کاربرد مجازی سازی شبکه؛ ایجاد محیطی برای آزمایش و توسعه برنامه‌ها

کاربرد مجازی سازی شبکه

مجازی سازی شبکه به تبدیل شبکه سخت افزاری به یک شبکه مبتنی بر نرم افزار گفته می‌شود. مجازی‌سازی شبکه مانند سایر مجازی‌ سازی‌ها یک لایه میان سخت‌افزار فیزیکی و برنامه‌ها و سرویس‌ها ایجاد می‌کند. اصلی‌ترین کاربرد مجازی سازی شبکه بهبود عملکرد، انعطاف پذیری، مقیاس پذیری و ایجاد امنیت در شبکه است. پیاده سازی مجازی سازی در شبکه‌هایی که کارایی قابل توجهی دارند بسیار سودمند خواهد بود.
مجازی‌سازی منابع شبکه را با یکدیگر ترکیب می‌کند و با تقسیم پهنای باند، کانال‌ها را از یکدیگر جدا می‌کند. این کانال‌ها بسیار ایمن هستند و کاربر از طریق یک ماشین به منابع شبکه دسترسی دارد. به همین ترتیب، مدیران شبکه بار کاری را تغییر می‌دهند و قوانین و برنامه‌ها را راحت‌تر تنظیم می‌کنند تا از تنظیمات وقت‌گیر جلوگیری شود. کاربران به دنبال پیاده سازی این فناوری همواره می‌توانند به برنامه‌های قابل اعتماد و امن دسترسی داشته باشند.

مجازی سازی شبکه چگونه کار می‌کند؟

مجازی‌سازی خدمات شبکه را از سخت‌افزاری که روی آن اجرا می‌شود، جدا می‌کند تا شبکه به عنوان یک ماشین مجازی ارائه شود. مدیریت شبکه مبتنی بر نرم افزار به لطف این فناوری امکان پذیر خواهد شد. منابع شبکه فیزیکی توسط نرم افزار (فایروال، لود بالانسر و VPN ها) ارائه می‌شود و بسته های IP را از شبکه فیزیکی زیرساخت ارسال می‌کند.

نرم افزار مجازی سازی شبکه تجهیزات فیزیکی مانند روترها، سوئیچ‌ها، لود بالانسرها و فایروال‌ها را شبیه سازی می‌کند. این سیستم سطوح متعددی دارد که در شبکه مجازی می‌شوند. نرم‌ افزار مجازی‌سازی از طریق استفاده از نمایش‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار مجازی یک شبکه‌ واحد ایجاد می‌کند. منابع مجازی‌ برای کاهش هزینه‌ها می‌توانند بر روی سخت‌افزارهایی مانند ماشین‌های مجازی (VM) یا کانتینرها کار کنند. نرم افزار شبکه مجازی تضمین می‌کند که خدمات شبکه در راستای سیاست‌های تعیین شده انجام شود.

مجازی سازی شبکه برای کسب و کارها

جهان به سرعت در حال تغییر است و کسب و کارهای امروزی به یک زیرساخت شبکه عالی نیاز دارند. جای تعجب نیست که مشاغل باید سرمایه‌گذاری‌های زیرساخت شبکه خود را بهینه کنند تا کارایی خود را در شرایط مختلف حفظ نمایند.

مقرون به صرفه

روزهایی که مجبور بودید با راهکارهای دستی و به روز رسانی‌های پرهزینه و وقت گیر دست و پنجه نرم کنید، گذشته است. اکنون کسب ‌و کارها نیازهای خود را با استفاده از شبکه‌ای مقرون ‌به ‌صرفه برآورده می‌کنند. این امر مجازی سازی شبکه را به یک استراتژی برای بسیاری از شرکت‌ها تبدیل کرده است. مجازی سازی هزینه‌های عملیات را با خودکار کردن فرآیندهای مدیریتی کاهش می‌دهد. علاوه بر این، خدمات تجاری را با پیاده‌سازی یک زیرساخت‌ شبکه مقیاس‌پذیر بهبود می‌بخشد و مدیران شبکه را قادر می‌سازد تا راهکار‌های تجاری جدید را با سرعت بیشتری پیاده‌سازی کنند.

مزایای مجازی سازی شبکه

ترکیب عناصر شبکه

مجازی سازی اجرای سیاست‌های مختلف بر روی یک زیرساخت مشترک را ممکن می‌سازد. همچنین برنامه ریزی‌هایی را بر اساس تقاضا و ارائه شبکه‌های تجاری انجام می‌دهد و در عین حال نیاز به تغییرات فیزیکی در زیرساخت را از بین می‌برد.

مدیریت شبکه

مجازی سازی شبکه نیاز به شبکه‌های فیزیکی را از بین می‌برد و راه اندازی و مدیریت شبکه را ساده می‌کند. این تکنولوژی طیف گسترده‌ای از مشکلات شبکه در مراکز داده نرم افزاری (SDDC) را حل می‌کند. کاربرد مجازی سازی شبکه یک فناوری انقلابی است که امکان راه اندازی و اجرای کل شبکه‌ها را فراهم می‌کند که به بهبود مقیاس‌پذیری و امنیت شبکه منجر خواهد شد.

کاربرد مجازی سازی شبکه چیست و چه کسانی به آن نیاز دارند؟

رایانش ابری ترند اصلی زیرساخت‌ها در چند سال گذشته بوده است. با ظهور فناوری ابری، خدمات آنلاین و معماری شبکه سریع‌تر و کارآمدتر شد. نرم افزار مجازی سازی شبکه، مقیاس پذیری، قابلیت اطمینان و سازگاری شبکه‌ها را افزایش می‌دهد. در ادامه کاربردهای مهم مجازی سازی شبکه را مشاهده می‌کنید:

  • نرم افزار سیستمی و سخت افزاری را در دنیای واقعی شبیه سازی می‌کند
  • شبکه‌های فیزیکی متعدد را در یک شبکه واحد ترکیب می‌کند یا یک شبکه فیزیکی را به چندین شبکه تقسیم می‌نماید
  • کاربران را قادر می‌سازد تا برنامه‌ها را با سرعت بیشتری اجرا کنند

کاربرد مجازی سازی شبکه پتانسیل عظیمی را هم برای شرکت‌ها و هم برای ارائه دهندگان خدمات به ارمغان می آورد. شرکت‌ها برای ارتقای روش‌های امنیتی و اجرای مطمئن برنامه‌ها در شبکه‌ این نوع از مجازی‌سازی را انتخاب می‌کنند. این تکنولوژی انعطاف پذیری و مقیاس پذیری مورد نیاز را فراهم می‌کند.

چرا کاربرد مجازی سازی شبکه مهم است؟

امروزه تکنولوژی صنایع مختلف را تحت تاثیر قرار داده است. این تحول دیجیتال هزینه‌های فناوری اطلاعات را کاهش می‌دهد و در کنار نوآوری‌های تجاری کارایی و عملکرد را بهبود بخشد. در اینجا سه دلیل وجود دارد که چرا زمان مجازی‌سازی شبکه فرا رسیده است.

کاربردهای مجازی سازی شبکه

  1. برنامه‌های انعطاف پذیرتر

همانطور که گفتیم، در شبکه مجازی برنامه‌ها از زیرساخت‌های زیرین جدا می‌شوند. سرویس‌های شبکه برنامه‌ها را در نزدیک‌ترین نقطه اجرا می‌کنند و به همین ترتیب تجربه کاربر بهبود می‌یابد.

  1. اجرای برنامه‌ها در چندین محیط

شبکه مجازی یک فضای یکپارچه و انعطاف‌پذیر از منابع زیرساخت را برای اجرای برنامه‌ها در مراکز داده ایجاد می‌کند. این کار دسترسی را بهبود می‌بخشد، به جلوگیری از مشکلات کمک می‌کند و تاخیر در شبکه را به حداقل می‌رساند.

  1. کاهش پیچیدگی عملیات IT

مجازی‌سازی شبکه یک مدل عملیاتی را در فضای ابری گسترش می‌دهد و ترکیبی از ابرهای خصوصی و عمومی را به روش‌هایی که قبلا ممکن نبود، ایجاد می‌کند. به همین ترتیب، تیم فناوری اطلاعات می‌تواند از اتوماسیون برای ساده‌سازی مدیریت و عملیات استفاده کند.

مزایای مجازی سازی شبکه

کاربرد مجازی‌ سازی شبکه با خودکارسازی و ساده‌سازی فرایندهای مرکز داده و مدیریت شبکه کسب ‌و کارها را قادر می‌سازد تا دستاوردهای قابل توجهی در سرعت و امنیت کسب کنند. در اینجا برخی از مهم‌ترین مزایای مجازی سازی شبکه را بازگو می‌کنیم.

افزایش انعطاف پذیری

هایپروایزر در فرایند مجازی‌سازی عملکرد شبکه را در نرم افزار تکرار می‌کند. کسب و کارها می توانند یک شبکه مجازی منحصر به فرد در چند ثانیه ایجاد کنند زیرا همه چیز در نرم افزار انجام خواهد شد.

افزایش امنیت شبکه

مهم‌ترین کاربرد مجازی سازی شبکه بهبود امنیت است. تقسیم‌بندی میکرو از گسترش حملات به سرور جلوگیری کرده و شبکه‌ها را به طور پیش فرض ایزوله می‌کند، به این معنی که دو شبکه نمی‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. شبکه‌ مجازی از شبکه واقعی جدا می‌ماند و تغییر در یک شبکه بر شبکه‌های مجازی دیگر تاثیری نخواهد داشت. این جداسازی از زیرساخت فیزیکی در برابر حملات احتمالی محافظت می‌کند.

مدیریت شبکه پویا

مجازی سازی شبکه منابع شبکه را کنترل می‌کند و همچنین امکان پیکربندی مجدد را فراهم می‌کند. علاوه بر این، منابع فیزیکی می‌توانند مستقیما با منابع شبکه مجازی ارتباط برقرار کنند. این امر مدیریت کارآمد ترافیک شبکه را ممکن می‌سازد.

نتیجه گیری

مجازی سازی شبکه و رایانش ابری فناوری‌هایی برای آینده هستند. با افزایش تقاضای مشتریان، شرکت‌ها هیچ گزینه‌ای نخواهند داشت جز اینکه مجازی سازی شبکه را به عنوان روشی برای ارتقای کسب و کار خود در نظر بگیرند. البته باید بگوییم که کاربرد مجازی سازی شبکه در تکامل فناوری‌های شبکه بیشتر از این‌هاست. این فناوری به کسب و کارها اجازه می‌دهد تا منابع شبکه از جمله روترها، سوئیچ‌ها و فایروال‌ها را مجازی کنند و آن را راحت‌تر و کارآمدتر مدیریت نمایند. تقاضا برای این مجازی سازی همچنان در حال رشد است و تا سال‌ها به عنوان یک فناوری مرکزی در صنعت باقی خواهد ماند.

دانلود pdf مقاله کاربرد مجازی سازی شبکه

ثبت امتیاز post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *