معایب رایانش ابری چیست؟

معایب رایانش ابری

امروزه با گسترده شدن استفاده از رایانش ابری و همه‌گیری آن در دنیا، لازم است که درباره مزایا و معایب رایانش ابری نیز بدانیم. در این مقاله قصد داریم تا به مهم ترین و کلیدی ترین ویژگی ها و مزایا و معایب رایانش ابری بپردازیم. با ما همراه شوید و نظرات خود را درباره این فناوری به اشتراک بگذارید.

رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری یا کلود کامپیتینگ در اصل به این معناست که سورس یک نرم افزار و تمام داده‌های آن را به یک فضای دیگر انتقال دهیم. همچنین پردازش‌های مربوط به آن نیز در همان فضا انجام خواهد شد. با استفاده از اتصال به اینترنت کاربران می‌توانند همواره به این فضا دسترسی داشته باشند.

معایب رایانش ابری

مزایای رایانش ابری

کاهش هزینه‌ها

برای مدیریت داده‌ها تیم فناوری اطلاعات هر مجموعه نیازمند سخت افزار و نرم افزارهایی‌ است که باعث افزایش هزینه در روند این کار می‌شوند. اما با استفاده از رایانش ابری ذیگر نیاز به صرف هزینه برای این سخت افزار و نرم افزارها نیست. به علاوه این کار قابل اطمینان‌تر و مطمئن‌تر است. این مزیت باعث می‌شود تا علاوه بر کاهش هزینه، متخصصین فناوری و اطلاعات به جای صرف زمان برای مدیریت این سخت افزار و نرم افزارها بر روی کارهای بیشتری که به نفع مجموعه است تمرکز کنند.

فضاهای ابری همچنین مقیاس‌پذیر و در همه جای جهان قابل دسترس‌اند. که همین قابلیت نیز هزینه و زمان ایجاد و استقرار برنامه‌های نرم افزاری را تسریع می‌کند. رایانش ابری قادر به پردازش و ذخیره سازی داده‌های یادگیری ماشین، تجزیه و تحلیل در مقیاس بزرگ، اینترنت اشیا و موارد دیگر است.

ظرفیت ذخیره نامحدود

از جمله مواردی که باعث می‌شود صرف نظر کردن از معایب رایانش ابری مقدور باشد، ظرفیت ذخیره نامحدود فضاهای ابری‌ست. صرفه نظر از اینکه از کدام سولوشن ابری استفاده می‌کنید. می‌توانید تمام فضای ذخیره سازی مورد نیاز خود را خریداری کنید. و به هر میزان که نیاز به حافظه دارید آن را تامین کنید. این درحالی‌ است که خرید سخت افزار باعث می‌شود به دلیل استهلاک قطعات و دستگاه، در گذر زمان نیاز به صرف هزینه‌های دوره‌ای برای تعمیر و بازیابی دستگاه و اطلاعات خود داشته باشید.

پشتیبان گیری/بازیابی داده‌ها

پشتیبان گیری ابری سرویسی‌ است که در آن داده‌ها و برنامه‌های کاربردی روی سرورهای یک شرکت پشتیبان‌گیری شده و در یک سرور از راه دور ذخیره می‌شوند. زمانی که شرکت‌ها برای ذخیره فایل‌ها و داده‌ها از رایانش ابری استفاده می‌کنند. در صورت خرابی سیستم؛ حادثه و بلایای طبیعی و دیگر مشکلات ناگهانی، چیزی را از دست نخواهند داد. کاربران همچنین می‌توانند این کار را در سرورهای خصوصی یا شرکتی انجام دهند. اما ارائه‌دهندگان خدمات ابری، این کار را به صورت استاندارد و 24 ساعته انجام می‌دهند. در این حالت کاربران مجبور نیستند به آن بپردازند.

مدیریت آسان

تمام داده‌ها به سرویس‌های ابری واگذار شده‌اند، بنابراین در مدیریت آنها دچار بحران نخواهید شد. تنهاکافیست به ارائه‌دهنده خود اعتماد کنید. بدین گونه همه کارها به خوبی پیش می‌رود و کارها هرروز طبق برنامه مشخص و بدون درگیری ذهنی و صرف زمان شما انجام می‌شود.

دسترسی آسان

کاربران می‌توانند از هر نقطه روی کره زمین و روی هر دستگاهی، به برنامه‌ها، داده‌ها و فایل‌های خود دسترسی داشته باشند.

معایب رایانش ابری

وابسته به اتصال اینترنت در همه زمان‌ها

شما برای دسترسی به رایانش ابری همیشه نیازمند اتصال به اینترنت خواهید بود. اما همیشه این احتمال وجود دارد که یک بلای طبیعی، یک خرابی به دلیل ساخت و ساز محلی یا فعالیت‌های مشابه باعث شود که با یک قطعی بزرگ مواجه شوید. بدین ترتیب از جمله معایب وابسته بودن به اینترنت این است که در صورت رخ داد حادثه‌ای که موجب قطعی آن می‌شود. فعالیت یک کسب و کار آنلاین با مشکل مواجه شده و متوقف شود. اگر درخانه یک کسب و کار آنلاین را مدیریت می‌کنید توصیه ما به شما این است که حتما یک نسخه پشتیبان از داده‌های خود داشته باشید.

خطرات امنیتی از اصلی‌ترین معایب رایانش ابری

مدیریت امنیت این فضا از اصلی‌ترین معایب رایانش ابری در برابر بسیاری از مسائل مربوط به سیستم‌های اطلاعاتی حساس و پیچیده است. مسائلی مانند امنیت، در دسترس بودن، محرمانه بودن و حفظ حریم خصوصی، مسائل حقوقی و قضایی، قفل شدن داده‌ها ، عدم وجود توافق نامه‌های خدمات استاندارد (SLAs) و غیره.

آسیب پذیری، به ویژه در محیط‌های اشتراکی

استفاده از سرویس های ابری دارای برخی خطرات است. طبق بررسی‌های انجام شده، دسترسی غیر مجاز و API های ناامن به عنوان اولین و بیشترین مشکلات آسیب پذیری فضای ابری شناخته می‌شوند. شایع‌ترین مسائل امنیتی مربوط به دسترسی غیر مجاز و سوء استفاده از اعتبار کارکنان است. موارد دیگر شامل آسیب‌های ناشی از پروتکل اینترنت، بازیابی اطلاعات، رعایت موارد قانونی و خطرات محتمل برای دسترسی است.

از بین رفتن داده‌ها یا سرقت و نشت داده‌ها

از جمله دیگر معایب رایانش ابری این‌ست که هنگامی که فایل‌ها و داده‌ها را در سرور شخص دیگری ذخیره می‌کنید. مانند این است که به ارائه‌دهنده آن سرویس های ابری ، جواهر تاج خود را تقدیم کنید. نشت داده‌ها و افشای غیر مجاز اطلاعات حساس از طریق آسیب پذیری‌های موجود، در دنیای مجازی و فضای ابری یک اتفاق محتمل و بدیهی‌ست. همچنین ویروس‌ها و یا آسیب‌های فیزیکی  می‌توانند داده‌ها را برای انسان و نرم افزار ناخوانا کنند. در مواردی حتی اطلاعات از دست رفته قابل بازیابی نیستند، بنابراین جلوگیری از از دست رفتن داده‌ها به یک ابزار ضروری تبدیل می‌شود.

معایب رایانش ابری

نتیجه گیری

استفاده از رایانش ابری یا همان کلود کامپیتینگ در دنیای امروز بسیار کاربردی و ضروری‌ست. بدان معنا که بسیاری از کسب و کارها بدون استفاده از این سولوشن قادر به ادامه مسیر نخواهند بود. اما باید به شدت مراقب معایب رایانش ابری و آسیب پذیری‌های مربوط به استفاده از سرویس های ابری باشید. در همه حال یک نسخه پشتیبان از داده‌های خود داشته باشید. و در انتخاب ارائه دهنده مناسب این سرویس دقت کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *