیزیکی قرار می‌گیرند. و هر ماشین مجازی به حافظه اشتراکی که بر روی SAN می‌باشد متصل هستند.
همان‌ طور که گفته شد هدف از کلاسترینگ در VSphere جمع‌آوری منابع و مدیریت منابع تمامی ماشین‌های مجازی میزبان است. هم‌چنین می‌توان از قابلیت‌های FT و HA نیز استفاده کرد.

کلاسترینگ ماشین‌های مجازی بر روی چند سرور فیزیکی

 

نحوه‌ی کلاسترینگ در VSphere

نحوه‌ی کلاسترینگ در VSphere

برای این‌که شما بتوانید سیستم‌های خود را وارد کلاستر کنید ابتدا باید به Vcenter موردنظرتان متصل شوید. از طریق کنسول مدیریتی آن این کار را انجام دهید.
برای ساخت کلاستر پس از اتصال به Vcenter باید بر روی دیتاسنتر خود راست کلیک کرده و گزینه‌ی New Cluster را بزنید تا کنسول آن برای شما باز شود. پس از ساخته‌ شدن آن شما باید سرورهای خود را به این کلاستر منتقل کنید.
برای این کار شما باید با drag and drop بر روی سرور موردنظر آن را به داخل کلاستر منتقل کنید. در تب summary می‌توانید ببینید که منابع شما چگونه است و چه مقدار دیسک و رم و CPU دارید.
در تب VMs تعداد ماشین‌های مجازی را به شما نشان می‌دهد و در قسمت host به شما host ها را نمایش می‌دهد. و در قسمت performance میزان کارایی سیستم‌ها را به شما نشان می‌دهد.

دانلود pdf کلاسترینگ در VSphere

3.3/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *