سرویس SaaS؛ پلتفرم محبوب سیستم‌های ابری یا cloud

سرویس SaaS

از ابتدای سال 2022، به طور حتم می‌توانیم بگوییم که سرویس SaaS به معنای واقعی کلمه در همه جا وجود دارد. از سازمان‌های بزرگ مانند: Google، Microsoft یا Adobe Systems گرفته تا نرم افزارهای کوچکی که محاسبات مالی را ارائه می‌دهند. تقریبا هر نوع نرم‌افزاری که روزانه استفاده می‌کنیم به این سرویس مرتبط است. اما چرا بازار SaaS به سرعت در حال رشد است؟
SaaS نرم افزار به عنوان یک سرویس است و بر “خدمات” تاکید دارد. تجربه کاربری یکی از ارزش‌های سرویس SaaS است. وقتی به طراحی UX این سرویس نگاه ‌کنید، مشخص می‌شود که چرا تجربه کاربری یکی از مهم‌ترین عناصر این فناوری محسوب می‌شود. با ورود SaaS به بازار، آن‌ها به سرعت جایگزین نرم افزارهای قدیمی شدند. این به این دلیل است که آن‌ها با ارائه UX راحت‌تر، تجربه بهتری را ارائه کردند. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با مفهوم SaaS بیشتر آشنا شوید و مزایایی که به یک سازمان ارائه می‌دهد، چالش‌هایی که ممکن است ایجاد کند و موارد استفاده از این فناوری نوظهور را بخوانید.

سرویس SaaS چیست؟

این سرویس به فروشندگان کمک می‌کند که تمام مسائل فنی را مدیریت کنند؛ به این معنی که مشتریان نیازی به تکیه بر دانش IT تخصصی ندارند. همانطور که کسب ‌و کارها در فضای ابری راحت‌تر رشد می‌کنند، سرویس SaaS نیز به محبوبیت خود ادامه می‌دهد. ارائه این سرویس به تنهایی امکانپذیر است، اما در عین حال به شخص ثالثی برای کمک به یکپارچه سازی، سفارشی سازی و امنیت نیاز دارند. نحوه تجزیه و تحلیل، ارزیابی و طراحی راهکارهای این سرویس مستلزم درک اساسی اجزای مختلف آن است. SaaS چندین مزیت از جمله انعطاف پذیری و صرفه جویی را به سازمان‌ها ارائه می‌دهد. هنگامی که فروشندگان این سرویس کارهای خسته کننده مانند: نصب، مدیریت و به روز رسانی نرم افزار را انجام می‌دهند، کارمندان می‌توانند روی اولویت‌های دیگر تمرکز کنند.

SaaS یک نرم افزار است که در آن برنامه‌ها بر روی زیرساخت ابری ایجاد می‌شوند و از طریق اینترنت در اختیار مشتریان قرار می‌گیرند. این بدان معناست که کاربر می‎تواند به برنامه مورد نظر خود از طریق اینترنت دسترسی داشته باشد. سرویس SaaS در یکی از سه مدل مختلف که توسط موسسه ملی فناوری استاندارد (NIST) تعریف شده است، راه اندازی می‌شود:

  • Private Cloud: نرم افزار Cloud بر روی زیرساختی قرار دارد که انحصارا توسط یک سازمان متشکل از چندین مصرف کننده استفاده می‌شود. این زیرساخت ممکن است تحت مالکیت، مدیریت و اداره خود سازمان، شخص ثالث یا ترکیبی از هر دو مورد باشد و ممکن است در داخل یا خارج از محل شرکت وجود داشته باشد.
  • Public Cloud: زیرساخت این نرم افزار برای استفاده توسط عموم طراحی شده است. زیرساخت ممکن است تحت مالکیت، مدیریت و اداره یک سازمان تجاری، دانشگاهی یا دولتی یا ترکیبی از هر دو باشد و در محل ارائه دهنده ابر وجود دارد.
  • Hybrid Cloud: نرم‌افزار Cloud اساسا روی یک نوع زیرساخت قرار دارد، اما این قابلیت را نیز دارد که در زمان‌ تقاضای زیاد به زیرساخت دیگری سوئیچ کند. فناوری استاندارد یا اختصاصی قابلیت حمل داده‌ها و برنامه‌ها را امکان پذیر می‌کند.

چرا SaaS؟

مزیت کلیدی استفاده از سرویس SaaS، انتقال زیرساخت‌ها و برنامه‌ها به ارائه‌دهنده خدمات است که به کاربر امکان می‌دهد فقط 3 مرحله ساده را انجام دهد: ایجاد حساب کاربری، پرداخت هزینه و استفاده از برنامه. سایر مزایای SaaS عبارتند از:

  1. هزینه چیزی که استفاده می‌کنید را می‌پردازید: مدل‌‎های مختلف سرویس SaaS به طور خودکار بر اساس سطوح استفاده متنوع اند. بنابراین کاربر فقط هزینه آنچه را که استفاده می‌کند، می‌پردازد.
  2. دسترسی به داده‌های برنامه از هر مکانی: تنها چیزی که نیاز دارید یک اتصال اینترنتی پایدار و یک دستگاه برای دسترسی به برنامه‌هاست. داده‌های برنامه‌‌ در فضای ابری به صورت 24/7 ایمن نگه داشته می‌شوند، حتی اگر دستگاه از کار بیفتد.
  3. حداقل ریسک: IBM نشان می‌دهد که SaaS اغلب به صورت رایگان یا با هزینه ماهانه بسیار کم ارائه می‌شود. بنابراین کاربران برنامه‌ها را آزمایش کرده و برنامه‌های مورد نیاز را آزمایش و شناسایی می‌کنند.

SaaS چیست

مزایای سرویس SaaS

این سرویس هم برای کسانی که نرم افزار را توسعه می‌دهند و هم برای کسانی که از آن استفاده می‌کنند مفید است. از مزایای بی شمار SaaS می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد درآمد برای مشاغل (درآمد نسبتا پایداری ارائه می‌دهد)
  • برای کاربران مقرون به صرفه است
  • برای مشاغل مقرون به صرفه است (نیازی به صرف هزینه برای نگهداری سخت افزار نیست)
  • مقیاس پذیری آسان را فراهم می‌کند
  • جذب مشتریان جدید را آسان‌تر می‌کند (به دلیل هزینه اولیه کم و ارائه دوره آزمایشی)
  • به کاربران اجازه می‌دهد بدون خرید محصول جدید به روز رسانی‌ها و ویژگی‌های جدید را دریافت کنند
  • ارائه تجربه کاربری عالی

برنامه‌های SaaS تجربیات ساده و جدید را در همه دستگاه‌ها ارائه می‌دهند. برای درک بهتر اینکه نرم افزار به عنوان یک سرویس چیست، اجازه دهید نگاهی به برخی از شرکت‌های محبوب SaaS و محصولات آن‌ها بیندازیم که بی شک تا کنون حداقل یکی از آن‌ها را استفاده کرده‌اید.

نمونه‌هایی از محصولات محبوب SaaS

حتی اگر اطلاعات زیادی در مورد سرویس SaaS ندارید، به این معنی نیست که محصولات آن را استفاده نکرده باشید. برای درک بهتر این سرویس، کافیست نمونه نرم افزارهای معروف مبتنی بر ابر را بررسی کنید.

Dropbox

Dropbox در خدمات ذخیره سازی ابری پیشرو است. این سرویس به ما امکان می‌دهد اطلاعات را ذخیره کنیم، داده‌ها را به اشتراک بگذاریم و به طور کلی همکاری راحتی با یکدیگر داشته باشیم. Dropbox محبوبیت خود را به دلیل استفاده آسان و در دسترس بودن در پلتفرم‌ها و دستگاه‌های مختلف به دست آورد.

Google Workspace

Google Workspace (G Suit سابق) طیف وسیعی از ابزارها را برای بهینه سازی فرآیند کاری ارائه می‌دهد. این ابزارها شامل ایمیل تجاری (Gmail)، فضای ذخیره‌سازی ابری (Drive) و موارد دیگر است. سازماندهی جلسات ویدیویی با استفاده از Google Drive کارها را آسان‌تر از پیش کرده است.

Office 365

حتی شرکت‌های بزرگ به SaaS مهاجرت کرده‌اند و یکی از این شرکت‌ها Office 365 مایکروسافت است. ابزارهای معروفی مانند: Word، Excel، PowerPoint و غیره که بدون آن‌ها هیچ سازمانی نمی‌توانست کار خود را پیش ببرد، اکنون به صورت سرویس SaaS در دسترس هستند و همه جا از طریق اینترنت می‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید. با استفاده از این سرویس دیگر به خرید مجوز و صرف زمان برای نصب تعدادی برنامه روی دسکتاپ خود نیازی ندارید.

zoom

با شیوع کووید-19 در سال 2019، کمتر کسی پیدا می‌شود که نرم افزار zoom را نشناسد. این سرویس تنها با داشتن یک مرورگر و اتصال به اینترنت امکان برگزاری جلسات ویدیویی، کنفرانس‌ها و وبینارها را می‌دهد. بسیاری از افراد تعجب می‌کنند که چگونه زوم توانست در مدت کوتاهی اینقدر محبوب شود. پیش از این اسکایپ نرم افزار شماره یک برای مکالمات ویدئویی بود، اما به دلیل UX سخت آن دیگر رقیبی برای zoom محسوب نمی‌شود. تمام شرکت‌هایی که به نوعی از SaaS استفاده می‌کنند، در بین مشتریان محبوب شده‌اند. چرا که بهترین تجربه کاربری را در بازار ارائه می‌کنند و محصولاتشان به سادگی قابل در دسترس است. اما چرا این سرویس نسبت به نرم افزارهای داخلی تجربه بهتری را به مشتریان خود ارائه می‌دهند؟

 

رایانش ابری SaaS

تفاوت SaaS و Cloud چیست؟

ابر به مجموعه‌ای از فناوری‌های زیرساختی فوق العاده پیچیده اشاره دارد. Cloud مجموعه‌ای از رایانه‌ها، سرورها و پایگاه‌های داده است که به روشی به هم متصل شده ‎اند که کاربران بتوانند از قدرت ترکیبی آن‌ها استفاده کنند. این تکنولوژی بسیار مقیاس پذیر است و کاربران می‌توانند به صورت پویا میزان قدرت محاسباتی را افزایش یا کاهش دهند. ابر به هر چیزی که از راه دور و از طریق اینترنت میزبانی می‌شود، اشاره دارد. تمام برنامه‌های ابری توسط نرم‌افزار زیرساخت اجرا می‌شوند، اما SaaS به طور خاص به برنامه‌های نرم‌افزار تجاری که از طریق ابر ارائه می‌شوند، اشاره می‌کند.

با توجه به رشد گسترده دسترسی ابری، در مقایسه با توسعه نرم افزارهای سنتی، استفاده از سرویس SaaS بسیار آسان‌تر، سریع‌تر و کم هزینه‌تر است. امروزه تقریبا هر نوع عملکرد اصلی تجارت – از منابع انسانی گرفته تا برنامه ریزی منابع سازمانی – از طریق سرویس SaaS در دسترس می‌باشد.

چشم انداز سرویس SaaS در آینده

SaaS در زندگی ما ادغام شده است و قصد ندارد به این زودی‌ها بازار را ترک کند. شرکت‌ها و مردم روزانه از برنامه‌های SaaS استفاده می‌کنند، زیرا این برنامه‌ها بسیار کاربرپسند هستند. دسترسی، مقرون به صرفه بودن و سهولت استفاده، محبوبیت روزافزون این سرویس را نشان می‌دهد. SaaS به طور مداوم در حال توسعه است و امروزه به سودآورترین مدل کسب و کار تبدیل شده که تجربه کاربری برجسته‌ای را به مشتریان خود ارائه می‌دهد.

SaaS با توسعه فناوری‌های جدید تکامل می‌یابد. برخی افراد می‌گویند که اولویت شماره یک برنامه‌های نرم افزاری مبتنی بر ابر مانند SaaS بهینه سازی موبایل است. برخی دیگر فکر می‌کنند که SaaS بر توسعه نرم افزار برای هوش مصنوعی تمرکز خواهد کرد. مهم نیست که چه آینده‌ای در انتظار این سرویس است، زیرا شرکت‌های بیشتری هر روزه در حال حرکت به سمت فضای ابری هستند. کسب‌ و کارها همچنان به جستجوی متخصصانی می‌پردازند که بتوانند نرم‌افزارهای مبتنی بر ابر را تحلیل و طراحی کنند تا هم نیازهای بازار و هم نیازهای تجاری آن‌ها را برآورده ‌کند.

نتیجه گیری

SaaS یک راهکار راحت، ایمن و ارزان برای دسترسی کارکنان شرکت شما به راهکارهای نرم افزاری پیشرفته است. سرویس SaaS به دلیل بازاریابی هوشمند سهم بزرگی از بازار برنامه‌های تجاری را به دست می آورند زیرا مزایای قابل توجهی را هم برای توسعه دهندگان و هم برای کاربران ارائه می‌دهد. در حالی که مهاجرت به SaaS ممکن است به بازنگری در استراتژی کسب و کار شما نیاز داشته باشد، این احتمال وجود دارد که این سرویس شانس موفقیت بلندمدت سازمان‌ها را به شدت افزایش دهد.

دانلود PDF سرویس SaaS

ثبت امتیاز post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *