گفت و گو با رعنا مهین منافی کاندیدای انتخابات اتحادیه فناوران رایانه

وضعیت فعلی اتحادیه و عملکرد مدیران را چطور ارزیابی می‌کنید؟

به نسبت ادوار گذشته و حتی در مقایسه با دیگر اتحادیه ها، عملکرد فعلی اتحادیه مطلوب ارزیابی می‌شود و آن‌را شایسته قدر دانی میدانم، اما ناگفته نماند که قطعا جای بسیاری برای بهتر بودن میداشت یعنی به رغم تمام تلاش‌هایی که‌ توسط هیأت مدیره فعلی اتحادیه صورت پذیرفته است، بطور کلی و به دلایل مختلف، وضعیت کنونی آن تا جایگاه مطلوب فاصله زیادی دارد که بعضا مسبوق به عواملی مربوط به گذشته است. اما اگر اتحادیه از تمام ظرفیت های علمی، تجربی و اجتماعی اعضا بیشتر بهره میبرد و نسبت به آسیب شناسی و انظار پیشکسوتان و دلسوزان بی چشم داشت این نهاد، رویکرد مناسب تری اتخاذ می‌نمود. در این صورت در رفع چالش‌های پیش رو که به حق، پرچالش ترین دوره اتحادیه به لحاظ هجمه های بیرونی است، توانمندتر و در نتیجه موفق‌تر می‌بود.

به نظر شما اتحادیه در حال حاضر با چه چالش‌هایی مواجه است؟

چالش های اتحادیه، موارد غریبی نیست، شما از هر یک از اعضای پویا این سوال را بپرسید قطعا اشتراکات زیادی در پاسخ‌هایشان خواهید یافت، اما به صورت تیتروار :
– تخصیص ارز برای واردات
– ساماندهی بحث گارانتی و جلوگیری از مجموعه های غیر مجاز برای ارائه گارانتی
– خیل کالای قاچاق
– تعدیل و تنظیم سودها
– مشکلات مربوط به بیمه خدمات
– مشکلات مربوط به مالیات و ارزش افزوده
– استاندارد سازی خدمات
– و …
البته از مهم‌ترین مشکلات فعلی این اتحادیه که واقعا جز فرهیختگان جامعه هستند باید به عدم پویایی در اتحادیه اشاره کنم که این موضوع باید ریشه‌یابی شود و قطعا در صورت موفقیت، اثر مثبت آن در تمامی دیگر جوانب ظهور ملموسی خواهد داشت.
به بیان ساده، به هیئت مدیره‌ای نیاز داریم که محبوب واقعی اکثریت باشند و بتوانند از حضور ارزشمند آن‌ها بعنوان یک پایگاه اجتماعی قدرتمند استفاده کند.
البته عمده چالش بیرونی اتحادیه، را چالش ارتباط مفید و عزتمندانه با قوا میدانم. که لازم است هیأت مدیره ای خوشنام، مجرب و فعال، مانع از انسداد باب گفتگو شده و با حفظ اتحاد و یکپارچگی مدیران، مطالبات کلان اعضای اتحادیه را بدون تقابل یا هرگونه لجاجت به سرمنزل مقصود برساند. خلاء پایگاه مردمی قوی نیز از دیگر چالش‌های پیش روست که نقش بسزایی در ایجاد و دفع هجمه‌های بیرونی دارد. بزرگترین چالش و البته آسیب درونی، تلاش برای کسب قدرت و جایگاه از سوی برخی همکاران است که حتی در بزنگاه‌ها نیز بر هر موضوع دیگری اولویت می‌یابد و بعضا مشاهده می‌شود به قیمت زیر پا نهادن بدیهیات اخلاق حرفه‌ای و به مخاطره انداختن مصالح جمعی، بر منویات و منافع شخصی پافشاری می‌شود و چه بسا چالش‌های بیرونی که منبعث از همین چالش درونی بوده یا در نتیجه آن شدت یافته است!

به نظر شما شاخص های انتخاب هیات مدیره چیست؟

  1. سلامت مالی و اخلاقی: در صورت فقدان این خصیصه، فرد برای اجتناب از عواقب فساد خود یا حفظ موقعیت باج خواهد داد.
  2. خوشنامی در جامعه و بین همکاران: هیات مدیره، ویترین اتحادیه است و بد و خوب رفتارهای اعضا، به عنوان نمایندگان و منتخبین صنف، به پای کل صنف نوشته می‌شود. لذا باید متشکل از افرادی باشد که نه تنها بدنام نیستند بلکه اشتهار به خوشنامی داشته باشند که باعث افزایش وزانت هیات مدیره از نظر مردم و حاکمیت خواهد بود.
  3. داشتن روحیه انتقاد پذیری: سعه صدر، از خصوصیت های جایگزین ناپذیر مدیریت است و مدیر فاقد این روحیه، نمی‌تواند نماینده خوبی باشد. و نهایتا جایگاه رکن انتظامی اتحادیه، بازیچه این ضعف قرار خواهد گرفت.
  4. دغدغه مندی: بسیار مهم است که نماینده یک جماعت از جنس همان جماعت باشد، یعنی تا قبل از انتخاب شدن، بسیاری از دغدغه های آن جماعت را حس کرده و با مشکلات آن‌ها دست و پنجه نرم کرده باشد، به قول معروف خودش نیز دستش در آتش باشد.
  5. مقید بودن به اخلاق حرفه ای: یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌هایی که اتحادیه را از درون تضعیف نموده، نقض اخلاق حرفه‌ای توسط برخی همکاران چه در مقام دفاع چه در مقام هیاهوی رقابت انتخاباتی است. فردی که حد قابل قبولی از این ویژگی را دارا نباشد، نمی‌تواند در راه احیای جایگاه ویژه اتحادیه در جامعه موثر واقع شود یا در رویارویی با قوا عزتمندانه ظاهر گردد. لذا ابدا شایسته حضور در هیات مدیره نبوده، و از این حیث لازم است متوسط اخلاق مداری حامیان و مبلغین کاندیدا نیز مورد عنایت قرار بگیرد.
  6. مایه فخر و دلگرمی باشد:کوچک‌ترین خطای عضو هیات مدیره (فساد، انفعال در خصوص مسائل اجتماعی، بی اطلاعی، یک مصاحبه نابهنگام، یک نطق عجولانه، حمایت نادرست از کسی یا عقیده‌ای و …) برای تک تک اعضا هزینه ساز بوده و به نام اتحادیه ثبت خواهد شد. اشخاصی که در خط مقدم اتحادیه قرار می‌گیرند باید حضورشان وزین و نافذ باشد.
  7. پرهیز از تجمل گرایی و شوآف: یکی از مسایلی که باعث دلسرد شدن اعضای اتحادیه می‌شود، همین موضوع است، یعنی هیئت مدیره برای نمایش قدرت و صلاحیت خود، حل یک مشکل کوچک که حتی شاید شروع آن از دوره هیئت مدیره قبلی بوده، به نحوی نمایش بدهند که دیگران (افراد خارج از صنف) فکر کنند اتفاق بزرگی افتاده است، اعضای اتحادیه با دیدن این شوآف ها از اتحادیه خود بیزار و دور می‌شوند، چون آن‌ها درک می‌کنند که اندازه واقعی این خدمت چقدر است، من اصولا مخالف چنین حرکاتی هستم، فقط لازم میدانم از طریق رسانه‌ای داخلی، اعضای اتحادیه را به صورت کاملا شفاف در جریان امور قرار داد و این گونه حرکت‌ها نه تنها لازم نیست بلکه باعث عمیق تر شدن شکاف فعلی بین اعضا و اتحادیه می‌شود.
  8. شجاعت و استقلال: نقش آفرینی شایسته در بحران‌های یک صنف و حمایت به جا و مناسب از اعضایی که هجمه‌های ناروا متوجه آن‌ها شده است، مستلزم شجاعت و استقلال افراد منتخب است، البته نمود این شجاعت بسیار بیشتر است، و مردم بزرگوار ایران نشان داده‌اند که آنجایی که یک مدیر شجاعانه و خالصانه بر شکست و یا نقص خود اعتراف می‌کند، چقدر بخشنده و دستگیر هستند، استفاده از این موهبت شجاعت زیادی می‌خواهد.

به عنوان حرف آخر موردی هست که بخواهید اضافه کنید؟

واقعا دلم می‌سوزد این پتانسیل عظیم، این قشر پیشرو در عرصه تکنولوژی، در پایتخت ایران، از ظرفیت خودش استفاده نکند، بزرگانی در این صنف داریم که هر کدام گنجینه‌ای از تجربه هستند، و برخی از مشکلات فعلی با اندک حمایت و ارشاد آن‌ها به نحو مطلوب حل می‌شود. اگر منتخب قلبی اعضا باشیم و کاری بکنیم که بدون بروکراسی های دست و پا گیر و با بهره از تکنولوژی که مدعی آن هستیم، بتوانیم حضور خودجوش آن‌ها را داشته باشیم، قطعا به هدف خود رسیده‌ایم، می‌خواهم که این کار را انجام دهیم و مطمئن هستم که می‌توانم. من انتخاباتی را برای اتحادیه آرزو دارم، که طی آن خود اعضا به دنبال قدرت دادن به شخصی باشند که برای خود مناسب می‌دانند نه این‌که صرفا با تطمیع و تجمل گرایی اقلیتی را پای صندوق رای بکشانیم.
اتحادیه‌ای که اعضا پرداخت حق عضویت آن را کاری عبث و از سر اجبار ندانند و با رضایت کامل قلبی آن را بپردازند و در سیستمی شفاف هزینه کرد آن را در لحظه ببینند. انتخابات فناوران رایانه در سال ۱۴۰۲ در تاریخ ۱۴ آبان در ساختمان اتحادیه فناوران برگزار می‌شود. سرکار خانم رعنا مهین منافی (مدیرعامل شرکت رهاکو) نیز به عنوان یکی از اعضای اتحادیه کاندید شدند. در ادامه ویدیویی از معرفی ایشان قرار خواهیم داد.

عقل و تجربه حکم می کند ویژگی های مثبت و منفی، در فرد فرد کاندیداها مورد ارزیابی قرار بگیرد.

(رعنا مهین منافی کاندیدای انتخابات اتحادیه فناوران رایانه تهران)

رعنا مهین منافی

  • کارشناس فناوری اطلاعات
  • دکتری مدیریت
  • ۳۷ ساله
  • مالک و مدیرعامل شرکت دانش بنیان رهاکو (آرتا ویژن رها)
  • فعال حوزه فناوری اطلاعات
  • دارای نمایندگی از چندین کمپانی بین المللی در خاورمیانه به صورت انحصاری
  • فروش تجهیزات و ارائه خدمات IT
  • تولید کننده و دارای دو محصول دانش بنیان سخت افزاری و نرم افزاری
  • فعال حوزه آموزش (با مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای)
  • دارای عضویت انجمن انفورماتیک ایران
  • دارای عضویت اتاق بازرگانی
  • دارای مجوز سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • دارای گواهینامه صلاحیت خدمات انفورماتیکی
  • دارای عضویت انجمن صنفی مدیران مراکز دانش بنیان
  • دارای پروانه صلاحیت همکاری مرکز راهبری سامانه مدیریت تامین کنندگان(سمتا)

اگر کاندیدایی مناسب تشخیص داده شد، به معنای “مناسب بودن کاندیداهای مورد حمایت وی” نیست!

(رعنا مهین منافی کاندیدای انتخابات اتحادیه فناوران رایانه تهران)

و اما درباره اتحادیه فناوران رایانه تهران؟

اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران، در سال ۱۳۶۲ تأسیس شد. ابتدا با نام “اتحادیه صنف فروشندگان و تعمیرکاران ماشین‌های اداری” شروع به کار کرد. اما با گذر زمان و توجه به تغییرات و پیشرفت‌های تکنولوژی و علم فناوری اطلاعات، نام این اتحادیه در سال ۱۳۸۹ تغییر کرد. به تعبیر از ضوابط خاصی که توسط هیئت عالی نظارت تصویب شده بود. این اتحادیه در حال حاضر با نام “اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران” و در ۱۳ رشته فعالیت صنفی مختلف، فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد. هدف اصلی اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران ایجاد همکاری مناسب در میان کاسبان این صنف و حمایت از حقوق صنفی اعضای خود است. این اتحادیه همچنین به عنوان اهداف دیگر، بهبود ارائه خدمات به مصرف‌کنندگان و اجرای قوانین، بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌های نظام صنفی را در دستور کار خود قرار داده است.

رسته های تحت پوشش اتحادیه

اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران به تعداد زیادی رسته کاری اختصاص داده است. برخی از این زمینه‌های شغلی عبارت‌اند از:

  1. ماشین‌های اداری: این زمینه شامل انواع ماشین‌های اداری مانند چاپگر حرارتی، چاپگر سوزنی، چاپگر لیزری/جوهرافشان/کپی لیزری، اسکنر، پروژکتور، تخته هوشمند، کاغذ خردکن و پول‌شمار می‌شود.
  2. سرور و رایانه: این بخش شامل محصولاتی مانند مانیتور، کیبورد، PCI، مادربورد (main board)، وب‌کم، اسپیکر، میکروفون، تبلت، لپ‌تاپ و نوت‌بوک است.
  3. لوازم شبکه: این زمینه شامل تجهیزات مانند سوئیچ، مودم، روتر، و دیواره‌آتش (firewall) می‌باشد.
  4. دستگاه‌های بازی: این بخش شامل دستگاه‌های بازی محبوب مانند ایکس‌باکس و پلی‌استیشن می‌شود.
  5. لوازم جانبی: این زمینه انواع لوازم جانبی رایانه‌ای مثل فلش (USB Flash Drive) و پاور بانک را دربرمی‌گیرد.

عضویت در اتحادیه فناوران رایانه تهران

اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران یکی از اتحادیه‌های پرتلاش و فعال در شهر تهران می‌باشد. اگر شما تمایل دارید به عضویت در این اتحادیه و فعالیت در آن بپردازید، بایستی ابتدا یک واحد صنفی در زمینه فناوری رایانه تأسیس کنید. سپس، از اتحادیه مجوز کسب مربوط به این واحد صنفی را دریافت نمایید. این مراحل به تأسیس و عضویت در اتحادیه نیاز دارند. به عنوان یکی از اعضای این اتحادیه شناخته خواهید شد. اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران مجوزهای کسب را برای اشخاص حقیقی و شرکت‌های حقوقی صادر می‌نماید. در عکس روبرو میتوانید کاندیدای شرکت کننده در انتخابات اتحادیه را مشاهده کنید.

اعضای-انتخابات-اتحادیه-فناوران-رایانه-تهران
۴/۵ - (۴ امتیاز)