بررسی دلایل افزایش قیمت اینترنت

دلایل افزایش قیمت اینترنت

در این روزها همگی شاهد ضعیف شدن و سرعت پایین اینترنت هستیم که پاسخ‌های گوناگونی از شرکت مخابرات، اپراتورها و معاون وزیر ارتباطات شنیده‌ایم. در حال حاظر برخی از کاربران در شبکه‌های اجتماعی اعتراض دارند که در نحوه محاسبه پهنای باند ترافیک داخلی و تعرفه اینترنت پیام‌رسان‌های بومی ایراداتی وجود دارد. و اپراتورها تعرفه نیم بهای ترافیک داخل را رعایت نمی‌کنند و همچنان هزینه ترافیک خارجی در بسته اینترنت آن‌ها محاسبه می‌شود. قیمت تعرفه بسته‌های اینترنتی افزایش صد در صدی داشته است. در این مقاله به دلایل افزایش قیمت اینترنت خواهیم پرداخت.

 دلایل افزایش قیمت اینترنت به طور ناگهانی

یکی از دلایل افزایش قیمت اینترنت این است که اپراتورها در طی چند سال گذشته به صورت پلکانی افزایش قیمت نداشته‌اند. و به همین علت مقدار قابل توجهی قیمت بسته ها افزایش یافته است. در پی اعتراضات کاربران که گفته بودند بعضی از بسته های اینترنتی هنگام خرید دیگر در بین گزینه های انتخاب برای خرید نیستند.

معاون وزیر و رئیس سازمان مقررات و ارتباطات رادیویی (آقای صادق عباسی شکوه) در جواب به این اعتراضات گفته است که قیمت این بسته‌های حذف شده زیر قیمت کف بوده است. و اپراتورهایی که قیمت را بیش از اندازه گران کرده‌اند جریمه می‌شوند. همچنین وزیر ارتباطات در آغاز سال نو به این نکته اشاره کرده است که سعی بر این موضوع دارند که تعرفه‌های اینترنتی طوری باشد که قیمت مناسبی داشته باشد. و هم خدمات مناسبی را ارائه دهند. برخی از اپراتورها با بالا بردن قیمت بسته‌های اینترنتی در تلاش هستند که نسبت به افزایش قیمت خدمات بیشتری هم به کاربران ارائه دهند.

افزایش قیمت اینترنت

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، طبق واکنش‌های کاربران اعلام کرده است که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به‌ عنوان بالاترین رکن تصمیم‌گیر در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به هیچ وجه مصوبه جدیدی در مورد افزایش تعرفه اینترنت نداشته است و آخرین تعرفه مصوب اینترنت همراه مربوط به سال ۹۵ و برای دسترسی ثابت مربوط به سال ۹۶ است. که طی آن ها سقف و کف قیمت تعیین شده تا اپراتورهای بخش خصوصی نسبت به تعیین قیمت خدمات و بسته‌های اینترنتی در محدوده سقف و کف اقدام کنند. مورد اخیر افزایش قیمت اینترنت ثابت در برخی اپراتورها در دست بررسی است تا چنانچه در خارج از چارچوب قانونی (مصوبات سال‌های ۹۵ و ۹۶) باشد، نسبت به اصلاح صریح و جریمه قانونی متخلفان اقدام شود.

قیمت پایه و رسمی تمام سرویس و خدمات اینترنت در کشور توسط کمیسیون تنظیم قوانین و مقررات ارتباطات تعیین می‌شود. این کمیسیون در زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد. بنابراین برای هر نوع دلایل افزایش قیمت اینترنت، مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مورد نیاز است.

اپراتورها وظیفه دارند برای هرگونه افزایش تعرفه‌ یا حذف بسته از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجوز دریافت کنند. برای رفع این مشکل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درحال برگزاری جلسه با اپراتورهاست تا در خصوص قیمت‌گذاری اینترنت، تصمیم‌گیری شود. همچنین یکی دیگر از وظایف اپراتورها این است که قبل از گران کردن بسته‌های اینترنتی به کاربران خود اطلاع دهند. تا باعث شاکی شدن و گله‌مند کردن کاربران نشوند.

reasons-for-rising-internet-prices

بیانیه‌ی شرکت مخابرات در رابطه با دلایل افزایش قیمت اینترنت

شرکت مخابرات اعلام کرده است که بعضی از اپراتورهایی که زیر نظر خود مخابرات هستند هیچ افزایش قیمتی در تعرفه بسته‌های اینترنتی نداشتند. محمدرضا بیدخام مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات اعلائم کرده است که با توجه به بالا رفتن قیمت بسته‌های اینترنتی این سازمان به هیچ وجه افزایش قیمت نداشته است. وی همچنین در ادامه صحبت‌های خود گفته است اینترنت پرسرعت ثابت را با زیرساخت سیم مسی و فیبر نوری به صورت ADSL، VDSL و FTTH با همان تعرفه‌های قبلی در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

چگونگی علمکرد اپراتورها در ارائه اینترنت

اپراتورها با توجه به قیمت تمام شده اینترنت و بازار رقابتی، قیمت سرویس‌های خود را در محدوده بین کف و سقف تعرفه تعیین می‌کنند.بسته به بازار و طرح تجاری خود، گاهی تخفیف‌های بیشتری را هم در نظر می‌گیرند.طبیعی است که شرکت ها در ارائه یا حذف این تخفیف ها در محدوده مجاز هستند.

نتیجه گیری

در نتیجه  ضروری است اپراتورهای ارتباطی با رعایت شرایط تمام افراد جامعه و حتی الامکان تامین بخشی از منابع مالی مورد نیاز خود از راه‌های دیگر افزایش حداقلی قیمت‌ها را مطابق بر چارچوب مصوبات مدنظر قراردهند. و بخش عمده درآمد حاصله هم باید برای توسعه شبکه مصرف شود.

دانلود pdf مقاله دلایل افزایش قیمت اینترنت

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *